Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Nie wiesz kim grac? Oto poradnik dla Ciebie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=194068)

Piotrek Marycha 21-10-2008 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2305558)
@UP dla takich jak ty to nic się nie podoba potraficie tylko pierdzieć w krzesło i mówić jakie to jest złe i najgorsze ;),chyba napisał że będą poprawki? =x

to mam powiedzieć że to jest dobry poradnik tylko po to żeby być miły? no jezeli naprawde chcesz żebym wytknął mu wszystko to ok
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VLD (Post 2283362)
Sprawność komputera i internetu to ważna rzecz. Jeżeli te elementy są słabe, nie licz na profesje magiczne, które szybko padną w przypadku laga, freeza czy tez słabej karty graficznej (jak w moim starym kompie - Via Pro IGP). Dlatego juz odpowiedz na pytanie.
Mój sprzęt jest:
a) Bardzo dobry, nie mam z nim problemów
b) Taki sobie, czasami jest lag ale to nic strasznego
c) Słaby, gra przycina się lub mam "odcięcia od neta"

W ogole co to za pytanie? jeżeli ktoś ma słaby sprzęt i kicki to powinien sobie odpuścić w ogóle grę w tibię
Cytuj:

2. Umiejętności gracza.
Moje umiejętności są:
a) Bardzo dobre, wiem co mam robić w każdej sytuacji
b) Średnie, umiem grać ale czasami mam "zonka" i lapię o co chodzi po 2-5 sec
c) Słabe, kapuje o co chodzi powyżej 5 sec
pierwszy stereotyp - że knight niby jest dla "newbow" (wg twojego kryterium to i paladyn po części) ... poza tym knighta też można zdjąć w 5 sekund, paladyna tym bardziej

Cytuj:

3. Wyobrażenia gracza co do profesji.
a) Częste waste, lecz barwnie wyglądająca dają mi dużo przyjemności z gry i szybki exp
że niby inne profesje nie dają przyjemności z gry? to po co wg ciebie nimi grac? o.O
Cytuj:

b) Wychodzenie na "zero" lub zdarzające się średnie zyski, dość monotonne hunty i średni exp
c) Największe zyski pieniężne na huntach, bardzo monotonne polowania, nie trzeba biegać po mfy lub ammo i bać się, że zajmą expa
knight i największe zyski pieniężne na huntach? o jakich my lvlach mowimy? <20? bo później paladyn zostawia knighta daleko w tyle

Cytuj:

4. Początki
Siedzisz w domu i wobrażasz sobie co mogę na późniejszym lvlu, skup się na początkach, bo od czegoś trzeba zacząć...
Na początku chcę:
a) Na dzień dobry expić
b) Poskilować dłuższą chwilę i można expić
c) Skilować długimi godzinami, po to żeby potem mieć spokój
znasz kogoś kto chce skilować?

Cytuj:

-Przeważają odpowiedzi C
Knight, przeżyje lagi i freezy (ale nie za długie) w twoich rekach jest najlepszą postacią
taa przeżyje, 3-4 sek dłużej... w sumie to nie wiem jaką ci to różnice robi
no a jeżeli mówisz o zwykłym lagu to sorc też przeżyje, jeżeli bedzie na tych samych potworach co knight, tylko tak sie dziwnie składa że sorc i paladyn expią zazwyczaj na 2-3 razy mocniejszych potworach niz knight...

Cytuj:

Pomiędzy Sorcererem a Druidem jest parę znaczących różnic.
1. Lepiej:
a) Szybko zabić, od tego mam dużo czarów
ma tyle samo co druid...

Cytuj:

3. w czasie gdy nie chce mi się expic to:
a) Idę zabić coś fajnego i zaraz wracam
rozumiem że druid nie może nic fajnego zabić? o.O

MikeRoyal 21-10-2008 21:51

No i Ci powiem, że to chyba jedyny poradnik, który mi się podoba (chodzi mi o propozycje poradników), dopracuj i może przeniosą :) .

J0hny 21-10-2008 22:00

Odpowiedzi nie są do końca adekwatne do rozwiązania, 5 pytań to za mało na tego typu (najwięcej odp) test. Tak czy inaczej pomysł jest dobry, jeśli tylko go rozwiniesz.

Kamliss 24-10-2008 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nie_slucham_ludzi (Post 2306239)
Dobrym pomysłem było by dopisanie pytań:
,,Czy zamierzasz kupić pacc?"

Gra bez PACC mija się z celem, bezsensowne pytanie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nie_slucham_ludzi (Post 2306239)
,,Na jakim świecie masz zamiar grac?(non-pvp, pvp, pvp enfo)"

A co to ma do rzeczy? To gracz ma przystosować sobie postać, a nie przystosowywać się do servera.

/Co do poradnika : Polecam "lekką" zmianę a mianowicie, zamiast tych idiotycznych pytań (ew. zostaw tylko pyt. 5) wstawić ssy z danych profesji, oraz filmy z ich umiejętnościami, ze specjalnym wyróżnieniem ich poszczególnych cech.

Eredun 30-10-2008 23:38

prawie jak jakieś testy, ale świetny pomysł :cup:

Koniczynkowa 31-10-2008 11:54

Pomysł może i dobry, ale mi się ten test nie podoba.

oOrafiOo 01-11-2008 21:59

boski temat :D wlasnie takiego szukałem :) dziekuje8o

VLD 29-01-2009 10:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez J0hny (Post 2306597)
Odpowiedzi nie są do końca adekwatne do rozwiązania, 5 pytań to za mało na tego typu (najwięcej odp) test. Tak czy inaczej pomysł jest dobry, jeśli tylko go rozwiniesz.

Testowalem ten poradnik z wieksza iloscia pytan, wyszla totalna klapa, dlatego zostawiam te 5, ktore sa teraz

Febrofen 14-11-2009 15:48

Dobre! Szukałem długo i znalazłem ten "test". Mi w jakimś % pomógł, przy wyborze profesji.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:45.