Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Inne] Where is the love ? Tibia 7.6 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=206782)

ProxyDelux 16-02-2009 19:27

Trzeba by napisać petycję do CipSoft żeby cofnęli wszystkie zmiany do 7.5.

Koszyk 16-02-2009 19:54

@UP

Rotfl, You made my day.

@topic

Tiaaa... Plx niech wroca czasy gdy sorcem biegalo sie z dragon hammerem po rotach i czasy gdy farmy druidow i sorcow nikogo nie dziwily...

Ok'rzes 16-02-2009 20:47

@UP

A co źle było ? Jak wprowadzili różdżki to było już dobrze... itd itd....

Pamiętam że kontakt z manual Tibią był dla mnie hmmmm pierwszym bodajże... że nie zdawałem sobie sprawy z istnienia UH, manasów itp. a wbicie 31 lvla knightem + 66 skille były dla mnie wyczynem. No cóż... Chcemy starych czasów ?

Rl map+ Dobry serwer+Poprawne statystyki... i wracają chęci...

ProxyDelux 16-02-2009 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2466808)
@UP

Rotfl, You made my day.

@topic

Tiaaa... Plx niech wroca czasy gdy sorcem biegalo sie z dragon hammerem po rotach i czasy gdy farmy druidow i sorcow nikogo nie dziwily...

To był żart :) Btw. ty widziałeś Tibie 7.1 na oczy ? Ile miałeś lat skoro teraz masz 16 ? :)

Xevez 16-02-2009 20:55

Osobiście chciałbym, żeby dodano parę nowych serverów z tibią 7.4;s

ProxyDelux 16-02-2009 21:14

Szczerze, dodali by jeden serwer pod starą Tibie to Ci by weszli już by nie wyszli :)

--Cienius-- 16-02-2009 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufocznik (Post 2466698)
co najwyzej robiles hmmy na jakims tbi czy innym gownie sciagnietym z torga

XDDDDDDD?

tak. zwlaszcza, ze w czasach z ktorych pochodza screeny w tym filmie nie istniala nawet postac mdw

kwestia gustu, grafika miala swoj urok

14* od kiedy wprowadzono dodatkowe outfity dla pacc, o ile dobrze pamietam

nudy i expexpexp to sa teraz

chleb mozna bylo piec od dawien dawna

idz pograj w simsy

w 7.4 mialy jeszcze stara grafe

wiekszosc zdjec na tym filmie jest jakos z 7.2-7.4

W sumie stary to byly boty rozbudowane lecz osob ktore na prawde z nich korzystaly mozna bylo policzyc na palcach poniewaz byli do ludzie ktorzy maja leb na karku i sami napisali bota...

Vil 16-02-2009 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2466939)
Osobiście chciałbym, żeby dodano parę nowych serverów z tibią 7.4;s

Cos takiego oznaczaloby nie mniej nie wiecej tylko to, ze Cipsoft dawal dupy z updatami przez ostatnie 3 lata, skoro 1/3 graczy chce sie o te 3 lata cofnac, widocznie nieusatysfakcjonowana aktualna forma gry. I wlasnie z takich chociazby marketingowych wzgledow serwery 7.4 czy 7.6 sie nie pojawia. Chyba ze prywatne.

ProxyDelux 16-02-2009 21:39

Hmmm co racja to racja. Ale wykupienie takich serwerów jak posiada TriasOTS lub Podkarpacki, gdzie te serwery mieszczą około 800 osób przy zerowych zacinkach miało by sens. Postawić 2 serwery do perfekcji odwzorowujące RL Map itp i by się grało.

Xevez 16-02-2009 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2467032)
Cos takiego oznaczaloby nie mniej nie wiecej tylko to, ze Cipsoft dawal dupy z updatami przez ostatnie 3 lata, skoro 1/3 graczy chce sie o te 3 lata cofnac, widocznie nieusatysfakcjonowana aktualna forma gry. I wlasnie z takich chociazby marketingowych wzgledow serwery 7.4 czy 7.6 sie nie pojawia. Chyba ze prywatne.

z tym, że o tym fakcie wszyscy dobrze wiedzą i głośno mówią. sam cipsoft na pewno jest świadomy tego, że jest spora grupa graczy, która tęskni za starą tibią. nie chodzi tutaj nawet o to, że update były same w sobie złe (mi w sumie odpowiadają), ale wiadomo, że każdemu się nie dogodzi.

