![]() |
Cytuj:
@up Widzę, że znasz się na gierkach we flashu. @2up Niby czemu? Pomysł nie jest zły tylko trzeba go dopracować (jak zdecydowaną większość). |
na 50 levelu jak waszym najcenniejszym lootem jest woi z wyvrena możecie sobie pisać ze nie podoba się wam taki system. potem, z każdym levelem zdobywa się coraz więcej przedmiotów które coraz trudniej sprzedać, sam mam z 5 bp "syfu" typu magma legsy, mms, justifer~, royal axe, demon helmet itp. nie chce mi sie tego sprzedawać, bo to zajmuje wieki. polki jakiś kolega nie zapyta to nawet nikomu nie mowie ze mam takie przedmioty na sprzedasz. tak samo było z dsm przed wprowadzeniem rashida, miałem ich ponad 2 bp. Taki system by ułatwił grę wielu osoba, chcesz bright sworda? nie musisz godziny czekać tylko wchodzisz w zakładkę i widzisz ze 5 osób oferuje ten miecz, jedna za 3k inna za 6k i sam wybierasz która ofertę chcesz, po kilku kliknięciach masz go u siebie w dp.
|
Pomysł dobry, lecz trzeba było go dopracować...i... może opłata za każdą oferte? W zalerzności od tego, za ile chcemy damy przedmiot sprzedać...
|
Czyli konkretniej kalka z WoW'a :D
Pomysl mi sie podoba, to cos czego tibia potrzebuje :) Tylko jest male ale Gdzie bys takie cos umiescil? Chyba, ze na podobienstwo okienka trade u NPC? |
może poprostu banki zajęłyby sie takimi "aukcjami"
|
@up
Calkiem fajny pomysl, moznaby zrobic jakis budynek na wzor tego z WoW (Auction house) gdzie by byly NPC do rozpoczynania aukcji, w AH bylby pz, zeby przypadkiem ktos nas nie uwalil, jak stoimy z zakrytm ekranem przez okienko aukcyjne ;) |
Cytuj:
Jest masa gier online ale wszystkie one są cholernie podobne do siebie. Tibia póki co taka nie jest, nie ma dźwięków, grafika nie rzuca na kolana( i nie jest utrzymana w stylu jak to zwykło się mawiać "japan mmo"), ma całkiem odmienny trade system, który jest rzadko spotykany (99% MMO ma bazar/AH bądź gracz stoi na targu ze swoimi przedmiotami) i nie chodzi tu o to aby zostawać przy czymś na siłę, można coś nowego wprowadzić ale trzeba zapamiętać , w tego typu grach liczy się interakcja między ludźmi a w tibi jest ona coraz bardziej ograniczona np. Już nie ma run które tworzył mag/druid i kupował je paladyn/knight tylko jest sklep, nie opłaca się w większości brać drugiego gracza na hunta, solo można więcej zarobić. Za parę updatów to już w ogóle relacjie między graczami na pvp ograniczą się do "how long u hunt here" albo "pay 100k , you are hunted". a na no-pvp "fuck u noob" |
Może i było by to lepsze i wygodniejsze, ale dołożyło by cegiełkę to zniszczenia klimatu gry. Poza tym klient musiał by być tak zmodyfikowany, aby można było poruszać się postacią, gdy mamy na ekranie okno (np. suwak do ustawiania ilości podnoszonych itemów na raz). Niestety w takim przypadku jak zaimplementowanie tej opcji do gry, Cip soft jest zbyt głupi, skretyniały i tępy, aby na to wpaść.
|
lepiej juz zmniejszyc radykalnie drop
|
Rob z Tibi WoWa :( Nie podoba mi sie.. Wyobraz sobie ze utknoles w jakims miejscu i mozesz kupic sobie line :d 0 przyjemnosci.
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:31. |