Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowa gra CipSoftu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=187931)

Freezy Eddie 04-08-2008 16:40

Cytuj:

żądze, bo żądać, a nie rządzić
ojp (*)

Co do giery - pewnie sprawdze.

juran_se_spychowa 04-08-2008 16:44

i patrzcie na jakie gówna idą nasze pieniądze z pacc... zamiast bawić sie w jakieś beznadziejne gierki to by zrobili w tibi jakiś fajny update z nowymi terenami -.-

topic@

beznadzieja, klapa itp itd

GreenPeace 04-08-2008 16:52

Za ta kase mogliby nowe servery zrobic a nie jakis badziew (pewnie) produkuja
:( komiksowy ;( :(;(:(:(;(

Kooowal 04-08-2008 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez juran_se_spychowa (Post 2213596)
i patrzcie na jakie gówna idą nasze pieniądze z pacc... zamiast bawić sie w jakieś beznadziejne gierki to by zrobili w tibi jakiś fajny update z nowymi terenami -.-

topic@

beznadzieja, klapa itp itd

A na co ty chciałeś aby szły wasze pieniądze z pacc? Musza zapłacić pensje pracownikom, opłacić prąd itp. itd.

I tak macie dobrze, 2 update w kazdym roku(zimowy i letni) I każdy update jest bardzo widoczny dla każdego gracza. W grach takich jak MU czy Ragnarok, updaty są rzadko, a malo ktory update wprowadzi cokolwiek dla przeciętnego użytkownika...

@topic
Co do gry, na pewno zobacze co z tej gry wyjdzie, lecz myśle że taka firma jak CipSoft potrafi sie wysilić i nie wypuści jakiegos totalnego niewypału:)

Jauz 04-08-2008 17:12

Mam Nadzieje że tibii 3D nie zrobią xd

caveki 04-08-2008 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez babcia666 (Post 2213589)
Cipki mają za mało cash, pomysł będzie pewnie coś pomiędzy Runkiem i Silko-lineagowo podobnymi badziewiami.
Granie w przeglądarce - poza ogame'em;d - to debilizm, ale cóż...
Gl z pomysłem, oby był lepszy niż Tibia dzisiaj.

W ogóle kiedyś grałeś w Lineage? Bo raczej to nie jest syf ;]
Przestańcie w końcu narzekać na to, że tibia dzisiaj jest chu*** itp. i co wam to da? Myślicie, że to zmieni coś?

@topic
Chyba oczywiste, że jak jakaś firma robi grę to po to by zarobić? To jest ich praca, a nikt nie pracuje za darmo chyba, że jest wyzyskiwany...
Może gra będzie znośna wszystko się zobaczy.

Arvalius 04-08-2008 17:35

Mi tam sie nawet podoba ... tylko jak już to niech dobrze dopracują szczegóły itp bo runescape jest *******

Pan i Wladca 04-08-2008 18:57

Poczekamy zobaczymy. Najbardziej mnie zastanawia to, jak będzie można tworzyć własną historie(własne strony komiksu). To, że gra będzie na przeglądarce wcale nie jest wadą. Tego typu gry są równie popularne jak i te "exe".

babcia666 04-08-2008 19:08

@caveki
Grałem, ale mi chodzi o formułę/wygląd gry, a gier wzorujących się na Line było w ch...

Ah i wychodzę z założenia "lepiej robić jedną rzecz kur..sko dobrze, a nie brać się za parę i jako tako lub partolić".

A pieniądze z pacc powinny iść na nowe serwy itd, i mam nadzieję że Cipy tak robią, a nie na koszt tibijczyków wezmą się za jakąś inną grę...

MenFred 04-08-2008 19:08

Baaardzo ciekawe, napewno ja sprawdzę :D

Radzio95 04-08-2008 19:20

hurra

a ja się cieszę, że zrobili nową gierkę; a teraz +
1. Mniej noobów będzie grało w Tibie (o ile ta gra się noobom spodoba)
2. Przynajmniej Tibii 3D nie będzie :) (narazie bo niewiadomo jak potem :o )
Wyliczajcie + i - tego że zrobili tą gre; czas na -
1. Z naszej kasy z PACC'a zrobili takie badziewie(może później będzie lepsze)
2. Mam problem z wejściem na tą strone (pprzy wejściu trzeba podac e-mail i wpisuje moj e-mail daje submint i jakis bład :( )

MnichU1007 04-08-2008 20:28

Mi się bardzo podoba ten pomysł z nową grą a tym bardziej że będzie 3D.
Może zmniejszy się ilość noobków na tibi... <marzyciel>.
A co do kasy za PACC, i tak dużo robią, 2 upy na rok wam nie wystarcza??

