![]() |
Metal to z założenia muzyka która stara się połączyć niepołączalne - harmonie i chaos, ekstremę i wirtuozerię. Solóweczki są spoko
|
Cytuj:
Nightmare - The world The gazette - Silly god disco |
Cytuj:
Solówki Frusciante w wersjach koncertowych to jest totalny odlot. JAk na niego patrzę to widzę, że on dosłownie czuje każdy dźwięk, który gra... coś pięknego, czyste uczucia. Gdyby ktoś się zainteresował to polecam Wet Sand koncertowy któryś. |
Cytuj:
P.S: W tym temacie mówimy o muzyce do słuchania, a nie do tańczenia. |
AC/DC - Squealer (narazie dam to, potem jeszcze cos dodam)
Btw. Czemu jeszcze nikt nie zbanowal tego dzieciaka? |
|
@Big_gangsta_ziom
Przez takich debili jak ty, ludzie słuchający muzyki elektronicznej są postrzegani jako idioci i nieakceptujący innych nurtów muzycznych debili... Przykre, ale prawdziwe... I nawet jeśli to prowokacja, to, i tak jesteś idiotą. : ) Dzięnkji |
Przecież Big gangsta ziom po prostu prowokuje.
@top: Behemoth - Conquer All, Arch Enemy - Snow Bound. |
All Shall Perish - From So Far Away
. |
Zdecydowanie Iron Maiden - Blood Brothers. Cały utwór jest kapitalny, a od 5:19 zaczyna się epicka solówa!!!
|
Cytuj:
|
Nie zauważyłeś dopisku "Ostatnio edytowany przez Dobo"? ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=bVmq2C5kLoM |
A Jimi Hendrix, nikt o nim jakoś nie wspomniał. Moimi zdaniem najlepszy gitarzysta w historii. Zbiór jego najlepszych solówek ;P Warto Zobaczyć, chłopak wymiatał na gitarze.
|
Arch Enemy - Dead Bury Their Dead [2:02]
Megadeth - The Killing Road [2:16] Megadeth - Symphony Of Destruction [2:20] I ogółem twórczość Buckethead'a ;P |
Cytuj:
|
http://pl.youtube.com/watch?v=hb5QaCfm7bg - to, co ten gościu wyprawia z gitarą jest po prostu orgazmiczne ; P Tylko trzeba całe obejrzeć.
A z takim konwencjonalnych solówek.. Hmm... The Four Horseman Metallici? Nie wiem... Ciężko się zdecydować... ; ) |
MAB technicznie bardzo fajnie gra, ale IMHO totalnie brakuje w tym feelingu. Jak to kiedyś określił Gilbert w jednym ze swoich instruktażowych filmów - (zagrał jakiegoś naprawdę niezłego shreda) "i owszem, jest to fajne, ale za cholerę nie sprawia, że moja głowa porusza się w rytmie muzyki". Coś w tym stylu u MAB właśnie. Technika jak marzenie, ale... no, czegoś tutaj brak.
|
Dream Theater - Fatal Tragedy
Cala czesc instrumentalna tego utworu (zaczynajaca sie gdzies okolo polowy trwania piosenki) to po prostu KOSMOS, niesamowita popisowa. Oprocz tego solowki z koncertow grupy G3, z Pink Floyd, Have a Cigar + to co wymieniono, po prostu piekne. O, i jeszcze Another Holy War, Blind Guardiana, mam do niej po prostu sentyment. No i jeszcze te wszystkie November Rainy i Schody Do Nieba. |
|
Fall out Boy feat. John Mayer - Beat It.
Swietne riffy w wykonaniu Mayer'a :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:45. |