Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Hip Hop/Rap z przekleństwami. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192083)

bartek10 09-09-2008 18:43

Hmm tak słucham i słucham ale ci wszyscy co się znają moim zdaniem gówno wiedzą o polskim Hip-Hopie nikt nie przywołał takich artystów jak Magik[*] i jego squad Paktofonika jedni powiedzą że ludzie wsłuchując się w rap nic nie czują drudzy powiedzą to jest to a trzeci powie Spier*** z tym dziadostwem ja na przykład rozumiem Hip-Hop i Peję czy innych wyższych wykonawców oni śpiewają o Polsce o życiu i aby nie zapominać że jesteśmy tylko ludzmi osobiście nie raz miałem taki problem że nie było w domu na chleb i co z tego że mam kompa i internet i słucham Rapu może i nazwiecie mnie zjeb** ale ja wiem swoje i prawdziwi raperzy już wygineli myślę że ten kto nigdy nie przeszedł żadnych stresów i biedoty nie zrozumie peji a tym bardziej Magika możecie komentować tego posta i niech każdy zapyta się samego siebie co wie o H-H...

Down \/
Sorry ale nie mogłem tego zrozumieć bo Kur*** tylko zagłusza wszystko normalne.

Xendriel 09-09-2008 18:52

http://bryn.wrzuta.pl/audio/frBubHpA...ad_bonus_track
Kto policzy ile razy jest tam k**wa mac?;)

Gelt 09-09-2008 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bartek10 (Post 2262605)
Hmm tak słucham i słucham ale ci wszyscy co się znają moim zdaniem gówno wiedzą o polskim Hip-Hopie nikt nie przywołał takich artystów jak Magik[*] i jego squad Paktofonika jedni powiedzą że ludzie wsłuchując się w rap nic nie czują drudzy powiedzą to jest to a trzeci powie Spier*** z tym dziadostwem ja na przykład rozumiem Hip-Hop i Peję czy innych wyższych wykonawców oni śpiewają o Polsce o życiu i aby nie zapominać że jesteśmy tylko ludzmi osobiście nie raz miałem taki problem że nie było w domu na chleb i co z tego że mam kompa i internet i słucham Rapu może i nazwiecie mnie zjeb** ale ja wiem swoje i prawdziwi raperzy już wygineli myślę że ten kto nigdy nie przeszedł żadnych stresów i biedoty nie zrozumie peji a tym bardziej Magika możecie komentować tego posta i niech każdy zapyta się samego siebie co wie o H-H...

Down \/

Ale jesteś fajny, słuchasz Pfk.! Jo.!

Zwróć uwagę na nazwę tematu. Moim zdaniem gówno wiesz o czytaniu ze zrozumieniem.

BulinPL 09-09-2008 19:22

Cytuj:

Down \/

10 lat please :baby: Ty słuchasz PFK i myślisz, że jesteś specem? Jak można cokolwiek wiedzieć o rapie, słuchając tylko polskiego? Rzeczywiście musiałeś mieć zajebiste stresy, ach te dyktanda i testy z matematyki.

Avallach 09-09-2008 19:37

Kompletne gówno, syf, branzel i kut*suwa PIH i Liroy, powinno mu sie spodobać.

@gelt
O co Wam chodzi z ta paktofoniką? Słucha czego chce, tak jak ty co trzy dni zmieniasz płeć.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BulinPL (Post 2262663)
10 lat please :baby: Ty słuchasz PFK i myślisz, że jesteś specem? Jak można cokolwiek wiedzieć o rapie, słuchając tylko polskiego? Rzeczywiście musiałeś mieć zajebiste stresy, ach te dyktanda i testy z matematyki.

Większość nie słucha zagranicznego, bo nic z niego nie rozumie? Chyba proste ;p

Radix 09-09-2008 19:39

Cytuj:

Down \/

Chcesz zgrywać kozaka i znawcę? Hip-hop, to subkultura, rap, to jeden z elementów, czyli np. Twoja Paktofonika. Przy okazji, zwróć uwagę na nazwę tematu i prośbę autora, a później wysnuwaj swoje yntelygentne wnioski. Poza tym, teraz z łezką w oku się wspomina stare polskie utwory, czy nawet zagraniczne kawałki raperów. Kiedyś to miało duszę, teraz tylko pieniądze. Nadzieja w podziemiu. A Ty, chłopaczku, pierw zapytaj siebie, czy potrafisz zrozumieć sens tego tematu, co sam wiesz o rapie (bo kolejny fanatyk zmarłego Magika mnie przeraża. Dziwna sprawa, że dopiero po śmierci niektórzy zyskują wielkość), a później przymierzaj się do oceniania innych. EOT.

Gelt 09-09-2008 19:49

@Avallach

Radix napisał juz wszystko, więc nie będę się powtarzał.

Btw Radix, wydaje mi się, że Magik był wielki jeszcze żywy. Chociaż istotnie, po śmierci stał się wręcz "nieśmiertelny" : P

Radix 09-09-2008 19:58

Robił kawał dobrej roboty, ale co do wielkości - z biegiem czasu tak twierdzisz, bo facet umarł i nic więcej nie stworzył. Gdyby ktoś ze starego Kalibra, inny członek Paktofoniki, Molesty, Zipu, czy innych pojedynczych wykonawców zmarł, to pewnie też by zyskał wielkość i próbowano by na siłę czasem idealizować jego kawałki. Kto wie, jak by teraz skończył Magik? Czy jego rymy dalej miałyby ten sam sens? Zauważ, że wielu artystów zmieniło się o prawie 180 stopni. Dawniej ich szanowałeś, utożsamiałeś się z nimi, a teraz patrzysz na to z obrzydzeniem i dystansem, bo zaczynają robić z siebie pajaców. Ale dobra, nie róbmy offtopu, bo wpadnie administracja i będzie szukać dymu. To są tematy do piwka, albo do PW.