Cashtan 04-08-2008 20:59

Do wszystkich ktorzy mowia "Nasza kasa z pacc poszla na jakies gowno":
nie plaćcie, trudne? nie.
Do wszyskich ktorzy mowia "Gowno, po co to komu, badziewie":
Graliscie?

Andrealfus 04-08-2008 21:03

orginalny pomysl i to sie ceni :) przegladarke przeboleje

a co do kogos kto mowi ze za tibijskie pieniadze, to jest ich gra, zarobili uczciwie, maja prawo robic co im sie podoba

to tak jak by twoj szef na budowie powiedzial "zarobiles tutaj te kase wiec za nia powinienes kupic nowe spodnie robocze, rekawice i kask a nie jakis tandetny telewizor"

siniestro 04-08-2008 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morisek (Post 2213540)
żądze, bo żądać, a nie rządzić

"żądze, bo żądać,"
ROFL, zeby nie bylo, rządzić jest poprawne :D

niewiele mozna jeszcze napisac, nikt nie wie jak to wyglada wiec mozna sie powstrzymac od komentarzy :)

Helige 04-08-2008 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrealfus (Post 2213963)

a co do kogos kto mowi ze za tibijskie pieniadze, to jest ich gra, zarobili uczciwie, maja prawo robic co im sie podoba

to tak jak by twoj szef na budowie powiedzial "zarobiles tutaj te kase wiec za nia powinienes kupic nowe spodnie robocze, rekawice i kask a nie jakis tandetny telewizor"

Ma koleś racje przecież szef daje wypłatę i nie mówi na co masz wydawać pieniądze. Jeśli komuś sie nie podoba to niech w nią nie gra? A w ogóle dlaczego nie chcecie Tibii 3D? Bo wam nie pójdzie na kompach czy co? Fajnie by było jeśli by zrobili w Tibii grafikę 3D bo w tedy bym na pewno grał w Tibie.

Serious Sam 04-08-2008 22:31

Ale fajnie.Tylko ciekawe kiedy powstaną boty ;S

Stobek 04-08-2008 22:35

moim zdaniem zeby zrobili cos w podobnie doi metin 2
linage2
na tej zasadzie ale jest jedno jak bieże sie postać żeby można wybrać ubranie jakie jest na dzien dzisiejszy w tibi ten mage wizzard itd
ale zeby tez dało się zeby ubranie składało sie z samych itemek

Evil Maul 04-08-2008 22:36

http://gry.onet.pl/3622,83085,,penny...,recenzja.html
Ehym Ehym... nie żebym mówił że Cip chce zrobić plagiat czy coś...

Koxiu 05-08-2008 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrealfus (Post 2213963)

Kolega troche sie pomylil bo podal zly przyklad. Bo my nie pracujemy w CipSofcie ani oni nie pracuja dla nas.. My placimy premium acc do firmy ktora nam zapewnia gre itd. I oczekujemy ze oni beda ja rozwijac zarowno w samej grze jak i nowymi serwerami. A teraz porownaj to do tego: My placimy czynsz za mieszkanie i na klatce schodowej zepsula sie zarowka albo winda. My placimy za wymiane zarowki i windy? niby tak bo uzbierane srodki na zakup zarowki i naprawe windy pochodza z naszych czynszow. A nikt nie kaze Ci mieszkac w bloku a tym bardziej w ogole gdzies mieszkac. Teraz odnies sie z tym do tibi. Nikt nie kaze Ci kupowac pacc (mimo ze jest z nim wygodniej) placisz za pacc "czynsz" i wymagasz by pewne rzeczy byly zrobione za twoje pieniadze. Np kupno nowych serwerow bo stare sa juz chyba zajechane i sa bardzo konfliktowe. A co do updatow to sa 2x do roku i nie trzeba wiecej tak samo jak ciecie 1x dziennie sprzataja na klatce. Tylko jesli maja placone to niech sie przyloza do pracy i nie zrobia tego na odwal sie (wiec niech do update'u przyloza sie solidnie i zaskocza nas wielkimi terenami expowiskami outfitami questami itd itd)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:11.