![]() |
Cytuj:
Niestety kupiłeś nieprzyzwoitą gitarę (bo za tą kasę byś mógł kupić coś lepszego), ale tak to jest jak się kupuje gitarę, bo ładnie wygląda. Skąd wiesz, że połowa strun jest metalowych? Jeżeli chodzi o te 3 najgrubsze struny to to są struny basowe. One są tylko owinięte metalem (?), ale tak naprawdę są nylonowe. Gitara klasyczna to gitara klasyczna, na niej są tylko struny nylonowe, bo inne mogą uszkodzić instrument (np. wykrzywić gryf). Cytuj:
|
Gah, chciałem napisać klasyka xD Przejęzyczenie, już edytuję ; )
|
Swoją drogą, jak ktoś jest nieco bardziej zaawansowany (sporo do spamiętania i wymagana umiejętność... dziwnych chwytów (ot, 333337) - nic nadzwyczaj trudnego, ale zielony nie da rady) polecam Eyes On Me i Fisherman's Horizon (z soundtracku do Final Fantasy VIII) autorstwa niejakiego Nobuo Uematsu. Zainteresowanym chętnie taby podeślę.
|
Lasooch - z tym wyglądem gitary to konkretnie miałem na myśli to żeby nie "jarać" się na wygląd wiosła. to tak jak z kobietą - może być piękna, ale w środku jędza :)
|
Cytuj:
Tak wogóle mówicie złotówki, złotówki, ale mnie to nie interesuje. Bo ja liczę w funtach. ^^" Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Brzdąkanie na 3 strunach nie ma sensu tak czy siak. Zastosuj się do naszych wcześniejszych rad. Tylko się solidnie przyłóż i wtedy będziemy radzić co dalej ; ) Nauka gry na gitarze to bardzo długi proces i nie nastawiaj się, że po tygodniu - dwóch będziesz cholera wie jak bardzo złożone utwory grał. ; ) Nie ma innej rady jak krok po kroku od podstaw ćwiczyć.
|
Cytuj:
@Hakuoh: Z tego co rozumiem to kupiłeś klasyka żeby nauczyć się podstaw i w przyszłości przerzucić się na bas i zapewne przy nim pozostać, tak? |
Cytuj:
Możesz ćwiczyć na razie słuch, układanie melodii itd. na tej gitarze (niekoniecznie tylko na tych trzech strunach basowych), jak nie masz kasy. Wiadomo, że nie jesteśmy milionerami. |
Cytuj:
|
Myślisz, że ja umiem układać idealnie przy improwizacji?
Miałem na myśli to, żeby powoli się uczył skali, melodii itd. Skoro się decyduje na instrument to zdaje sobie sprawę, że takich rzeczy się nie nauczy w 2 lub 3 miesiące. Powoli można ćwiczyć... |
No dobrze, wracając do Ibanezów.
Mam jednak zamiar kupić taki w Polsce, jednak wśród Ibanezów nie ma zbyt wielkiego wyboru, gdyż jestem leworęczny. Jedyny taki znalazłem GSR200L: gryf: GSR4 korpus: agathis progi: medium mostek: B10 (19mm odległość strun) przystawki: PSNDP gryf PSNDJ mostek PHAT II EQ wykończenie: BK-Black Znalazłem to na stronie http://sklep.fabrykadzwieku.net.pl/B...eworeczny.html Na waszą znajomość jak to może się prezentować? Chodzi mi o to, czy to dobry model. |
No to sprawa się komplikuje jeśli jesteś leworęczny ;) Ten jebanez nawet jest w porządku :)
|
Z tą leworęcznością jest różnie właśnie, bo niektórzy są leworęczni, ale bardziej wygodnie im się gra na normalnych (praworęcznych) gitarach.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj: