Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Prawie zapomniana przeszłość węży (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=187696)

Valariazz 02-08-2008 11:47

Warto byloby porozmawiac z Odemarą w Venore. (Jest to npc o ktorym mowa w opowiesci). Mysle ze moglaby cos powiedziec na ten temat ;p

walusprax 02-08-2008 11:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Valariazz (Post 2210404)
Warto byloby porozmawiac z Odemarą w Venore. (Jest to npc o ktorym mowa w opowiesci). Mysle ze moglaby cos powiedziec na ten temat ;p

Bardzo prawdopodobne ;]

Jeszce mam bana na 1 minute hehe

Taphan 02-08-2008 11:48

Bardzo wciągająca historia. Mi tez się wydaje ze to możne mieć związek z bazyliszkiem , przecież bazyl to tez legenda i co najważniejsze ma jakieś powiązania ze skarbem ;> . Ale to tylko moje rozważania na ten temat

sueroski 02-08-2008 11:55

nonono ciekawa historyjka. szkoda że nie wiadomo jak ten skarb ,,wyciągnąć"

walusprax 02-08-2008 11:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sueroski (Post 2210424)
nonono ciekawa historyjka. szkoda że nie wiadomo jak ten skarb ,,wyciągnąć"

Mi sie wydaje ze to tylko taka historyjka heh i nie ma zadnego qesta ani skarbu

Loth123 02-08-2008 12:02

Wedlug mnie moze trzeba lowic w bagnach nie wedka lecz np jakas siatka na ryby albo cos to sa tylko takie moje wymysly ale:

" „Cóż…,” Odemara zatrzymała się na chwilę by to przemyśleć i dodała z błyskiem w oku: „Ciała węży rozkładają się, lecz klejnoty nie. Pogłoski mówią, że bagna wokół Venore są pełne kosztowności, bogactw o których możesz tylko śnić.” "

Weze w tej historyjce umieraja w bagnach w srodku ;p
wiec moze to klucz do tego sprubujcie sie dowiedziec o jakims nowym przyrzadzie do lowienia moze jakas siatka bedzie sie wyciagalo diamenty z bagien ;p;p to tylko moje domysly.

Pozdro wasz Loth

Xevo123 02-08-2008 12:04

A mi się wydaje , że to na pewno nie zwykła historyjka. Po co by pisali to "good luck" ?? No właśnie , bo mamy szukać , główkować. Najpierw trzeba obgadać z tym npc w venore - Odemarą. Pozdro

$$$S_z_a_j_b_u_s$$$ 02-08-2008 12:14

MI się wydaje że to quest gdzieś pod bagnami tak jak np dessert...:kilof:

LZK88 02-08-2008 12:18

Nikt nie pomyślał o Basilisku?

Senlo 02-08-2008 12:22

Ja zaraz biorę kilof, łopatę, linę, wędkę i parę runek (tak na wszelki wypadek B)) i lecę eksplorować bagna wokół Venore.

WOJTI93 02-08-2008 12:40

Moim zdaniem w 8.2 powstał quest ;] i nikt o nim nie wiedział to zrobili historyjke by nam pomogła hehe ;] ale coś mi sie zdaje że trzeba łopatą blisko bagien kopać bo przecież tam te węże usneły czy jakoś tak :) może wzieły skarb ze sobą :)

Powodzenia :D

Cashtan 02-08-2008 12:44

Cytuj:

Moim zdaniem w 8.2 powstał quest ;] i nikt o nim nie wiedział to zrobili historyjke by nam pomogła hehe ;] ale coś mi sie zdaje że trzeba łopatą blisko bagien kopać bo przecież tam te węże usneły czy jakoś tak może wzieły skarb ze sobą
Tutorzy na TS maja questy na tacy, nawet jak byl jakis ukryty to cipsoft nam mowi ze jest. Wiec kopcie dalej

xorez112 02-08-2008 12:44

Z nieoficjalnego źródła powiem Wam tyle : początek Questu na DSH (którego dokończyć będzie można po winter update), dobrze szukajcie w obrębach deserta koło Veno - Quest rozpoczyna sie w Veno u NPC z diamentami, gdzie musimy kupic 10 small diamond. Reszte odkryjcie sami ;] GL & HF

