Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Zostałem zhakowany i znam dane osobowe hakera (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=199822)

Paciuch 04-12-2008 17:48

Zrób to po ludzku. Zwołaj kumpli, zakładasz kominiarę, dowiadujesz się kiedy kończy lekcję. Gdy go spotkasz bierzesz go za szmaty targasz na jakieś odludzie i ******* po brzuchu i po mordzie aż zrozumie, że nie należy kraść.

Aroonia 04-12-2008 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paciuch (Post 2362071)
Zrób to po ludzku. Zwołaj kumpli, zakładasz kominiarę, dowiadujesz się kiedy kończy lekcję. Gdy go spotkasz bierzesz go za szmaty targasz na jakieś odludzie i ******* po brzuchu i po mordzie aż zrozumie, że nie należy kraść.

Właśnie widać, jaki z Ciebie człowiek. Przemocą nic nie zyskasz. Gość musi zrozumieć swój błąd w dotkliwy sposób. Ściulasz mu gały, ok. Po miesiącu się wyliże, o wszystkim zapomni i w dalszym ciągu będzie się zajmował tym, co robił przed pobytem w szpitalu z taką różnicą, że na nowym emailu.

HubertPol 04-12-2008 19:39

Ja to bym siadł w kącie i się rozpłakał, że ktoś ukradł mi 15 zł :(, a tak nawiasem To jeżeli amsz tyle danych to możesz mieć dane matki chociaż telefon komórkowy i to załatwić, przynajmniej tak bym zrobił ja - HubertPol ;p

Dhomar 04-12-2008 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MnichU1007 (Post 2362045)
Też miałem taką sytuację. Razem z kolegami wybraliśmy się do jednego "Pana" i okazał się tak dobroduszny, że nawet dorzucił demonkę.
Od tamtej pory wpisuję passy na klawiaturze ekranowej i nawet key nic im nie da, a i zmieniaj często hasła.

Człowieku, nie znasz zasady keyloggów to sie nie wypowiadaj, nawet jak byś lewym jajkiem wystukiwał passy na tej Twojej magicznej "klawiaturze ekranowej" to i tak keylogg będzie to widział.

Kamliss 04-12-2008 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aroonia (Post 2362086)
Właśnie widać, jaki z Ciebie człowiek. Przemocą nic nie zyskasz.

Cytuj:

Gość musi zrozumieć swój błąd w dotkliwy sposób.

Przeczysz sama sobie.

Cytuj:

Ściulasz mu gały, ok. Po miesiącu się wyliże, o wszystkim zapomni i w dalszym ciągu będzie się zajmował tym, co robił przed pobytem w szpitalu z taką różnicą, że na nowym emailu.

Jako że to napalony na itemy 14 latek, wątpie żeby chciało mu się robić to jeszcze raz - nawet po średnim obiciu ryja.

Na Twoim miejscu jako że masz numer do jego matki zadzwoniłbym do niej w wieczornych godzinach i poprosił o jej syna do telefonu (podajesz się za np. kolegę z klasy, jeżeli będzie pytała o to skąd masz numer to mówisz że od Twojej matki miałeś numer do niej) i z nim kulturalnie rozmawiasz, mówisz że wiesz gdzie mieszka (bez szczegółów!) i jeżeli nie odda to później będzie musiał wynagrodzić to w stawce 5x większej.

MatiCFC 04-12-2008 20:13

Cytuj:

Czy ty to nazywasz ludzkim? Owszem przemoc jest ogólnie tworzona, wywoływana i stosowana przez ludzi, ale to nie jest ludzkie. Zwierzęta.

Rozenix 04-12-2008 20:15

Bardzo podoba mi sie podejście autora tematu. BRAWO.
Nie poddawaj się i masz rację, że tu nie chodzi o konto, o postać, o 15 złotych tylko o sam fakt KRADZIEŻY danych, a to podlega pod prokuraturę i nieważne jaka jest wartość konta i czy konto w ogóle jest coś warte. Zgłoś sprawę na policję ale najpierw uprzedź jego matkę, że masz na to dowody. Daj jej ew. 3 dni na odkręcenie sprawy. Jeśli matka to oleje, zgłaszaj sprawę na policję.

