Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bicie m lvla (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=193017)

Gelt 23-09-2008 11:28

Pisz słowa z małej litery a wtedy wszystko Ci sie objawi..

Sprawa mlvla indywidualna. Ja np. wolałem trochę potrenować aby potem móc w spokoju expić. Rezultatem jest 50mlvl na 44 poziomie.

Cacuss 23-09-2008 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paruv (Post 2273107)

oczywiscie, ze lepsze jest posiadanie lvl'a ~20 z 30+m lvl'em niz 35 z m lvl'em w stosunku 1:1...
zanim ten 20 wbije te 15 lvl'i to bedzie mial spokojnie w okolicach 40 (magicznego) wiec see ya.

Lepsze jest posiadanie 20lvl z 30mlvl niż 35lvl z 35mlvl? Zastanów się chwilę :)

Tu chodzi o czas w jakim wbija się dany mlvl a nie o to kto ma jaki lvl.
Najszybciej wbijasz mlvl podczas zwyczajnego expienia. Chcesz mieć jak najlepszą postać? Idź expić z manasami.

Kombinować to można jak się ma naprawdę mocną postać. Wtedy już sobie każdy sam pomyśli co może ciekawego porobić. Ale w tej grze lepiej nie myśleć przed ~80lvlem. A najlepiej to wcale nie myśleć :confused:

Edit.
@Gelt
Cytuj:

aby potem móc w spokoju expić"
Jeśli w spokoju sumienia to rozumiem ;] . A tak to wszelkie obliczenia wskazują na to, że expisz sobie w spokoju nawet jak nie masz mlvla miażdżącego mózg (w skrócie MMM).
Bo co daje nam większy mlvl podczas expienia?
-większą regenerację hp czarami leczącymi
-większe hity zadawane z czarów ofensywnych(jeśli ktoś nie ma pacca no to praktycznie jego się to nie tyczy)
Kto chce to niech policzy sobie, że korzyści te są tak minimalne, że w ogóle nie ma co myśleć o biciu mlvl w inny sposób niż podczas expienia.
A jeśli jeszcze ktoś nie jest przekonany to powiem wam co jest złego w biciu mlvla przed depo:
-kiedy już zaczniesz expić to mając większy mlvl przy śmierci tracisz o wiele więcej(każdy ginie, bo nie zależy to tylko od mistrzostwa, ale też od łącza, serwerów itd.)
-expiąc zamiast stać przed dp zdobywamy większy lvl, a na większych można uzyskać znacznie więcej pieniędzy(które potem możesz zainwestować na przykład w Softy- dające Ci większy mlvl!).
Podsumowując:
Bicie mlvl zamiast expienia z manasami daje Ci mniejszy lvl, mniej pieniędzy i wreszcie- MNIEJSZY MLVL.

kombossik1 23-09-2008 15:16

UP racja
ja np. na 50+ ms expie na ancientach i nie dośc że zawsze wbijam lvl to i mlvl + nigdy nie mam waste więc zwraca mi się więcej niż bym robił runki... a z każdym lvlem mam coraz większy profit tam :)

ale mam jedno pytanie co lepiej nosic hat of the mad (3 def , + mlvl) czy rh/skull helmet ? (chodzi głównie o hunty na ancientach/dragach/tombach )

Sorkerus 23-09-2008 15:29

Jeśli expisz z blokerem to hata jesli nie rh

Marecki12345678910 23-09-2008 19:45

Ja naprzyklad mam 28 lvl i 28 mlvl i mi wystarczy ze na obeznym lvl bede mial ten sam mlvl co lvl ale troche trudno jest mi grac poniewaz co wbije lvl musze jeszcze 3 h przed dp stac i robic runki i nadrobic 50 % mlvl ;( wiec chyba musze robic 2 mlvl wiecej niz lvl to wg swojego uznania robisz mlvl

Cacuss 23-09-2008 22:07

:(
To po co ja to pisałem?

Może założyć jakieś podforum tylko dla osób, które założyły konta co najmniej 2-3 lata temu, zebrać 'najważniejsze' pytania, przeprowadzić na ich temat dyskusje, a potem udostępnić to jako takie niby-FAQ dla wszystkich newbie i noobów też. Ja w sumie mógłbym podyskutować. Chociaż wiem, że głupota nie zniknie ze świata a w szczególności ze światka tibijskiego.

Abdalla 24-09-2008 15:00

W dzień expij a na noc zapuść bota ;] Mlvl moment wpadnie :P
Ja na 28 drucie miałem 50 mlvl :P ale to uhmaker był.

Pajlok 30-09-2008 17:28

niewiem jak teraz, ale jak gralem na tibii 7.92 to na 13lvl'u mialem 20mlvl a potem robilem zeby miec 10mlvl wiecej niz lvl'i a teraz mam 40lvl i 47mlvl i ciezko idzie
musialbys sobie stac gdzies przed dp i robic run duzo, albo walic same czary

o4x 02-10-2008 17:39

Ja mam druida 30 lvl i 42 magic . Jezeli lubisz grac sorciem to po prostu nim graj...

