Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wasze fobie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=187968)

Rethfing on Aldora 04-08-2008 21:06

@Ci co pisali że mają tą fobie na owady.
Raczej się zastanówcie, to chyba wstręt albo strach. W wieku parunastu lat nie można się przecież bać pszczółki czy osy, dostanie to z ręki i już odlatuje, bardziej macie wstręt bo to coś ma czułki i skrzydełka. Kiedyś miałem sytuacje z dziewczyną, która ma arachnofobie. Siedzielismy obok siebie na łóżku, a po suficie chodziły takie pajączki 2, może o średnicy jakichś 4-5cm. Ktoś do nich podskoczył i pacnął klapkiem, tak, że jeden opuścił się na pajęczynie jakieś 15cm od twarzy tej dziewczyny. I to była arachnofobia, dostała takiego ataku paniki, była tak rozdygotana, o ile pamietam to pociągneła mnie za sobą żeby się zasłonić. Więc naprawdę wątpie, czy wy s*******acie na 100 metrów przed pszczółką, czy po prostu się brzydzicie.

@Autor
Klaustrofobia to chyba lęk przed ciasnymi pomieszczeniami (choć w sumie te z reguły są ciemne). Z drugiej strony, komu serce nie przyspiesza jak jedzie sam starą windą, albo jest w ciemnym pomieszczeniu, chociażby mieszkaniu swoim.

Gelt 04-08-2008 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thufir (Post 2213970)
Tzn? xP
Ja mam taką jedną, ale niestety nie mogę wam powiedzieć :p

Lęk przed rodziną.

<hmm> 04-08-2008 21:53

Venustrafobia
Technofobia
Glossofobia

A czy jest na sali(forum) lekarz? <joke> ;)

Uther92 04-08-2008 21:56

Kynofobia...chyba najbardziej żałosna fobia >.<

M@tthew 04-08-2008 21:58

noobofobia - lęk przed n00bami
friitansofobia - lęk przed ludźmi proszącymi o itemy

A tak na serio to tylko

entomofobia - lęk przed owadami(nie lubię os,pszczół i innych bzykających stworzeń ;[

Paciuch 04-08-2008 22:03

Mam lęk wysokości. ;(

Slythia 04-08-2008 22:18

Arachnofobia.

@down
tak, raz zajrzałam z ciekawości, teraz zaś omijam go szerokim łukiem ; ). Najciekawiej było na hunted jak ktoś dał zdjęcie tarantuli...

Vasudanin 04-08-2008 22:24

@up
To dlatego zaglądnęłaś do mojego fejka :D
@
Ciemnofobia (nie wiem jak to się zwie)-Boję się ciemności
Poza tym
Lekka arachnofobia, uciekam od pająka, serce mi wyskakuje, ale nie jestem rozdygotany.

Walekifa 04-08-2008 22:30

Właśnie sobie uświadomiłem. Lęk przed Awarią prądu. Wyobraźcie sobie,że czytałem ten temat i chciałem napisać o czym innym. Ale nagle była awaria i wszystko zgasło ; p Serce mi wyskakuje w takich chwilach. Od zawsze wiem,że w takiej sytuacji(a zdarza się to przecież kilka-kilkanaście razy na rok)Zrywam się z miejsca i Szybko biegnę żeby być blisko kogoś z rodziny. A potem byle do jakiegoś światła. Jak jestem przy kimś to i tak jest dreszcz i rozglądam się stale dookoła. Bogu dzięki nigdy nie zdarzyło się to jak byłem sam w domu.Nie wiem,wiąże to trochę z duchami jakimiś.. Zawsze jak gaśnie to boje się że coś zobaczę,centralnie. W ogóle urządzenia tak an mnie działają. Boje się dziwnych telefonów/wiadomości na sekretarkach/tego co w telewizorze. Ehhh. Przeprowadzę się do miejsca gdzie jest wiecznie jasno ; p Nawet jak zgaśnie światło będzie ok.

Shanhaevel 04-08-2008 22:37

@up
Za dużo horrorów i wybujała wyobraźnia. To nie fobia. Przeprowadź się na biegun północny, tam masz pół roku jasno i pół roku ciemno. : P

Serious Sam 04-08-2008 22:40

Arachnofobia.
Prowadzę zaciętą wojnę z pająkami (szczególnie w kiblu) -.-

Walekifa 04-08-2008 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2214123)
@up
Za dużo horrorów i wybujała wyobraźnia. To nie fobia. Przeprowadź się na biegun północny, tam masz pół roku jasno i pół roku ciemno. : P

Ale ja mam tak tak od dziecka ; p Pamiętam jak miałem może z 6 lat kiedy mój kuzyn dostał telefon z sekretarką. Byliśmy sami w domu i była nagrana na początku jakaś wiadomość instruktażowa (coś jak tom,pierwszy przyjaciel na Myspace ;p ) Głos tej babki na niej. To było straszne dla mnie.. I to serio.

