![]() |
Cytuj:
ale w dolarach czy w funtach?:confused: bo ja to musiałem zapłacić 160zł(100zł wpisowe) 60zł na pkp, a w kopercie miałem wyniki z matury i swiadectwo szkolne, a powiązania z wojskiem mam takie że interesuje sie militariami, wiec z takimi tekstami to na nasza-klase \/ down Spytaj sie znajomych edit2 nie obchodzi mnie czy to prawda czy nie, nie pisz takich rzeczy publicznie bo psujesz tylko wizerunek, a osobiscie bardzo mnie to w*****ło,ze ja sie staram, pisze zalozycelowi tematu co i jak, a potem wpadasz ty i zarzucasz jakims bullszitem @edit3 odpowiadam na twoje edity tak? @edit4 a czesto zmieniam, aby byly bardziej sensowne =] @edit5 haubice podziemnopowietrzne =d? |
Cytuj:
/\mozliwe ze nie wszedzie jest tak duze zainteresowanie a rekrutacja wyglada normalnie. z pewnoscia metody ktore opisalem nadal sa praktykowane. sam przekonasz się gdy porozmawiasz z kolegami z woja /\chlopakowi marzy się kariera wojsku a dopiero co skonczyl gimnazjum. nie wie co go czeka a nawet nie posiada świadectwa maturalnego.prawda jest taka ze marzenia sa kolorowe a rzeczywistość czarno-biala Tovob Lard ciagle edytujesz post zmieniac przy tym swoja odpowiedz lub calkiem ja usuwajac. czego sie boisz? ;p /\ to podaj jeszcze raz nazwe szkoly oficerskiej bo nie zdazylem sprawdzic i kierunek |
Cytuj:
Cytuj:
Jeszcze Korek chciałby coś powiedzieć: Cytuj:
|
1. Zatkało mnie nie pomyślałem iż tak duża liczba osób napisze w tym temacie
2. Dokładniej chciałbym wybrać Wydział: Wojsk Zmechanizowanych Specjalizacja: kierunek: zarządzanie i marketing; specjalność: dowodzenie pododdziałami wojsk zmechanizowanych, 3. Lecz Gdybym poszedł do Mechanika, lecz też nie wiem jaki wydział |
Cytuj:
Korektor bardzo dobrze to ujął. Tu są zarobki ze stycznia tego roku http://img180.imageshack.us/img180/3...howek02sr7.jpg Nie mówiąc już o dodatkach Do stałych należą: • równoważnik mundurowy – wypłacany raz w roku, ok. 2 tys. zł dla podoficerów i oficerów oraz 4200 zł dla generałów • nagroda roczna – czyli 13. pensja • roczna gratyfikacja urlopowa dla żołnierza i jego rodziny – po 540 zł na każdego członka rodziny (żona i uczące się dzieci) • zwrot kosztów za jeden przejazd w roku (tam i z powrotem) do wybranego miejsca w kraju – dla żołnierza i jego rodziny • dodatek służbowy dla oficerów na stanowisku dowódczym – 42 – 420 zł • dodatek za każde 5 lat służby – w wys. odpowiednio 5 proc. podstawowej pensji za 5 lat, 10 proc. za 10 lat, tak co 5 lat, aż do 25 lat służby Nic tylko zostać generałem! Bez matury można zostać tylko starszym szeregowym więc do nauki. |
Mam pytanko, jak dokładnie wygląda praca kierowcy lub ratownika w wojsku ? Bo
właśnie oglądałem program na TVP i tam jakiś ppłk mówił ze na ratownika lub kierowce nie trzeba odbywać zasadniczej służby wojskowej, to prawda? I jakie sa pałace takiego kierowcy ? :d |
Pozwólcie, że zapytam w tym temacie... Jak wygląda sprawa wzroku w jednostkach lądowych? Pilot okularów nie włoży, ale taki "zwykły" żołnierz? Bo nawet na Wikipedii jest jakaś fotka, jeśli pamięć nie myli, Amerykańskiego żołnierza w okularach... chyba pod hasłem "kolimator".
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@down: to co mowie, to 100% pewniak, bo znam osobe bez matury, ktora jest St. chorazym sztabowym xd |
Cytuj:
A tak dla tych co chcą iść mi w wku powiedzieli żebym robił studia (magisterskie) i po studiach do nich przyszedł w celu wstąpienia do wojska... Strona znowu działa i naprawdę warto przeglądnąc ich forum mimo iż jest tego dużo. http://www.wojsko-polskie.pl/forums/ |
Cytuj:
w wojsku brakuje duzej ilosci lekarzy dlatego duzo jednostek poszukuje ratownikow wiec jest to bardzo dobry wybor. |
Cytuj:
|
Hmm. Musze przyznać ze coraz ciekawiej to wygląda jeśli chodzi o wojsko, zastanawiam sie nad isciem to szkoly podoficerskiej po technikum, a potem praca w wojsku za 2k/miech + nauka w weekend, coś w kierunku łączności.
|
Cytuj:
|
Oby wiecej chetnych i takich ktorzy w tym wojsku troche pobeda a nie ze po 5 miesiacach do rezerwy, bo im sie znudzilo, nie podoba bo dyscyplina itd : )
Powodzenia chłopaki. Jak cos walic do 17Wielkopolskiej Brygady Zmech w Międzyrzeczu! :D |
Cytuj:
2.najlepsze wyjscie- ukoncz liceum, zdaj mature, po czym idziesz na studia ekonomiczne(musisz dobrac odpowiedni kierunek). potem spokojnie składasz podanie na oficerke w kierunku zarzadzanie-marketing (dlugo to potrwa ale uwierz mi, ze bedzie sie oplacalo). 3. ja też ;p |
Ja osobiście za dwa lata mam zamiar iść tam gdzie Tovob czyli do Wyższej Szkoły Oficerskiej we Wrocławiu no albo do Wyższej Szkoły Morskiej w Gdyni. Do Dęblina też chciałem spróbować ale raczej odpada z powodu mojego kręgosłupa (lekkie skrzywienie).
|
Ładne te stawki. Ja bym chciał do Wojska jak skończę technikum. A jak wygląda Emerytura? : P Ktoś zaznajomiony w tych sprawach?
|
nvm xd,,,,,
|
lepiej w tibie grac niz jakies tam wojsko
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:34. |