![]() |
Cytuj:
A mój atlas jest firmy Demart. |
To chyba atlas z 1900 roku. Wg. najnowszych danych analfabetyzmu nie ma. To nie Afryka ;(
|
No widzisz, może tego nie rozumiesz ale przed wojną w Polsce nie wszyscy chodzili do szkoły i nie wszyscy umieli pisać i czytać.
A atlas jest z roku 2006 więc dość aktualny. |
Mniejsza z tym.
Najważniejsze jest to, że autor tematu nie odróżnia ANALFABETYZMU od DYSORTOGRAFII ew. DYSLEKSJI. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Na 1 dyslektyka w Polsce przypada 10 nieleczonych i niedoedukowanych debili z papierem o dysleksji. |
Cytuj:
@down Mi nie chodzi tutaj o posłów, tylko o to, że społeczeństwo wyrabia sobie taki jakby "nawyk", iż ortografia się do niczego im w życiu nie przyda. |
Cytuj:
|
No cóż takie życie.
Poza tym nawet gdy jakiś "normalny" koleś zasiądzie do Tibii to tam błedów na minute jest tyle, że po tygodniu grania będzie myślał że skąd pisze się z kont, a w ogóle, wogule |
Cytuj:
|
Jednym słowem Autor strzelił sobie samobója
|
No niestety ale wiele dzieci powtarza to co mówią ich rodzice o politykach.
Każdy z was przecież kiedyś będzie mógł wystartować w wyborach i też zostać politykiem, do tego nie potrzebne jest wykształcenie czy znajomości, to nie jest PRL. |
Nie wzorujcie się na Wikipedii - prawda jest taka, że w Polsce prawdziwego analfabetyzmu nie ma (tzn. braku umiejętności czytania i pisania powyżej iluś tam lat), więc prawidłowa definicja tego słowa to: nie umiejętności prawidłowego pisania pod względem interpunkcyjnym, ortograficznym i stylistycznym oraz brak umiejętności prawidłowego i ładnego wysłowienia. Wiem, bo chodzę do szkoły :p
A po 2. można by wypisać użytkowników, którzy ładnie i poprawnie piszą - czemu nie... |
Na geografi mieliśmy o analfabetyzmie i w Polsce na 100% tego nie ma.
Poza tym wikipedia to bardzo rzetelne źródło informacji tam nie pisze że w Polsce jest analfabetyzm. Tamten koles w swoich atlasie znalazł :D |
Cytuj:
A wikipedia to nie jest wiarygodne źródło informacji, ponieważ wikipedię może edytować KAŻDY nawet taki analfabeta z Kamerunu ;) |
Cytuj:
|
A mnie to dziwi... Czemu ? Bo jak napiszesz coś z rz zamiast ż to zdanie nie zmienia sensu... Więc po co ta dyslekcja i ta dysortografia to i tak zdanie wygląda tak samo.
|
Cytuj:
jestem na TAK |
Cytuj:
|
Nie trafiony pomysł z tą listą ani trochę. Nie byłoby mi miło gdyby ktoś mnie umieścił na takiej liście. Nawet osoby, które robią błędy mogą być fajniejsze i lepiej się z nimi dogadać tylko z innym podejściem.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:23. |