Dodam że mówiła Po Angielsku,co było wtedy dla mnie blablaBLA. Wiecie . To tak jakbyście usłyszeli w telefonie jakieś bulgotanie ; p (które jednak trzyma się kupy..) CO innego jakby po Polsku było.

Wy nawet nie wiecie co się dzieje jak ja Gram w Penumbre..xDDDDDD

Snopeczek 04-08-2008 23:09

Hm, ktoś tu użył mądrego słowa ''Entomofobia''. Szczerze jestem uczulony na jad pszczeli i tym podobne rzeczy, także to jest jedyny powód tego, że ich 'nie lubię' ;p A inne jakieś muchy czy żuczki czy szczypawki po prostu mnie denerwują :P

Kiedyś miałem lęk wysokości. W sensie mogłem wejść wysoko i patrzeć w dół, ale gorzej z zejściem. Teraz przeszło, a swoją drogą uwielbiam takie miejsca jak dachy centrum handlowego czy wieżowców :)

Może mam jakieś fobie, o których nie wiem, ale póki co, nie wydaje mi się :)

Ojciec Dyrektor 04-08-2008 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avallach (Post 2213865)
Lęk wysokości ;(
Kiedyś też bałem się krwi, ale jestem już duży i sie nie boje. B)

Lęk przed płcią przeciwną?
Jak nie to nie wiem ;p

Homofobia (określenie pochodzące od słów "homoseksualizm" i "fobia" z gr. φόβος phóbos - strach) - irracjonalny lęk przed zetknięciem się z przedstawicielami mniejszości seksualnych.

P.S less ujdą, ale geje precz xD

ripper 04-08-2008 23:30

Cytuj:

P.S less ujdą, ale geje precz xD
To raczej głupota, nie fobia.

Rethfing on Aldora 04-08-2008 23:32

@Walekifa
Przypomniałeś mi, że boję się porażenia prądem. Może nie panicznie, ale zawsze jestem negatywnie nastawiony do urządzeń, które źle pracują czy coś (jak dziś: wydająca dziwne odgłosy mikrofalówka, albo kiedyś wiertarka z odciętym kawałkiem izolacji z kabla -.-).

ErAgOg 04-08-2008 23:33

Triskaidekafobia.

Emok 04-08-2008 23:35

UWAGA! xD

: P

Dawno temu miałem lęk wysokości, ale już minęło.

Ascaron 04-08-2008 23:37

Entomofobia - lęk przed owadami:
Głównie lęk przed osami,pszczołami,ćmami,bąkami,szerszeniami(o kuźwa to nawet może zabić nieuczulonego człowieka).Much i muszek się nie boję.
Arachnofobia-lęk przed pająkami:
Nie to, że uciekam jak zobaczę pająka nawet z dużej odległości.Ogólnie mi nie przeszkadza jak robię kupkę i nade mną na suficie są pająki np. mój ojciec mi mówił, że jeżeli są pająki w domu to jest zdrowy dom.Jeżeli mam mieć bezpośredni kontakt z pająkiem itp. to nara.Mam również lęk przed ciemnymi pomieszczeniami w nocy.Szczególnie jak jestem sam w takim pomieszczeniu.Byle szelest i się potrafię przestraszyć, a jak coś spadnie np. z szafki w ciemnym pomieszczeniu w nocy, to potrafię się zajebiście wystraszyć i chcę jak najszybciej opuścić takie pomieszczenie.

GargoinX 04-08-2008 23:43

Arachnofobia to mój największy lęk. Ja dygoczę na widok małego pajączka, więc się domyślcie co się dzieje jak zobaczę dużego.
Moim równie dużym strachem jest lęk wysokości. 5metrów - ok, 10 - metrów - ok, ale 15 metrów to dla mnie okropne uczucie.
Strach (tak, strach - nie obrzydzenie) przed niektórymi owadami (osy, pszczoły, szerszenie oraz jakieś wielkie).
Boję się bezgranicznej ciemności, czyli w której kompletnie nic nie widać.
Boję się samotności w nocy (tzn, jakbym miał być sam w domu przez całą noc to bym nie przespał nawet minuty ;[).
Boję się również swojej wyobraźni xD

Jak widać, mam wiele lęków.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:23.