Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Lubisz czytać książki ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=186009)

Wylansowany 23-07-2008 14:38

Ksiązki fantastyczne (w każdym tego słowa znaczeniu) rlz.

...i tyle na temat :p

@piternet
Znam 7-latka, który lubi czytać Filx, Net i Nika :p

Rayza 23-07-2008 14:38

nie, powód nudzą mnie nie widzę w nich zainteresowania , w życiu z własnej woli przeczytałem tylko całą serie Mikołajka , ale Mangi mógłbym czytać non-stop :p

Serious Sam 23-07-2008 14:38

Ja czytam, obecnie "Władca Pierścieni Powrót Króla" <33

Killuminati 23-07-2008 14:45

@up

Zazdroszcze :-P Jak bd w PL to musze się zaopatrzyć w kilka ciekawych tytułów, bo jakoś czytanie po Norwesku mnie nie pociąga ;-o

Thufir 23-07-2008 14:57

tak.

obecnie czytam ,,Lód" Jacka Dukaja.

Argen 23-07-2008 17:02

Ludzie, życie bez książek jest takie nudne, że omg. Lubię mange/anime, ale nic nie zastąpi dobrej książki. Kocham książki. Kocham, kocham, kocham.
Radzę wam, zacznijcie czytać, bo wam mangi czy gry komputerowe wyżrom muski!

Ostatnie zdanie miało charakter satyryczny, co nie zmienia faktu, że czytanie książek sugeruję i polecam.

@up

Nom, pozdro dla ziomka : )

@down

Raczej:

+2 punkty do samopoczucia.

A na serio, to średnio mi zależy na poprawianiu sobie 'samooceny' przez internet.

sphinx123 23-07-2008 17:26

Bo tylko ELYTARNI ludzie czytają książki! <samoocena up>

Arrivald 23-07-2008 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thufir (Post 2195037)
tak.

obecnie czytam ,,Lód" Jacka Dukaja.

Rozumiem, ze interesuje cie literatura erotyczna.

domin3x 23-07-2008 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2195291)
Ludzie, życie bez książek jest takie nudne, że omg. Lubię mange/anime, ale nic nie zastąpi dobrej książki. Kocham książki. Kocham, kocham, kocham.
Radzę wam, zacznijcie czytać, bo wam mangi czy gry komputerowe wyżrom muski!

Ostatnie zdanie miało charakter satyryczny, co nie zmienia faktu, że czytanie książek sugeruję i polecam.

@up

Nom, pozdro dla ziomka : )

A ja sobie doskonale radzę bez książek. Każdy ma swój sposób bycia, ja zdecydowanie wolę dobry film, niż książkę.

zoliax 23-07-2008 18:21

Bo ci jusz musk wyszaruo!
Moim zdaniem jednak czasem wypadałoby przeczytać jakąkolwiek książkę. Przygodową, fantastyczną, dokument. :d

..::QRAS::.. 23-07-2008 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piatu (Post 2195259)
pozdro.

<10 znaków>

Dzieki podniosles mnie na duchu

Thufir 23-07-2008 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arrivald (Post 2195342)
Rozumiem, ze interesuje cie literatura erotyczna.

źle rozumiesz.

domin3x 23-07-2008 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 2195406)
Bo ci jusz musk wyszaruo!
Moim zdaniem jednak czasem wypadałoby przeczytać jakąkolwiek książkę. Przygodową, fantastyczną, dokument. :d

Ale chyba nie Ty jesteś od tego, żeby mi mówić, co powinienem w wolnym czasie robić. Żyję jak chcę i tak jest mi dobrze.

Gelt 23-07-2008 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2195350)
A ja sobie doskonale radzę bez książek. Każdy ma swój sposób bycia, ja zdecydowanie wolę dobry film, niż książkę.

Zgodziłabym się po części, aczkolwiek teraz jest tak mało dobrych filmów.. Juz wolę kreować w wyobraźni wszystko niż oglądać jakiś gniot; )

Pokromca_dragonuw 23-07-2008 21:26

Tak jak większość w tym temacie lektur nie nawidzę ale książki które mi się podobają już tak. Z lektur przez całe życie przeczytałem "w pustyni i w puszczy, dżumę, zbrodnię i karę, pana tadeusza" i więcej nie pamiętam, a z tego co pamiętam to czytałem z przymusu żeby zaliczyć klasę, a odnośnie książek które chciałem to przeczytałem około ~50 (nie liczyłem tych ulubionych czyli związanych z informatyką, a było ich dużo). Jeśli nie czytacie lektur to oglądajcie filmy często pomagają i chronią przed jedynkami :D A co do matur to wszystkie próbne (podstawowe) zdawałem na około 70% nie czytając lektur tylko odwołując się do tych tekstów podanych w arkuszach.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2195753)
Zgodziłabym się po części, aczkolwiek teraz jest tak mało dobrych filmów.. Juz wolę kreować w wyobraźni wszystko niż oglądać jakiś gniot; )

A jak oglądniesz film po przeczytaniu książki na której jest oparty to dopiero koszmar - nie mogę oglądać i co chwilę myślę czy reżyser w ogóle czytał książkę... Nie we wszystkich tak jest ale w większości. Z filmami rzeczywiście ostatnio 90% to mega super gnioty i nie opłaca się chodzić do kina...

ripper 23-07-2008 21:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2195753)

Mówisz chyba o tym, co serwują nam w kinach. Zainteresuj się filmem nieco bardziej, to na pewno znajdziesz nowe, a do tego dobre produkcje.

Gelt 23-07-2008 21:46

Ostatni film jaki oglądałam (nie skończyłam) kinowy to "Superhero". Gniot jakich mało.

Poza tym rzadko oglądam filmy z polskich kin. I te były dobre. Były, bo ich poziom także spadł: /

@Pokromca_dragonuw

Czasami to nie wina reżysera, bo ciężko zmieścić wszystko z książki w 1,5 - 2 godzinnym filmie. Władca~ to już było przegięcie. Każda cżęść po ponad 2h. Niby więcej inf. ale aż chce się spać..

(nie)normalna 23-07-2008 21:55

Tak, lubię czytać książki. Zarówno te, które są obowiązkowymi lekturami, jak i inne, "normalne". Najchętniej czytam kryminały i thrillery.

Ostatnio zaczęłam "Polowanie na Czerwony Październik".

Zyziek 23-07-2008 22:11

Dla mnie czytanie to straszna nuda. Nienawidzę czytać ; /.

sphinx123 23-07-2008 22:17

@Zyziek

Próbowałeś chociaż czytać coś poza przymusowymi lekturami?

@edit

To nie za najs...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:48.