Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Dyskusje o sprzęcie audio (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205673)

Voniek 04-02-2009 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2451167)
Sluch sobie popsujesz, to po pierwsze :P Po drugie wybacz, nie slyszalem, zeby ktokolwiek doswiadczyl dobrego dzwieku w bezprzewodowkach...

Mam rozumieć, że nie pomożesz? xd Muzyki głośno słucham, ale też nie za głośno, bo ostatnie głośniki rozwaliłem w...miesiąc? Bezprzewodówki są dobre, jak są blisko stacji, a ja nie mam zamiaru kosić trawy i słuchać muzyki z nich - siedze przed kompem i do wieży mam 3 metry, więc jest niedaleko.
Słuchawki muszą być pełne i bezprzewodowe, koniec xd
Jak ktoś ma ciekawe propozycje - piszcie :]

EDIT:
Cena nie gra roli (ale bez przesady...;))

*2 Down
Mój kot lubi spać na kompie i bawić się kablami (dlatego wszystko mam posklejane i pozamykane) :/

Tharion 04-02-2009 20:21

Cytuj:

Pioniery
No cóź....

@Top
A mp3 mam iRivera t60 + słuchawki creativa jakieśtam

Edit
Cytuj:

bo ostatnie głośniki rozwaliłem w...miesiąc?
Aha, kopałeś je, czy od rusków?

Grocix 04-02-2009 20:25

@Gogar
PL30 zawsze mozna zamowic na www.focalprice.com, z darmowa wysylka. Chociaz dolar teraz leci w gore jak szalony.

@Voniek
Sluchawki z 3,5m kablem >.<

@Tharion
Jakbys porownal te 3 modele odnosnie PX100? PX100 mialem, a chce jakies nowe male nauszniki :)

@Edit 2 Voniek
Mmmh, zjedz kota i spokoj!

Voniek 05-02-2009 14:56

*Grocix
Ja nie wiem czy nie rozumiesz czy udajesz - CHCĘ BEZPRZEWODOWE PEŁNE I KONIEC! Nie przekonuj mnie do czegoś, czego kompletnie nie biorę pod uwagę...

Grocix 05-02-2009 15:00

@Voniek
To wybacz, w tym wypadku nie ma roznicy co kupisz ; ) Moze znajdziesz jakies opinie, poszukaj!

@Grado SR-60
Dzisiaj doszly, juz mam nadzieje wygrzane. Bardzo malutka przestrzen (scena rozbudowana bardziej w glab niz na boki), dzwiek bardzo przyjemny w odbiorze, sporo tego wyzszego basu i wysunieta srednica. Brakuje natomiast odnosnie T-7 tego najnizszego dolu i najwyzszej gory, wroci mi PCet to sprobuje pobawic sie EQ.

Berials 05-02-2009 17:20

Hehe Grocix, ktoś Cię tutaj zrozumie? ;)

A tak przy okazji, Grocix, rekablowałeś może CAL?

Grocix 05-02-2009 18:27

CAL! ma Tompior, sluchalem tylko ich. Niezrecablowane :P
Charakterystyke - cieple, zimne (gora, dol) jest dosc latwo zobrazowac, wydaje mi sie, ze ze zrozumieniem problemu byc nie powinno :-) A i tak pozytywnie zaskoczyl mnie odzew.

W ramach gratisu, zdjecie nowego sprzetu:
http://i441.photobucket.com/albums/q...L/Obraz005.jpg

robek 05-02-2009 22:10

od 2 lat jade na moich sluchawkach (slucham muzyki , gram itd.. no, bez przesady - bardziej slucham muzyki na telefonie z serii xpress music ale to nie ma zanczenia) i chcialbym zmienic je na glosniki 2.1, bo mnie juz szlag z nimi trafia... cena do 200 zl, ale nie pogniewalbym sie gdyby bylo taniej ; ) co powiedzielibyscie o creativkach t3100? ew jakies inne propozycje?