Ok'rzes 16-02-2009 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ProxyDelux (Post 2466933)
To był żart :) Btw. ty widziałeś Tibie 7.1 na oczy ? Ile miałeś lat skoro teraz masz 16 ? :)

Danych osobistych nie mam dokładnych skoro mam 18 lat :P....Ale to tak nawiasem mówiąc ;)

Vasth 16-02-2009 23:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufocznik (Post 2466698)
w 7.4 mialy jeszcze stara grafe

wiekszosc zdjec na tym filmie jest jakos z 7.2-7.4

Nie, nie. Co najwyzej w 7.3 stara grafa gsow. 7.4 to czasy ktore b dobrze pamietam i byly to moje pierwsze w tej grze. Posiadaly haste - killer na drogach venore - tibia 7.4 : D. Co do outfitow bo powiedziales ze bylo ich 14 rowniez sie mylisz bo bylo ich 4 facc (citizen, knight, hunter, mage) + 3 pacc (nobleman, summoner, warrior)

Ufocznik 17-02-2009 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2467336)
Nie, nie. Co najwyzej w 7.3 stara grafa gsow. 7.4 to czasy ktore b dobrze pamietam i byly to moje pierwsze w tej grze. Posiadaly haste - killer na drogach venore - tibia 7.4 : D.

update >7.4 byl w lecie 2004 bodaj, GSy rzeczywiscie dostaly wtedy haste, ale grafika pozostala bez zmian

Cytuj:

Co do outfitow bo powiedziales ze bylo ich 14 rowniez sie mylisz bo bylo ich 4 facc (citizen, knight, hunter, mage) + 3 pacc (nobleman, summoner, warrior)
7 male + 7 female i ile mamy razem?

Vasth 17-02-2009 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufocznik (Post 2467349)
update >7.4 byl w lecie 2004 bodaj, GSy rzeczywiscie dostaly wtedy haste, ale grafika pozostala bez zmian

7 male + 7 female i ile mamy razem?

No tak racja co do outfitow ale update 7.4 nastapil w styczniu 2005 : X bo od wtedy mam swoje pierwsze konto.

Ufocznik 17-02-2009 00:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 2467350)
No tak racja co do outfitow ale update 7.4 nastapil w styczniu 2005 : X bo od wtedy mam swoje pierwsze konto.

zle napisalem, wydawalo mi sie, ze ten letni'04 update w ktorym dodano ankrahmun to byl 7.4, ale faktycznie bylo to 7.3, a 7.4 wyszedl pol roku pozniej (w grudniu 2004 na swieta, a nie jak napisales w styczniu 2005) i wtedy pamietam dodano skillbary i chyba kolejke do logowania, a co do GSow to rzeczywiscie ich predkosc zmieniono w 7.3, a grafike w 7.4

w takim razie powinienem byl napisac, ze zdjecia sa z 7.1-7.3, a nie 7.2-7.4

Berials 17-02-2009 01:38

Swoją drogą to pamiętam, że kiedyś na update czekało się z niecierpliwością, a teraz.. z pewną nutką strachu.

Cóż, świat poszedł na przód, jak to mówił bohater pewnej powieści.

Edit, macie tutaj swoją drogą listę update.

http://tibia.wikia.com/wiki/Update

G17 17-02-2009 07:25

ale jesli by cipsoft wprowadzil server 7.4 tibii
to jak wygladalaby przyszlosc takiego servera?
bez updatow?
czy znowu po 5 latach tibia 8.4 i narzekania

Xerionis_Family 17-02-2009 07:53

przeciez to fake... nie widzieliscie tej masy gmów? xd

Zamne 17-02-2009 08:11

Cytuj:

Pamiętam czasy gdy trzeba było się samemu uhać - to było coś.
mi też się to podoba ( nie że moim wtedy 8 sorkiem czegokolwiek uzywalem jak np runy albo manasy, nie bylo mnie wtedy stac :d), ale tylko dlatego, ze w porownaniu z 90% dzisiejszego pvp , czyli te zasranie openki itepe, naciaganie uhow jest troche ciekawsze, ale sam widze ze jest latwizna.

w Tibii nie da sie zrobic idealnego systemu pvp (jako satysfakcjon.... cośtam)
, bo to wymaga usunięcia SDków(czynią z całego pvp głupie naciąganie 1 runki na ofiarę), a to usunięcia wyższych lvli niż coś koło 40.
A bez tego nupy się będą nudzić

Pvp ~30 lvl \o/, a nie te 150+, czyli "SD, SD, SD, MWAL, PARALIZE, SSDSDSDSDSDSDS SPIJ K**WA SPIJ!!!!!!111oneoneoene"

dlatego też lubię tibicama, bo nagrywali nim takie własnie pvp /\ częściej niż raz na rok (chodzi mi o te ~30, bo
zapomniałem że strzałka pokazuje na te 150+)

@down
i co z tego, to byl ten sam crap, tylko ze nie bylo run na hotach.

jerrry 17-02-2009 11:28

heh...pamiętam mój pierwszy kontakt z tibią 7.1. Grafika na początku mnie odrzuciła, ale po jakiś czasie grałem. moją pierwszą postacią "pikaciul" wbiłem 30 lvl siedząc na dwarfach z battle axe. To że byłem druidem nie miało znaczenia ;p

W sumie pamietam też, że przez jakiś czas był bug (a może nieświadome działanie cipek) że można było chować Gs-a do parcela. Nie pamiętam tylko w którym update. Możliwe że 7.5.

Cieżko teraz znaleźć dobry ots z rl mapą pod 7.6. Ale jeśli ktoś by miał, to naprawdę bym się nie obraził ;D

Pozdrawiam

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:49.