![]() |
Widac calkiem spora roznice, chociaz gram na niemieckim swiecie x]
|
ja mam laptopa który ma wifi od komputera podłączonego do sieci lokalnej
który ma 1mb/s czyli wychodzi ze na kazdy przypada 512kb/s na obu kompach zrobiłem wszystkie sposoby i na stacjonarnym kompie lagi sa mniejsze ( gram na elerze) a na laptopie lagi tez sa mniejsze tylko mam czasem dc i postac zatrzymuje sie na jakies 30 s dosyc często prosze o pomoc |
@up
Może to zależy od przeciążeń kompa? Jak jesteś na laptopie, a ktoś na stacjonarnym ogląda filmiki na youtubie, będziesz mieć lagi. Żeby temu zapobiec musisz zainstalować program NETLimiter, tam ustawić max zużycie łącza, sam z tego korzystam ; ] |
nie wiem czy w tibii dziala bo na amerykanskich nie mialem lagow nigdy :P ale 1 pest pewne, w CS ping mi o jakies 20~ spadl :D
|
@up
Nie chodzi o lagi jako takie, tylko zjawisko kiedy to mając 100lvl nie możesz wyprzedzić 30 lvla poruszając się klawiaturą. Zanim sam wykonałem wszystkie te operacje mając 110lvl nie mogłem wyprzedzić 18 lvla.. |
dobre to jest ;p
|
Ja użyłem wszystkich 3 metod i dalej mam lagi że szkoda gadać. Gram na standardowej neostradzie na której grałem wcześniej i nie miałem lagów. Mam natomiast nowego kompa, netbooka, jednakże ma on 1.6 ghz i 0.99gb ramu więc wydaje mi się że wymagania są spełnione, pomóżcie bo mam takie lagi że sie nie da grać ;(
|
w drugim sposobie dodajemy dane binarne,dword czy co?
chodzi o TcpDelAckTicks |
Dword ;] <short>
|
|
Super poradnik,widac roznice :P
Thx :D |
niedługo to przetestuje , a jak to działa tez na freezy to ratujesz mi życie! Nie gram regularnie od 2 lat ( co se pogram jakis czas pare frezow = pare dedow i znowu przerwa...) Obecnie nie gram od maja ale tęsknie ;/
|
Dobra robota stary, różnica ogromna. Mam Orange 7.2 mb/s. Ping wiele nie wiele spadł(jakieś 10-20 ms) ale w końcu będę mógł normalnie po expic.
/Pozdrawiam i więcej takich poradników. pjona |
Świetny poradnik!! Działa nareszcie!
|
Proponuje zajrzec tutaj 8o :
http://tibia.net.pl/sprawdzone/39531...ency-lagi.html |
Czemanq.
Poradnik zajebisty i pomaga, jak kumple mówią, ale mam pytanie: Masz coś podobnego pod Linuxa? Otóż problem w tym, że ja nie mam takich opcji jakie są tu, a w konfiguracji klawiatury znajde jedynie układ od Apple po jakąś chińszczyznę, a zero wzmianki o czasie reagowania czy coś w tym stylu. Mam internet 5 mBit, ale komputer stary, nie czarujmy się, 8 lat ma. Expiąc, mam 2-5 fps, a nie mam możliwości ustawienia Dirext 5 czy 6 czy jak to tam macie. :) |
Cytuj:
@topic największą pomocą jest tunelowanie własnego połączenia; w Brazylii odbywa się to np za pomocą serwisu www.tibiatunnel.com a w Polsce raczej nie ma czegoś takiego typowo pod Tibię, ale zawsze można poszukać w necie czy nie ma opcjonalnych tego typu rzeczy (dajesz ip docelowy - serwer Tibii oraz jakiś z którym masz dobry ping); brazylijska wersja tego projektu jest płatna; @piekarz a karta graficzna? netbook to raczej małe urządzenie do przeglądania www i maila, a nie grania; |
Witam wszystkich, po przerwie dodałem optymalizację Windows'a 7, której sam używam; wszystko w pierwszym poście na samym dole. Pozdrawiam.
|
nom
Działa !
999/1000 |
kocham Cię . Wyjdziesz za mnie? ;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:46. |