Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gta 4 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200320)

Lechista 10-12-2008 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2370388)
Niestety, a może i "stety", GTA IV stawia na pewien stopień realizmu (dostajesz obrażenia od upadków/wypadków, ale wciąż postać jest co najmniej w połowie Supermanem)

Supermenem? Powiedz mi w którym momencie ?? Masz tyle samo życia co każdy policjant a jeśli chodzi ci o skaknie z budynków średniej wielkości to słyszałeś o czyms takim jak Parkour?? Widziałem kiedyś filmik jak koleś skoczył z 6 metrowej wieży, na końcu przewrót w przód, i biegnie dalej.. Może zanim zaczniesz się wypowiadać o niedoskonałościach tej gry to wpierw w nia zagrasz?? nie mówię tu o godzinnym graniu u kolegi..
Ps. Może nie jest to na zasadzie, że ma tyle samo życia co realny człowiek, ale nie jest to tak przesadzone jak w SA i VC, a jeśli chofzi o gre to ma tyle samo hp co każdy inny npc :>
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2369950)
"Pewnie", to możesz zaczynać przypuszczenia na temat pogody. Gruntuj swoją wiedzę przed wypowiedziami. Rozmawiamy tu o wersji na PC.

Kupiłeś tą grę czy słyszałeś to od kolegi, kolegi kolegi?? Przerażająca dziwne, że gram sobie na multiplayer i single nie tracąc save...

Tuhamiid 10-12-2008 17:34

GTA IV PC < GTA IV konsole.

Mam GTA IV na ps3, na PC nie kupilem.

Pozyczylem od kumpla zeby popatrzec czy R* jakos sprobowal dorownac konsola, niestety sie zawiodlem, sterowanie na pc jest okropne, wymagania kosmiczne jak na taka grafe, taki farcry 2 czy crysis maja duzo lepsza grafe, a mniejsze wymagania..

Shanhaevel 10-12-2008 17:45

Cytuj:

taki farcry 2 czy crysis maja duzo lepsza grafe, a mniejsze wymagania..
Doh, wygenerowanie wielkiego miasta itp. wymaga potężnego sprzętu, więc się nie dziw (ale konwersja i tak jest cienka).

Dr.Unknown 10-12-2008 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2370876)
Supermenem? Powiedz mi w którym momencie ?? Masz tyle samo życia co każdy policjant a jeśli chodzi ci o skaknie z budynków średniej wielkości to słyszałeś o czyms takim jak Parkour?? Widziałem kiedyś filmik jak koleś skoczył z 6 metrowej wieży, na końcu przewrót w przód, i biegnie dalej..

Już, mogę?
Rotfl. W zasadzie gówno mnie obchodzi parkour. Chodziło mi raczej o wypadanie przez szybkę lub zderzenie czołowe z ciężarówką na motorze. Fajnie, że postać w euforii zostaje ostro sponiewierana, ale przy pełnym zdrowiu rzadko kończy się to śmiercią.
Cytuj:

Może zanim zaczniesz się wypowiadać o niedoskonałościach tej gry to wpierw w nia zagrasz?? nie mówię tu o godzinnym graniu u kolegi..
Nie zdawałem sobie sprawy, że mnie obserwujesz. Ale jakoś nieudolnie - zrobiło się parę miesięcy temu wiele godzin gaming'u połączanego z analizą silnika fizycznego.
Cytuj:

Ps. Może nie jest to na zasadzie, że ma tyle samo życia co realny człowiek, ale nie jest to tak przesadzone jak w SA i VC, a jeśli chofzi o gre to ma tyle samo hp co każdy inny npc :>
Cytuj:

Kupiłeś tą grę
Nie.
Cytuj:

czy słyszałeś to od kolegi, kolegi kolegi??
Nie, nie mam tylu kolegów, a jeżeli się z nimi spotykam, to mam ciekawsze tematy do wyłożenia. Mam za to coś takiego jak Internet i wypowiedzi setek oburzonych ludzi, którzy musieli zakładać nowe konta na GFWL.
Cytuj:

Przerażająca dziwne, że gram sobie na multiplayer i single nie tracąc save...
Przy założeniu konta "offline" można save'ować bez logowania, fakt.

Naprawdę bardzo mnie dziwi Twoje zachowanie - czy zawsze jak ktoś się z Tobą niezgadza, wybuchasz i na siłe próbujesz nawet nie tyle bronić swoje zdanie, co raczej całkowicie wyśmiać cudze.

Rybzor 10-12-2008 17:50

Przez te wszystkie niedociągnięcia + Windows Live + monster wymagania GTA IV skutecznie mnie zniechęca.

Frapper 10-12-2008 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2370973)

Naprawdę bardzo mnie dziwi Twoje zachowanie - czy zawsze jak ktoś się z Tobą niezgadza, wybuchasz i na siłe próbujesz nawet nie tyle bronić swoje zdanie, co raczej całkowicie wyśmiać cudze.

Tak, on tak ma.

@topic
jednak zostane przy sa/vc. na srednich chodzi, ale gra nie dla mnie. jestem oldskulofcem, jou.

Erhion 10-12-2008 18:57

Dr.Unknown chcesz realizmu?

Zagraj na symulatorze.

Dr.Unknown 10-12-2008 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2371152)
Dr.Unknown chcesz realizmu?

Zagraj na symulatorze.

Nie razi mnie brak realizmu w grze, mam natomiast wiele przeciwko wmawianiu mi, że w danej grze jest pełen realizm, podczas gdy go nie ma.

Aphino 10-12-2008 21:40

Nie chcesz to nie graj, proste nie..