Kulikos 09-09-2008 20:01

Ostatnio koleś ze szkoły puścił mi kawałek, coś chyba JP (jebać policje?) dosyć smieszny kawałek, myślę, że dla twojego ziomka w sam raz. Btw. Radix zyskujesz w moich oczach ;)

bartek10 09-09-2008 20:19

Radix
Nie uważam się za znawcę i jakbyś miał coś w twoim musku to byś zobaczył że nie pisałem do autora tylko do ludzi z postów wyżej nie wykluczam że możesz mnie krytykować ponieważ nawet pozostawiłem zgodę.
BulinPL
"10 lat please Ty słuchasz PFK i myślisz, że jesteś specem? Jak można cokolwiek wiedzieć o rapie, słuchając tylko polskiego? Rzeczywiście musiałeś mieć zajebiste stresy, ach te dyktanda i testy z matematyki."
1. Właśnie widać jak się popisałeś co mamusia zapłaciła za nową płytkę eminema??
2. A powiedz mi z kąd wiesz że nie słucham obcojęzycznego rapu?
3. Jak bym myślał że jestem specem to bym to napisał to jest sieć i na żadnej opini mi nie zależy.
Plx more comment!

Gelt 09-09-2008 20:24

Nie masz pojęcia o rapie. Nie masz pojęcia o znakach interpunkcyjnych. Wysnuwasz kosmiczne wnioski. Skończ.

BulinPL 09-09-2008 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bartek10 (Post 2262762)

1. Właśnie widać jak się popisałeś co mamusia zapłaciła za nową płytkę eminema??

Póki co niestety, Em nie wydał nowej płyty, a gdy owa wyjdzie na pewno ją zakupię. Uważam go za najbardziej utalentowanego białego rapera. Teksty też ma na wysokim poziomie.

Avallach 09-09-2008 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2262771)
Nie masz pojęcia o rapie. Nie masz pojęcia o znakach interpunkcyjnych. Wysnuwasz kosmiczne wnioski. Skończ.

"pojęcie o rapie" wytłumacz mi co przez to rozumiesz?

bartek10 09-09-2008 21:04

No właśnie pojęcie o rapie ty masz największe ja go rozumiem , nie przepraszam ja go poznaję poznaję słowa raperów po których można się dowiedzieć że nie jest się najgorszym a od mojej interpunkcji to że tak powiem (wara) ponieważ każdy pisze na swój sposób.

BulinPL 09-09-2008 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bartek10 (Post 2262838)
nie przepraszam ja go poznaję poznaję słowa raperów po których można się dowiedzieć że nie jest się najgorszym

hwdp, elo mokotów, hg, zioło jou jou? Życie kurewskie, reprezentuje biede!

Gelt 09-09-2008 21:17

Czy ja gdzieś napisałem, ze mam największe pojęcie o rapie.? Jak na razie Ty nazwałes rap (muzykę) hip hopem (kultura).

A co do tego

Cytuj:

a od mojej interpunkcji to że tak powiem (wara) ponieważ każdy pisze na swój sposób.
Mogę powiedzieć tylko jedno:

Lol'n'roll

BulinPL 09-09-2008 21:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bartek10 (Post 2262898)
BulinPL
Może byś nie urzywał tak pohopnie Literek "hwdp" bo załorze się że jakby cie okradli to pierwsze co byś zrobił to poszedł na Policję

ok dobrze! nie będę "urzywał" "pohopnie" hwdp, "załorzysz" się?!?!?!

sphinx123 09-09-2008 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bartek10 (Post 2262898)
huh
BulinPL
Może byś nie urzywał tak pohopnie Literek "hwdp" bo załorze się że jakby cie okradli to pierwsze co byś zrobił to poszedł na Policję
Gelt
Proszę cię a nawet błagam wskaż mi miejsce gdzie nazwałem Hip-Hop muzyką możliwe że napisałem coś co mogło wyglądać jakbym tak pomyślał ale to i owo o tych sprawach jeszcze wiem i do holery jasnej nie napisałem że masz największe pojęcie o rapie tylko po prostu napisałeś coś czego teraz nie możesz wytłumaczyć proste to co napisałem w poście niżej o tobie było z ironią i 0oburzeniem chyba można się domyślić.
Ale dziękuję wszystkim że mają chęć komentować.

Rób przecinki, bo tego się czytać nie da. Zresztą, opanuj się. Co to miał być za tekst z tą "nową płytką eminema, którą kupiła mamusia" ? ... Winisz go za to, że jesteś biedny? Przekleństwa w H-H, owszem, ale z umiarem.

Gelt 09-09-2008 21:38

Przykro mi, że nie rozumiem Twoich postów. Może jakbys zaczął używać przecinków (takie coś ",") i kropek (".") to byłyby jaśniejsze. Tej wypowiedzi też niestety nie mogę do końca rozszyfrować.

A czego nie mogę wytłumaczyc.? Nie pisz bo i tak nie zrozumiem, daj fragment tej wypowiedzi.

Aval'yah 09-09-2008 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2262396)
Popieram, bardzo mnie rozbawily dwa kawalki :

Pal Hajs :http://pl.youtube.com/watch?v=0pGSW8sNpb0

http://pl.youtube.com/watch?v=-YrI9-ApCRo http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Oddawaj Zozole :
http://pl.youtube.com/watch?v=PV7MnA9P0dU http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Jak dla mnie to jest o wiele ciekawsze (i przedstawione z humorem) niz setna piosenka "z przekazem o ciezkim zyciu" ;)

Najlepsze jest "Luk Skajłoker był raperem":
http://pl.youtube.com/watch?v=0pGSW8sNpb0

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:48.