Vasudanin 02-08-2008 12:46

Cytuj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez walusprax (Post 2210389)
Jesli chodzi o loot z snake - byc moze jakis item pozwala na wyciagniecie czegos z weza? No ale.. zwykle weze sa zbyt slabe zeby mogly zostawiac po sobie cos lepszego...

no chyba, ze te itemki to straszne rare ;p

Albo przedmiot którym sie wyciąga te rzeczy jest zarąbiście cenny ;);)
(nie wiem czego nie zaznaczyło jako "cytuj" ;p)
brakło ci jednego "[quote]" na początku.
@
Odemara milczy na temat węży. A veno 24 palkiem przeszukiwać nie będę ;)

pro_palacz 02-08-2008 13:10

A skąd macie pewność że nie ma już w tibii itema pozwalającego na otwarcie snake? Może być to obsidian knife lub nawet prosty knife. A może trzeba zanieś ciało węża do jakiegoś NPC by nam pomógł wydobyć jakieś klejnoty/kamienie?

rafix146 02-08-2008 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pro_palacz (Post 2210519)
A skąd macie pewność że nie ma już w tibii itema pozwalającego na otwarcie snake? Może być to obsidian knife lub nawet prosty knife. A może trzeba zanieś ciało węża do jakiegoś NPC by nam pomógł wydobyć jakieś klejnoty/kamienie?

też tak myślę np. trzeba snake zanieść do odemry i się mówi dead snake albo coś

Vasudanin 02-08-2008 13:53

Ehę, tylko, że jak teraz do niej pisałem, to nie było niczego w stylu "Do you have a dead snake?".

GreenPeace 02-08-2008 14:01

Mi sie wydaje ze trzeba kopac obok jakiego respowiska wezy na bagnach ;)<napewno jakies jest>.

Voniek 02-08-2008 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LZK88 (Post 2210471)
Nikt nie pomyślał o Basilisku?

Czytaj wcześniejsze posty, a zobaczysz.

Przyszło mi do głowy jeszcze jedno: jeżeli mowa o bagnach, to nie tylko tych z Venore, ale może i tych obok Port Hope. W końcu też jest o nim mowa. No i na Banucie też jest dużo o wężach np. Snake Destroyer z Ape Quest.

MOŻE :S

shoq 02-08-2008 14:22

Jak czytam wasze posty to mnie żal ściska :S

NA PEWNO NIE da się wydobyć klejnotów z węży. Dlaczego? Bo bogowie zaklęli je tak, żeby się nie dało. Jeśli uważacie że jesteście silniejsi od bogów, to się mylicie. Byłoby to też bez sensu, bo pozwalałoby na bezgraniczne wydobywanie klejnotów z węży.

PRAWDOPODOBNE, że chodzi również o Port Hope. W końcu chłopak wykopał diament, nie wiemy gdzie, ale właśnie wrócił z wakacji w Port Hope. Więc czemu nie?

NA PEWNO NIE da nic zaniesienie węża do Odemry. Jest ona tylko człowiekiem i też nie może wydobyć z niego klejnotów.

PRAWDOPODOBNE, że trzeba szukać po prostu na bagnach koło Venore. Nie sadzę, żeby diamenty wykopywało się tak jak scaraby na pustyni, jest to raczej jednorazowy quest, ukryty pod bagnami, którego póki co nikt nie znalazł.

MOŻLIWE, że ma to jakiś związek z bazyliszkiem. Bazyliszek jest jednak zamieszany w Excalibuga, no i kiedyś był człowiekiem (z tego co słyszałem), więc raczej nie pożerał klejnotów :)

Jest wyraźnie napisane, że ciała węży rozkładają się, a diamenty nie. Więc diamenty są gdzieś, gdzie umierały węże. Pewnie pod ziemią, trzeba je tylko znaleźć. (wykopać?)

Mam nadzieję, że skończą się głupie posty z głupimi przypuszczeniami.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:51.