![]() |
To się nazywa zegar biologiczny, i rzeczywiście można organizm 'nauczyć' wstawania o danej godzinie, ale to nie jest zbyt dokładne (np. grałeś całe popołudnie w gałe, i organizm potrzebuje dłuższego wypoczynku).
|
Od poniedziałku do piątku matka budzi mnie do szkoły o 7:00. Po obudzeniu jestem niewyspany jak cholera i bym zapewne spał jeszcze z 2 godziny. Przychodzi sobota i jak na zlosc wstaje o 7:00 bez niczyjej pomocy, czuje się rześki, wypoczęty i radosny.
|
Gorzej jeśli ktoś musi wstac a nie chce :>. wtedy czasami nie pomaga budzik w głowie, ani w jakimkolwiek innym urządzeniu.
|
Cytuj:
|
Voodo magic!.
ps:dziecinni jesteście wierząc w takie rzeczy o.0 |
Cytuj:
Panu juz dziekujemy. |
Bo przestałem wierzyć w mikołaja i wiem że mózg nie reaguje na takie bodźce i w taki sposób? mózg nie jest budzikiem drogie dziecko.
|
Ale podświadomość jest potężnym narzędziem, dzięki któremu możemy kontrolować mózg :> Próbowałem, tak samo jak kontrolowanie snu i takie tam. Fajna zabawa, ale nie zawsze się udaje.
|
Niestety, na takiego mnie, który się kładzie o 3ciej a musi wstać o 6tej, to nie działa ;p.
|
Hahaha... To działa xDD kolejny raaz!
|
dupa. miałem się obudzić o 9 a obudziłem się o 8 ._.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Ta metoda na mnie nie działa wyobraziłem sobie wczoraj wieczorem ten wielki zegar ze wskazówkami i tak dalej ale zaspałem. To naprawdę na mnie nie działa, może dlatego że godzinę umiem odczytać tylko z zegarka elektronicznego ?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jeżeli mózg, to ta galareta w głowie, to niestety zjadłem wczoraj \o7
Zaniżam się... Nie wiem czy to działa, ale sobie myślę raz 'Muszę się obudzic o 6:00' i się udało, i nadal działa. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:49. |