Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rosja grozi Polsce? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=188872)

skuug 11-08-2008 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiki426 (Post 2224590)
A takie straszenie przez Rosjan skończy się co najwyżej jakimś embargiem.

to "jakieś embargo" może mocno uderzyć w naszą gospodarke

metiu 11-08-2008 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glon Elriel (Post 2224600)
: D
Czekałem tyle czasu aż rosja zacznie nam grozic : D
Wreszcie będę mógł wziąść za karabin i walczyć o Ślask a przy okazji o Polske ^.^

Nie jaraj się tak. Najwyżej podkręcą nam za gaz.

Walekifa 11-08-2008 22:24

Jaranie się jaraniem się,ale ja też czuje,że będziemy musieli jeszcze walczyć. Niedługo zacznie się III wojna światowa i to chyba nieuniknione..

Edit:

Ale w sumie w tych czasach wojnę rozpoczną i zakończą bomby daaaalekiego zasięgu. I my nawet nie będziemy w stanie nic zrobić. Takie czasy; p

Herbi_Oxyna 11-08-2008 22:32

Eeee tam, taś taś sie posra, padnie na kolana i bedzie przepraszał :o

P$ychop@ta 11-08-2008 22:35

Ja i tak wądpie żeby wywołali wojne po to chyba stworzyli NATO aby temu zapobiegać o.O

Mazur199 11-08-2008 22:36

Cytuj:

Wreszcie będę mógł wziąść za karabin i walczyć o Ślask a przy okazji o Polske ^.^

zesrasz sie " hałasu" gdy przeleci ponaddźwiękowiec,

rosja podejrzewam ze walnie jakies embarga czy tez zakreci kurek,ONZ i NATO beda srali o wlasne interesy bo te 2 organizacje widnieja praktycznie na papierku,co do III wojny to przytocze pewne słowa [nie dosłownie i nie wiem kogo]

" nie wiem jakich broni ludzie uzyja w czasie III wojny ale na pewno podczas IV wojny beda sie bic kijami i kamieniami"

wiec III wojna bedzie trwala gora tydzien po czym ludzie ( Ci mniej fartowni)
zaczna umierac wskutek promieniowania

skuug 11-08-2008 23:08

Cytuj:

Prezydent Lech Kaczyński uda się jutro do Gruzji. O swojej misji prezydent rozmawiał wieczorem z prezydentem USA Georgem Bushem - poinformował dyrektor Biura Spraw Zagranicznych Kancelarii Prezydenta Mariusz Handzlik.
jeszcze tego behemota tam brakowało, mam nadzieje że nie narobi bigosu >.<

Shanhaevel 11-08-2008 23:09

III wojny światowej nie będzie, za małe napięcie...

@Donpeyot
Cytuj:

Jeden koleś wyjechał kabrioletem na miasto a drugi go zastrzelił.
To była iskra rzucona na beczkę prochu, jaką była Europa.

Batman666 11-08-2008 23:12

Nie przezywajcie tak, nic z tego nie bedzie powazniejszego przeciez.. napewno nie cos na skale 3 wojny swiatowej , dajcie spokoj

Duch Niespokojny 11-08-2008 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mietek919 (Post 2224484)
Bo polska musi pchać dupe tam gdzie nie trzeba...

Zamiast "skorzystać z okazji, by siedzieć cicho"? Racja, przecież nie chcemy umierać za Tbilisi...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skuug (Post 2224511)
ee tam, na wojne sie zbierało już wcześniej, zabicie tego 'kolesia' to akurat najmniej ważna przyczyna pierwszej wś

Teraz w sumie nie można powiedzieć, że na wojnę się zbiera, ale iskrzyć zaczyna coraz bardziej.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kogucik302 (Post 2224576)
Ale z was pesymiści. Ja to na miejscu Kaczki to już bym błagał o wybaczenie, bo co tam honor jak w ryja możemy dostać porządnie.

Hitlera też każdy w dupę całował - ile to pożytku przyniosło, wszyscy wiemy.

Gelt 11-08-2008 23:43

Dokładnie. Swoją drogą, że Polska niepotrzebnie się pcha w nieswoje sprawy. W takiej sprawie należy pozostać neutralnym.

poza tym, od dawna wiadomo, że ruscy to skurwy***.

.Matrik. 11-08-2008 23:47

Szwajcaria jest neutralna i patrzcie, jak jej to na zdrowie wychodzi ; )

Dragones5 11-08-2008 23:47

Cytuj:

Ja tak samo gorzej jak sie oberwie kule w miejsce gdzie zgon jest odrazu. Ale tez ze slaska jestem : D.

@topic
Mi sie wydaje, ze Ruskich ponosci chwilowo ale jak ich zbyt poniesie to dadza "ogien ostrzegawczy", a wtedy nie wiadomo czy na tym sie skonczy czy rozpetaja wojne. Ogolnie coraz gorzej sie dzieje na swiecie ;s.

@edit
Ja tylko mysle po jakiego grzyba Polska pcha i bawi sie w pomoc. Tak rozumiem, ze Rosja robi zle ale przez takiego cos jedynie mozemy oberwac.

litt 11-08-2008 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2224894)
Dokładnie. Swoją drogą, że Polska niepotrzebnie się pcha w nieswoje sprawy. W takiej sprawie należy pozostać neutralnym.

poza tym, od dawna wiadomo, że ruscy to skurwy***.

Zalosne operowanie stereotypami.

Gelt 12-08-2008 00:03

No cóż pewnie masz racje. Źle ująłem to. Oni nie sa s*****el***mi. Raczej biznesmenami: ) No bo chyba nie atakują tam ze względu na teren tylko dla ropy prawda.?^^ Więc biznesmeni. Racja sorry.

Żyłka 12-08-2008 00:09

Cytuj:

Jednak to jest prawdą, że gry komputerowe wywierają negatywny wpływ na umysły niektórych ludzi.

Walekifa 12-08-2008 00:11

Głupki. Nie czaicie ,że on sobie żartował?...

Articuno 12-08-2008 00:12

Stereotypami... jasne. Nie wazne, ze od lat zabijaja tysiacy niewinnych ludzi dla polityki, ze w tak poteznym kraju jak Rosja ciezko wyzyc, ze ostatnie wybory nie byly chocby cieniem demokracji itp itd etc.

Duch Niespokojny 12-08-2008 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2224894)

Ech, historia w szkole nie jest wbrew pozorom po to, żeby męczyć biedne dzieci i kazać im zakuwać nudne daty. Przydałoby się wyciągać z niej wnioski także na przyszłość. Wspomniałem już (czy raczej zrobiłem drobną aluzję) o drugiej wojnie światowej - Francja i Wielka Brytania de facto zachowały neutralność bojąc się agresji ze strony Niemiec. Tymczasem, gdyby nie zachowały się tak tchórzliwie, wojnę można by wygrać już w 1939. Co nam da zachowanie neutralności? Rosja podporządkuje sobie Gruzję i zwróci się w innym kierunku. Kiedy w końcu spróbujemy się jej przeciwstawić? Gdy już ZSRR wróci do życia po wchłonięciu przez Rosję Ukrainy?

Gelt 12-08-2008 00:23

Według mnie reagowanie teraz jest błędem.

Chociaż co do GB i F masz racje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:52.