![]() |
fuck, pomieszałem pojęcia. skasować to plox... :/
down: wiem, pomyliłem się. chodziło mi o to że nie możliwe by było cofnięcie się w czasie z przyczyn które już podałem. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
lecisz statkiem kosmicznym a twoj brat blizniak jest na ziemi. po x latach ty masz przykladowo 20lat(biologicznie) a on 30 mimo iz na ziemi minelo tyle samo czasu za duzo filmow s-f @łasuch masz racje, do ziemi docieraja tylko ich formy po rozpadzie i dolatuja ze wzgledu na dylatacje czasu |
http://www.wiz.pl/main.php?go=1&op=2&id=145
a szczegolnie: Cytuj:
|
To co odliczamy. xD
|
Korzystając z tego, że powstają liczne tematy w związku z uruchomieniem akceleratora, odświeżam.
|
U mnie w szkole zakładaliśmy się czy będzie koniec świata, wygrałem £8 :D . Dla tych którzy się tego całego akceleratora cząsteczek boją to powiem to co powiedział koleś w TV, taka sama reakcja jak w akceleratorze cząstek ma miejsce w przyrodzie co sekundę ( Nie pamiętam jak on to dokładnie powiedział ) Trochę zjadę z tematu i dla tych którzy wierzą w koniec świata daje do wiadomości że owych "końców" miało być już chyba z 10. Wyparujemy za jakieś 30 milionów lat kiedy słońce się wypali. Tyle na ten temat. A co do akceleratora cząstek to pomyślcie, czy ktokolwiek użyłby tego bez dokładnych badań? Przecież nie poświęciliby tysięcy lat ewolucji człowieka dla zrobienia czarnej dziurki mniejszej niż pyłek kurzu. Wszystko musiało być dokładnie sprawdzone przed najmniejszymi próbami włączenia tego dyngsa. Dla tych którzy wciąż są przekonani że omg wtf lol rotflmfao umrzemy bo włączyli kółko i wciągnie nas, mam obrazek :D
Ukryty tekst:
|
Zobaczcie co się dzieje! KONIEC ŚWIATA, JUŻ NIEZADŁUGO I NAS WCHŁONIE CZARNA DZIURA OMG
http://www.cyriak.co.uk/lhc/lhc-webcams.html |
@up
Ten co to zrobil, mogl sie bardziej postarac :P Ludzie zadnych czarnych dziurenie bedzie, nic nas nie wchlonie :P |
Cytuj:
A tak na temat to mysle ,że to jakies jakby uposledzone nadprzyrodzenie - mozna sie tym nacieszyc,ladnie wyglada ale jak przyjdzie co do czego to gow... z tego wychodzi. |
Czytałem o tym w Kaczorze Donaldzie (stare ale jare :X)
Jak powstaną czarne dziury, to chyba powinni to jakoś odwrócić... Albo wpier wynaleźć sposób na zamknięcie czarnych dziur ;3 |
Panikujecie.
Jak powstanie czarna dziura, to zanim się o tym dowiecie to będziecie martwi. I nie będziecie się już niczym przejmować |
@UP
W sumie racja.. Jest mozliwosc powstania czarnej dziury, lecz bardzo niewielka... Gdyby powstala to ciekawe czy bysmy ja opanowali.. "Czarna dziura – obiekt astronomiczny, który tak silnie oddziałuje grawitacyjnie na swoje otoczenie, że nawet światło nie może uciec z jego powierzchni (prędkość ucieczki jest większa od prędkości światła). W ramach fizyki klasycznej żaden rodzaj energii ani materii nie może opuścić czarnej dziury, jednak uwzględniając efekty kwantowe postuluje się istnienie zjawiska zwanego parowaniem czarnych dziur. Granica, po przejściu której nie jest możliwe wyrwanie się z pola grawitacyjnego czarnej dziury, nazywana jest horyzontem zdarzeń. Ma ona kształt sfery o wielkości wyznaczonej przez promień Schwarzschilda. Nie jest to powierzchnia tego obiektu, która może znajdować się wielokrotnie bliżej centrum geometrycznego układu. Czarne dziury to podstawowe składniki bardziej złożonych obiektów astronomicznych, takich jak niektóre rentgenowskie układy podwójne, rozbłyski gamma oraz aktywne galaktyki. Czarna dziura będąca składnikiem układu podwójnego jest widoczna, ponieważ materia z drugiej gwiazdy wsysana do wnętrza czarnej dziury tworzy dysk akrecyjny generujący ogromne ilości promieniowania na skutek tarcia, jonizacji i silnego przyspieszenia podczas zbliżania się do czarnej dziury. Część zjonizowanej materii z dysku pod działaniem pola elektromagnetycznego dysku może uciekać w kierunkach osi, tworząc ogromne dżety (ang. jet). Także masywne czarne dziury w centrach galaktyk aktywnych silnie świecą skutkiem opadania otaczającej materii, i dlatego obiekty zawierające czarne dziury należą do najjaśniejszych we Wszechświecie." |
Cytuj:
Pomijając fakt, że nie zdążyliby rzucić nawet prostego "O k... (lub holy s...)" nie dysponujemy technologią, która zneutralizowałaby czarną dziurę. Nie wiadomo czy coś takiego jest w ogóle możliwe. edit: @Neopostman Daj nam się pobawić =3 Tak czy siak - machineria jest ciekawa, zastanawia mnie tylko co pożytecznego nam przyniesie. Znaczy praktycznego. |
Końca świata nie będzie z 2óch powodów:
1- na świecie działa kilka podobnych akceleratorów o podobnym działaniu i mimo poprzednich obaw nadal żyjemy. 2- w naturze zderzenia protonów z prędkością bliską prędkości światła występują na codzień i jakoś nie widzę, żebym był martwy : |. @ down ty wyglądasz jak rypa i sie nie czepiam ! |
Cytuj:
@topik No pewnie, że "nie umrzemy", przecież to oczywista oczywistość. |
Cytuj:
|
Jest o tym w Fokusie najnowszym ponoć: P
1-Tą maszyną chcą potwierdzić,że Bóg nie istnieje.. 2-Jak się uda,to wkraczamy w nową erę-Nanotechnologia. Np. taki internet 500mb/sec. to będzie standard. Ponoć wszystko pójdzie do przodu. |
Tak więc jedyne na czym się opieramy to przypuszczenia (i wikipedia lol : P). Sam jestem bardzo ciekaw tego tyle, że z dwiema uwagami:
1) Technologia przeważnie opiera się bardziej na zachwalaniu niż na faktach. 2) Proporcjonalnie wobec powyższego: Ile jest z tego prawdy. Albo ile będzie. Żyjemy w wielkim świecie. Kto wie jaka technologia została już opanowana, a jaka nie. No cóż- konspiracje? |
Cytuj:
No fajnie protony się zderzą i coś tam się stanie, ale... Who cares?! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:59. |