Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Demon shield czy bohy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=204033)

Satanik 16-01-2009 22:29

knightem kup zdecydowanie demonke, jeśli kupisz bohy będziesz miał o 2 arma mniej, chyba że wolisz szybciej biegać niż dostawać mniej damage

SirLasmix 17-01-2009 08:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satanik (Post 2424526)
knightem kup zdecydowanie demonke, jeśli kupisz bohy będziesz miał o 2 arma mniej, chyba że wolisz szybciej biegać niż dostawać mniej damage

lol chyba 1 armoa nie 2 vampirka ma 34 a demoka 35 idz do podstawowki i sie naucz pisac
@TOPIC
ja tam na palku (noobcharku) mam demonke bo jest lzejsza ale bohy tez ci sie przydadza a skoro piszesz ze "za niedlugo bede mial 35k" to kup se jeszcze jedno 35k na allegro.pl i se kup i to i to

Skylanek_95 17-01-2009 09:05

@up
sam się naucz pisać, musiałem 3 razy czytać twoje zdanie żeby coś z niego wyciągnąć :S w dodatku dowaliłeś z tym allegro.pl... <amen>

@topic
demonka

Dragonit 17-01-2009 09:55

Specjaliści od wszystkiego się znaleźli, bierz bohy - masz dobrą tarczę, na razie ten jeden punkt defa (defa! nie pierdzielcie że arma tylko pomyślcie) znaczy zdecydowanie mniej niż szybsze chodzenie. Bo z bohami szybciej się expi i ogólnie porusza, a łażenie po dużych terenach jest mniej nudne bo krótsze ;p

Bykunn 17-01-2009 09:57

Ludzie, a w szczególności Sirlasmix... Jeśli kupi bohy zamiast demonki to będzie miał jeden punkt defa mniej (słabsza tarcza) i jeden punkt arma mnie (słabsze buty!). Ale i tak pozostaje przy opinii, że dużo lepiej jest kupić bohy.

K.Jay 17-01-2009 11:00

Demonka jest dobra, ale na potwory co dają 500+ expa, np. na Wyverny bądź Dragony. A zauważywszy że autor tematu ma 30 lvl, można wywnioskować że nie będzie expił na w/w potworach. Vampirka w zupełności wystarczy jak na ten lvl. A z Bohami będzie szybciej obiegał respa, będzie mógł zaoszczędzić trochę czasu, gdy np. będzie chciał kupić jakiś item w innym mieście (np. z Venore do Thais). W sumie to kolega bije ze sworda, a na wyższym lvlu prawdopodobnie będzie używał dwuręcznej broni (GS bądź Avenger), a wtedy Demonka stanie się nie przydatna, a Bohy zawsze będą potrzebne.

K.Jay

Osks 17-01-2009 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K.Jay (Post 2424845)
Demonka jest dobra, ale na potwory co dają 500+ expa, np. na Wyverny bądź Dragony. A zauważywszy że autor tematu ma 30 lvl, można wywnioskować że nie będzie expił na w/w potworach. Vampirka w zupełności wystarczy jak na ten lvl. A z Bohami będzie szybciej obiegał respa, będzie mógł zaoszczędzić trochę czasu, gdy np. będzie chciał kupić jakiś item w innym mieście (np. z Venore do Thais). W sumie to kolega bije ze sworda, a na wyższym lvlu prawdopodobnie będzie używał dwuręcznej broni (GS bądź Avenger), a wtedy Demonka stanie się nie przydatna, a Bohy zawsze będą potrzebne.

K.Jay

W erze mystic bladow nie uzywa sie GSa ;( A avenger od 75 lvla. Ja bym wzial tarcze. Nikt cie nie bedzie gonic, bo to nonpvp, wiec bohy nie sa az tak potrzebne.

SirLasmix 18-01-2009 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonit (Post 2424797)
Specjaliści od wszystkiego się znaleźli, bierz bohy - masz dobrą tarczę, na razie ten jeden punkt defa (defa! nie pierdzielcie że arma tylko pomyślcie) znaczy zdecydowanie mniej niż szybsze chodzenie. Bo z bohami szybciej się expi i ogólnie porusza, a łażenie po dużych terenach jest mniej nudne bo krótsze ;p

expi sie takc samo tlyko szybciej chodzisz no bo jak bijeasz zalozmy co 3 sekundy to nie bijesz nagle co 1 sekunde tylko szybciej expowisko oblatujesz

Bykunn 18-01-2009 16:33

No czyli jeśli szybko expowisko oblatujesz, a potwory dają radę się w tym czasie normalnie respić to expisz szybciej nie ? ;d

SirLasmix 18-01-2009 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bykunn (Post 2426687)
No czyli jeśli szybko expowisko oblatujesz, a potwory dają radę się w tym czasie normalnie respić to expisz szybciej nie ? ;d

w sumie to masz racje :P

Aphino 18-01-2009 16:55

Kurwa nie wiesz co to Edycja?...-.-

#Topic
To co w końcu wybrałeś?....

#Edit
Data dołączenia: 27 12 2008
Lokacja: Bytom :P

Mam pewne zastrzeżenia co do prawdziwego wieku "pana" SirLasmix'a

baczekk 18-01-2009 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SirLasmix (Post 2424745)
lol chyba 1 armoa nie 2 vampirka ma 34 a demoka 35 idz do podstawowki i sie naucz pisac
@TOPIC
ja tam na palku (noobcharku) mam demonke bo jest lzejsza ale bohy tez ci sie przydadza a skoro piszesz ze "za niedlugo bede mial 35k" to kup se jeszcze jedno 35k na allegro.pl i se kup i to i to

Leather bootsy mają jeden arm, bohy 0 - naucz się liczyć.

Kupiłbym demonkę, albo do zbierał do mms. 1arma dla knighta to dużo.

SirLasmix 18-01-2009 18:32

@up
dobra ja juz sie pogubilem chyba zaczynam byxc no-life xD
@2x up
"Kurwa" to twoja stara
@ topic no wlasnie to co w koncu wzioles??

kubaz15 19-01-2009 02:42

ja bym wziol bohy, jezeli ktos cie zabija to uciekniesz chyba ze tesz ma bohy ;)

Elerak21 19-01-2009 02:43

Też bym bohy wziął ; ) przydadzą ci się na pewno : )) szybszy exp i w razie pk ;

Seeleesee1992 19-01-2009 22:00

@up i 2x up
ON GRA NA NON-PVP! NIE MA TAM KU*WA PK’RÓW!

@topic
Temat już chyba do zamknięcia? Bye ;P

PS. Gratuluje trafnego wyboru ;)

RailChris 19-01-2009 22:23

@SirLasmix

Ty masz 18 lat? Ja bym sie na twoim miejscu powiesił. Teksty typu
Cytuj:

"Kurwa" to twoja stara
I te twoje wybuchy podniecienia
Cytuj:

Za przekleństwa powinny leciec bany. Ja napisałem coś takiego z *** w środku i dostałem na tydzien. Ten tu taki dojrzały 18sto latek pisze se co chce...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:57.