Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wypowiedź pani minister Środy. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=19217)

Kredi 10-12-2004 21:40

Ostatnio w swojej parafi odczytałem nastepujące ogłoszenie...
"W każda środę spotykają się młode mamy. Na te panie, które pragną do nich dołączyć czekamy w zakrystii w czwartki wieczorem"
A tak naprawde to ja myśle że takie obyczaje to są tylko u Islamistów.
No bo jaki człowiek przy zdrowych zmysłach zabije kobiete dlatego że położyła sie z "Panem Franiem"? Nie lepiej rozwód?

$corcerer 10-12-2004 22:02

@Kredi:
To ogłoszenie zalazłem jakies 5 lat temu w dow****ch o religii.

Kredi 10-12-2004 22:08

@UP
Żródło www.kurde.pl

Dr.Unknown 10-12-2004 22:13

Największą sektą jest kościół katolicki, a sprzyja temu nadmierna ufność i zacofanie ludu, kościół dąży do władzy podobnej tej, jaką dzierżył w wiekach średnich, niestety(nie dla nas) utrudnia to fakt, iż już wśród WIĘKSZOŚCI ludzi zanikneła ciemnota.

ketsok 10-12-2004 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez limenu
biblia powstawała w czasach, kiedy kobieta była 2 kroki za mężczyzną. Ale już na początku nowego testamentu Jezus naucza że kobieta powinna być o wiele lepiej traktowana. Te wszystkie mordy "honorowe" są w religiach, w których nie jest uznawany nowy testament, gdyż to właśnie tam pozycja kobiety jest taka niska... Jeżeli chodzi jej o o wszystkie religie tam gdzie jest Bóg, Allah czy jak zwał tak zwał (to jedna osoba jest, chodzi o te wywodzące się z wierzenia w boga jedynego) to grubo się myli.

W katolicyźmie nie jest popierane takie mordowanie lecz nawet negowane!

Pani minister topo prostu jedna z tych chorych feministek i sama nie wie co mówi.. nie studiuje Biblii ale wiem o niej chyba więcej niż pani minister.

@ketsok
dobrze powiedziałeś, zgadzam się z tobą.. lecz w starszych religiach jest jeszcze coś takego jak hierarhia w rodzinie kobiety i faceta.. przecież w polsce kobiety nie mogłu głosować do.. 1919.. to jak można mieć żal do religii która ma z 4000 lat.

aha.. i wkońcu ktoś pomógł mi się określić ;]

moje nastawienie=antyklerykańskie. Ale nie mówie że WSZYSCY są tacy owacy... tylko duuuuża część.

i otóż to.. powtarzam to drugi dzis raz..nie mylić antykleryka z antykatolikiem. Dla Kościoła katolickiego wykładnią wiary i wzorem do naśladowania jest oczywiście Jezus, który to jak czytać możemy na wielu stronach Pisma Świetego, mowił o dużym znaczeniu kobiety. To on pomogl kobiecie, ktora chciano ukamieniować za złamanie 6tego przykazania.

POWTÓRZE TRZECI RAZ!! NIE UTORZSAMIAJCIE DUCHOWYCH Z KOŚCIOŁEM, BO JESLI TAK CHECIE ROBIĆ TO DALEKO NIE ZAJDZIEMY. NAsze osobistą postawę religijna powinnismy sami wypracowac, na podstawie prawd wiar i przykazan, a jesli wiesz ze jakis ksiadz nie jest godzien do odpawiania euharystii to po prostu idz na inną mszę, kiedy komunie rozdawać bedzie inny. Ja tak robie, nigdy nie ide na msze do mojego proboszcza tlkyo wikarego, bow iemz e wikary jest ksiedzem tuz po świeceniach i wiara jest jego powołaniem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:26.