Grocix 05-02-2009 22:16

Zestawy 2.1 Creativa nalezy omijac szerokim lukiem :P Jedyne co mi z 2.1 przychodzi na mysl to Logitechy X-230. Moze pomyslalbys nad 2.0? Bo tu juz wieksze pole manewru jest.
Jesli zdecydowalbys sie jednak na Logitechy, to mam X-540 (praktycznie to samo, z tym, ze z pilotem na kabelku i 5.1) tanio na sprzedaz :P Ale ja ze swojej strony do muzyki polecam zestaw 2.0 O, np. taki: http://www.allegro.pl/item540922373_...sze_2000x.html

robek 05-02-2009 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2452973)
Zestawy 2.1 Creativa nalezy omijac szerokim lukiem :P Jedyne co mi z 2.1 przychodzi na mysl to Logitechy X-230. Moze pomyslalbys nad 2.0? Bo tu juz wieksze pole manewru jest.
Jesli zdecydowalbys sie jednak na Logitechy, to mam X-540 (praktycznie to samo, z tym, ze z pilotem na kabelku i 5.1) tanio na sprzedaz :P Ale ja ze swojej strony do muzyki polecam zestaw 2.0 O, np. taki: http://www.allegro.pl/item540922373_...sze_2000x.html

a wszyscy tak te 2.1 wychwalaja, ze ja pierdziele.. moglbym pomyslec, a jakosc dzwieku jest duzo lepsza? audiofilem nie jestem , wiec mi az tak nie zalezy

Grocix 05-02-2009 23:14

Audiofilem to tu nikt nie jest :P Co do jakosci, to wydaje mi sie, ze bedzie zdecydowanie lepiej i rowniej niz na jakimkolwiek 2.1.

Aerina 10-02-2009 19:50

Jakie słuchawy polecacie na iphona? Słucham przeważnie rapu, czasem rocka.

Pozdro

Grocix 10-02-2009 20:10

Do jakiej kwoty? Dokanalowe? Pchelki? Nauszne?

Aerina 11-02-2009 15:30

Kwota dowolna, bo i tak muszę dopiero zacząć zbierać :p. Po kanałowych mnie uszy bolą, z pchełkami ciężko w tramwaju ;s A nausznych jeszcze nie próbowałem...

Grocix 11-02-2009 15:50

To moze ktores z zamknietych, przenosnych AKG? K420?
Chyba, ze kwota rzeczywiscie dowolna, to jako przenosne polecam ATH ESW9 ;)

Xantro 11-02-2009 16:05

Polecicie jakieś słuchawki do mp3\kompa do 100 zł ? Tak żeby można słuchać i w autobusie i w domu. W sumie to najlepiej zamknięte ;d.

Grocix 11-02-2009 16:10

@Up
Ja bym polecil Koss UR40, konstrukcja otwarta, ale to taki moj fetysz, o wiele wole sluchawki otwarte : P

Rethfing on Aldora 11-02-2009 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2452279)
@Grado SR-60
Dzisiaj doszly, juz mam nadzieje wygrzane. Bardzo malutka przestrzen (scena rozbudowana bardziej w glab niz na boki), dzwiek bardzo przyjemny w odbiorze, sporo tego wyzszego basu i wysunieta srednica. Brakuje natomiast odnosnie T-7 tego najnizszego dolu i najwyzszej gory, wroci mi PCet to sprobuje pobawic sie EQ.

"wyższy bas", "wysunięta średnica", "najniższy dół", "najwyższa góra". Czy Ty wiesz o czym mówisz, czy się zgrywasz? Z tego co mi wiadomo to jest podział na tony niskie, średnie, wysokie i koniec. Tego się używa mówiąc o dźwięku. Pisząc tak jak Ty piszesz nikt się nie pokapuje. Bo jak mówisz "najwyższa góra" To skąd mam wiedzieć czy chodzi Ci o trochę wyższe tony niż niskie, czy może o niskie średnie?

@Topic
Sam posiadam Koss PortaPro jako słuchawki do kompa. Dźwięk bardzo przyjemny, jednakże do mp3 się nie nadają ze względu na kruchą konstrukcje.

Grocix 11-02-2009 16:45

@Rethfling
Wlacz foobara, widzisz podskakujace slupki? Te najbardziej na prawo to najwyzsza gora, a na lewo to najnizszy dol ; )
A teraz wyobraz sobie, ze slupki sa 3 - dol, srednica i gora. Chyba troche niedokladne, prawda?
Jesli chcesz, moge mowic, ze sluchawkom brakuje pasma od 40 do 70 Hz (baa, taki podzial bylby najdokladniejszy), ale wtedy jeszcze mniej osob zrozumie.

Xantro 11-02-2009 19:56

A co powiecie na Px 200?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:31.