Xr3 04-12-2008 21:49

W ogóle nie wiem nad czym się zastanawiasz. Już dawno powinieneś złożyć mu wizytę i odprawić mu kazanie przy rodzicach.

Shea 04-12-2008 23:45

Cytuj:

Już to widze jak idziesz klepać kolesia <lol>

Lechista 04-12-2008 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myxam (Post 2361939)
Z tym IP to dobry pomysł jest...

dostałem linka przez tibie (tak wiem że głupio zrobiłem) ale na forach (kilku) też podawał linki do różnych programów, chyba do tibi NG... i paru innych botów czy IP changerów

Może mi ktoś powiedzieć, jak sprawdzić z jakim IP łączy się bot?

Chciałbym dać linka do jednego z forów n których namawia ludzi do ściągania keyloggera, ale teraz jak napisałem w jaki sposób go dorwałem, każdy mógłby go znaleźć... A nie chciałbym żeby ktoś kto rozpozna jego nick, lub swojego chara na aukcji, pojechał do niego i mu wlał...

Poza tym, jest jedna rzecz która może być dowodem. Na forum daje linki do keyloggerów, podpisując że to bezpieczne programy, na tym samym forum w swoim profilu ma adres email podpisany swoim imieniem i nazwiskiem, który to adres został wykorzystany na aukcji z kradzionymi postaciami, a aukcje są podpisane danymi osobowymi jego matki...

Idź na policje, nie ma co się cackać, tam powiesz im wszystko co wiesz i oni już sprawdzą ip :>

Myxam 04-12-2008 23:56

Witam właśnie siedzę na swoim charze, paru itemków brakuje ale nie wybrzydzam. Poskutkowało dotarcie do niego przez matkę. Dowiedziałem się od niej, że jej syn kończy z tibią i dla tego ma tyle różnych postaci, a pani dowiedziała się wszystkiego co wiem o jej synu :)

2 godziny później dostałem od pani pasy i rec keya z tekstem "Uważam sprawę za zamkniętą". Napisałem jeszcze do młodego żeby nie próbował nic kombinować, nazwiska nie zmieni jak passów :)
A do jego mamy żeby pilnowała syna.

:cup:

Pan_Katt 05-12-2008 00:11

GRATULACJE:cup:
Ile km mieszkał od Ciebie?

Gallik 05-12-2008 00:18

A jednak sie coś załatwiło po ludzku a nie jak koledzy wyżej chcieli by bić w mordę , ważne że załatwiłeś i odzyskałeś konto :)

MatiCFC 05-12-2008 11:05

Wielkie gratulacje za wytrwałe i skuteczne dążenie do celu, i załatwienie sprawy rozsądnie i w cywilizowany sposób.

S-75 05-12-2008 12:55

Idz do jego starych i powiedz im, że synek włamał się do twojego kompa. Dodaj, że w ten sposób miał dostęp do poufnych danych, typu hasło do konta w banku. Na szczęście nic strasznego się nie stało ale niestety zostałeś oskubany z konta w grze. Niby nic ale kto wie co mogłoby gnojkowi przyjść do głowy. My wiemy, że to przesada ale warto trochę po dramatyzować. Potem trochę potruj o prawie i o tym co mogło by mu grozić. Na koniec wyceń postać na 250zl.

Dabir 05-12-2008 13:02

Gratulacje ale ja bym to zachaczyl o policje:p

Xelius 05-12-2008 13:31

Idź pod szkołę złap go za szmaty do ściany i mów, że jak Ci jutro nie przyniesie kasy to mu wszystkie zęby powybijasz czy coś...

2 opcja bardziej polecana przeze mnie ;)

Policjaaa! chyba dostaniesz jakieś odszkodowanie czy coś jak powiesz jego matce, że wytoczysz proces no chyba, że odda Ci podwójną sumę pieniędzy za twoje konto.

..::QRAS::.. 05-12-2008 13:31

zabij go ?

Xelius 05-12-2008 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2362911)
zabij go ?

Ale wtedy kogo innego policja będzie ścigała :p

MatiCFC 05-12-2008 14:02

Przestańcie doradzać skoro już jest po problemie. Czytajcie więcej niż 1 post...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:52.