@Down
Nie, nigdzie nie napisałeś że Ci się nie podoba...
A tak narzekasz na brak fizyki...po to są gry żeby dawały przyjemność...A nie że po jednym strzale padasz.

Dr.Unknown 10-12-2008 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aphino (Post 2371457)
Nie chcesz to nie graj, proste nie..

Kiedy powiedziałem, że nie chcę grać w tą grę? Myślę, że nie spędziłbym tych x-nastu godzin przy X-Box'ie, gdyby gra mi się nie podobała, nie sądzisz? A może muszę udać się na badania, bo mówię coś, a potem tego nie pamiętam?

A tak na serio, to argument "nie podoba się, nie graj" (mimo, iż do sytuacji nieadekwatny), jest na poziomie ziemi, namokniętej od oddającego wilgoć na słońcu gówna.

@Up
Przecież sam napisałem, że silnik fizyczny to najmocniejsza strona tej gry. Chyba, że nie wiesz o czym mówisz - to cholerna euforia, zachowanie ciał jest doskonałe, tylko obrażenia są kiepsko dostosowane.

Hansu 11-12-2008 00:05

Jak ktoś wyżej powiedział, GTA 1 to klasyk i najlepsza część. Druga była troszkę naciągana, ale też godna uwagi. Ale jak już zobaczyłem trójkę... To był znak rozpoznawczy tej gry, widok z góry. Nie mówię, że następne części były gorsze, o nie, tylko... wydał bym je pod innym tytułem, żeby nie psuć tego obrazu dwóch pierwszych części. Bo kiedy teraz mówimy "GTA" wszyscy maja przed oczami smutne Liberty City, słoneczne Vice City tudzież inne amerykańskie miasto, w którym wiele uwagi jest przykutej do rzeczy mniej istotnych, które były w części 1 i 2. Bo 1 i 2 to była rozwałka : )

Shiray 11-12-2008 00:17

Kupiłem GTA IV na PC wiedząc, że spełniam minimalne wymagania, ba, mając nawet całkiem niezły sprzęt.
Żałuję.
Żałuję tak bardzo, że dziś kupiłem PS3, a jutro sie wybieram do empiku po GTA na tą oto konsolę ;>

Erhion 11-12-2008 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2371324)
Nie razi mnie brak realizmu w grze, mam natomiast wiele przeciwko wmawianiu mi, że w danej grze jest pełen realizm, podczas gdy go nie ma.

O a gdzie jest napisane, że GTA 4 oferuje pełen realizm?

Sza'hel 11-12-2008 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shiray (Post 2371690)
Żałuję tak bardzo, że dziś kupiłem PS3, a jutro sie wybieram do empiku po GTA na tą oto konsolę ;>

To całkiem bogaty jesteś ;>
@topic
Zniechęca mnie kolorowy świat mikrosoftu :(

Dr.Unknown 11-12-2008 16:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2371930)
O a gdzie jest napisane, że GTA 4 oferuje pełen realizm?

Nigdzie, ale łatwo możesz zauważyć, gdy się na to wysilisz, jeden użytkownik próbuje mi to wmówić, usprawiedliwiając wartości obrażeń zdolnościami akrobatycznymi głównego bohatera.

Prostynick 11-12-2008 16:40

To co bijecie się? A jest taka gra które odwzorowywuje pełny realizm?

@edit Już nawet wiem jaka gra go posiada - Pasjans i Szachy.

Chcielibyście mieć realistyczne gry? Podpinamy się do 300 elektrod i w chwili wypadku w gta, również w realu możemy dednąć! Ciekawe ile osób by grało :P A ciągłe bieganie, strzelanie, posiadanie kilka milionów gotówki przy sobie jak również różnych rodzajów broni jak i ciągłe zmienianie samochodów napewno do lekkich nie należy ;)

Lechista 11-12-2008 16:57

Cytuj:

Już, mogę?
Rotfl. W zasadzie gówno mnie obchodzi parkour. Chodziło mi raczej o wypadanie przez szybkę lub zderzenie czołowe z ciężarówką na motorze. Fajnie, że postać w euforii zostaje ostro sponiewierana, ale przy pełnym zdrowiu rzadko kończy się to śmiercią.

A co jak wylecisz przez okno to musisz się zabić ?? Jak robisz to umiejętnie to nawet najmniejsze szkiełko się w ciebie nie wbije.
A co do zderzenia na motorze z ciężarówka to w rl. nie wszystkie takie wypadki kończą się śmierciom, nawet nie zdarza to się tak często.. A Życia tracisz ponad połowę przy takim zderzeniu..
Cytuj:

Nie, nie mam tylu kolegów, a jeżeli się z nimi spotykam, to mam ciekawsze tematy do wyłożenia. Mam za to coś takiego jak Internet i wypowiedzi setek oburzonych ludzi, którzy musieli zakładać nowe konta na GFWL.
Przy założeniu konta "offline" można save'ować bez logowania, fakt.

To może skoro korzystasz z tego internetu to zauważyłbyś, że takie błędy ludzie mieli max 2 dni po wydaniu GTA IV ?? 3 dni po wydaniu tej gry można spokojnie zapisywać i grać przez Multiplayer..
Cytuj:

Nie byłoby tej kłótni gdybyś spojrzał czasem na datę opublikowania danego postu..

Grocix 11-12-2008 17:16

@Up
"Śmierciom" to na pewno nie, śmiercią, i owszem ;)

Lechista 11-12-2008 17:22

śmiercią i śmierciom jest poprawnie..

sphinx123 11-12-2008 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2372170)
śmiercią i śmierciom jest poprawnie..

Otóż fail.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:04.