Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mazur199
(Post 2299826)
Nie po to szedłem na profil ang-inf żeby pisać mature z matmy! Po co mi matematyka jak chce się dostać na studia związane z j.angielskim.
|
Po kiego wybrałeś taki profil? Przecież to oczywiste, że ma Cię on przygotować do studiów informatycznych, nie lingwistycznych. Matematyka jest ściśle powiązana z informatyką, bez niej ani rusz. Chyba, że myślałeś, że informatyka to obsługa MS Office i Painta...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez skuug
(Post 2299988)
Tak w temacie matury- jeśli uczę się matmy na poziomie rozszerzonym, to będę musiał pisać maturę rozszerzoną czy mogę też na poziomie podstawowym?
|
Piszesz jaką chcesz.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
(Post 2299873)
Pisać umiem, a tyle mi chyba wystarczy jako przyszłemu programiście? ; >
|
No offense, ale mam nadzieję, że pan "przyszły programista" już potrafi programować, bo jeśli liczysz, że Cię tego na studiach nauczą to będzie z Ciebie gówno, a nie programista. Takich "speców" to ostatnio sporo mamy w kraju, a potem co drugi, wydaje się, że poważny i profesjonalny portal można hacknąć w przeciągu kilkudziesięciu minut... a wskażesz takim lukę to jeszcze zamiast podziękować sądem poszczują.
---
Nie rozumiem o co ta cała awantura z przymusową maturą. Jak ktoś jest ścisłym umysłem to napisanie matury z polskiego jest banałem. Paradoksalnie lepiej jest nawet pisać rozszerzoną, bo tamtejsza praca pisemna jest znacznie prostsza dla matematyków, trzeba tylko wkuć więcej materiału na część zamkniętą. Z kolei podstawowa matura z matmy jest tak prosta, że aby jej nie zdać trzeba być skończonym kretynem, a ci na świadectwo dojrzałości nie zasługują. I już nie narzekajcie, że tego i tego nie potrzebujecie w życiu. Jeśli chcecie się nazywać człowiekiem wykształconym to ogólną wiedzę ze wszystkich dziedzin wypadałoby posiadać.
|