Mahomet 02-10-2008 21:45

To nie bij m lvla i tyle, na razie nie przyda ci się ;<

Rafal_Dudek 03-10-2008 21:56

Najlepszy sposób na bicie mlvla to expienie tam, gdzie jest duży koszt i duży zwrot. Do tego oczywiście trzeba dużych inwestycji.

Mlvl to nie skille, on najszybciej rośnie na expie. Znajdź sobie zaufanego blockera na jakieś silne potwory może...

Hinaata 08-10-2008 03:07

to teraz może ja się wypowiem:p moim zdaniem to czy trenić mlvl czy też nie to jest sprawa indywidualna. jeśli ktoś np lubi stać pod depo i exure bez końca walić to jego sprawa. ja osobiście uważam ze nie warto trenić mlvl'a bo w końcu i tak lvl będzie większy. nikt przecież mając 150 lvl nie będzie stal pod depo i trenil mlvl'a żeby mieć większy bądź równy z lvl'em. a mysle ze expiąc mlvl wbija sie najszybciej ale to moje zdanie. to tyle;)

Sarsen 08-10-2008 10:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __Kaczorek__ (Post 2271721)
Ja swoim drutem robiłem Energy fieldy zrobiłem może z 5 bp no i Ihy do expienia (ok.4bp) i miałem 20 mlvl. Więc jest ciężko, musisz jeszcze trochę popracować, rób dalej Ihy i polecam Energy fieldy do Pk'owania :)

wbicie lvl do uhuw i uhy rubcie;)

dev1987 08-10-2008 13:03

Troche juz doswiadczony jestem w graniu sorcem. Mialem to szczescie ze gdy zaczynalem grac na Thorii mialem duzo kasy z WT. Jesli grasz na swiecie PVP to olej mlvl bo jakis random PK itp i bedziesz plakac ze Ci tyle spadlo. A ja swoim sorcem w miesiac wbilem z 10 na 60 lvl :]. Obecnie po pol roku przerwy znow gram tylko juz takiego szalenstwa z expieniem nie mam. 77 lvl i 55 mlvl nie najgorszy jak na tym lvlu, a zrobilem pare bp SD ? pare bp GFB ? Vis\Flam\Frigo\Tera + Wand i mlvl leci szybko. Teraz mi wpada 1 mlvl na 2,5 lvla a kasa za manasy sie zawsze zwraca bo expie na Ancientach gdzie mi sie prawie zwraca z samych GP do tego z 10 parmorow i jakies tam shity typu ancient ammulet, scarab ammulet i czasem jak spadnie Scarab Shield (2k u rashida) to jestem naprawde duzo na plus. Pozdro.

Bicie mlvla na afku to jedynie bOt zostawiony na nocke i klepanie SD na sell :). A umnie schodza jak cieple buleczki bo wojna sie nigdy nie konczy....

Zacharyss 17-10-2008 06:51

Ja mam takie pytanie. Czym mLVL ma jakieś szczególne znaczenie dla Palla? Jeśli tak to proszę mi powiedzieć na jakich poziomach, jaki powinien być?

x_PrzemEK_x 17-10-2008 08:19

ma znaczenie- lepiej sie leczysz
wiec nie warto go olewac (czyt. gdy skilujesz zawsze cos czaruj, gdy masz full mane zawsze cos czaruj, jak expisz to nie uzywaj health potionow tylko mana i sie lecz

Frapper 17-10-2008 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez x_PrzemEK_x (Post 2300337)
ma znaczenie- lepiej sie leczysz

Sorc/druid nie ma tyle hp zeby przy exurze na 70-80%hp nie wyleczyc sie prawie do maksa.

draquu 05-11-2008 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paruv (Post 2273107)
no... to teraz sie wysil i pomysl przez chwilke.

Stoisz w jednym miejscu <nie pz>, czekasz na mane i wciskasz Fxx...
Mowie Ci, niezawodny sposob. Polecam

Ps.

oczywiscie, ze lepsze jest posiadanie lvl'a ~20 z 30+m lvl'em niz 35 z m lvl'em w stosunku 1:1...
zanim ten 20 wbije te 15 lvl'i to bedzie mial spokojnie w okolicach 40 (magicznego) wiec see ya.

a w ten czas co ty wbijesz z 20 na 35 z 40 m levle to ja wbije 45 z 45 -.^

sprzedaj ihy i kup za to manaski i idz expic i lev i m lev bedzie szybciej szedl

Mallice 05-11-2008 20:51

@UP

Archeolog...

kokomoko 09-11-2008 20:49

Ja robiłem IHy i LMM. Czasem utevo lux. Mlvl ładnie szedł

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:22.