![]() |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@łasy
Może i może, ale zauważ, że za swojej kadencji pis co chwila sypał jak z rękawa równie "świetnymi" pomysłami. Żaden jednak nie wszedł realnie w życie, więc moim zdaniem nie ma podstaw do obaw. |
Cytuj:
|
Bezydura. Nigdy nie wywiesiłem żadnej flagi ; P Obowiązek należy do instytucji państwowych i tka też powinno pozostać.
|
lepiej by coś w sprawie kryzysu robili...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
I jeszcze jedno - wy*******ac to moze co najwyzej panstwo z prywatnej ziemi, nie odwrotnie. |
Panstwo to nie tylko podatki, to wspolna narodowosc, tradycja, historia i przodkowie.
"Patriota na co dzień dba o pomyślność i dobre imię swojego kraju i narodu. Dba o symbole narodowe takie jak flaga, godło i hymn swojej ojczyzny. Nie pozwala na obrazę swego kraju. Ma wysoko rozwinięte poczucie dumy i godności narodowej zarazem jest daleki od szowinizmu czy ksenofobii, potrafi być krytyczny wobec rodaków, zwłaszcza tych których zachowanie jest dalekie od patriotyzmu. Nie wstydzi się bycia obywatelem swojej ojczyzny i przynależności do swego narodu. Gdy potrzeba manifestuje swoje przywiązanie do ojczystej kultury, języka, tradycji." O takiej definicji patrioty tu mowie, oczywiscie nie jestem idealnym patriota, ale swoj kraj szanuje i wszystkie jego symbole. Dla mnie bycie dumnym z nie bycia patriota to tak jakby pluc na swoich przodkow(np. dziadka) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Plagiat? Bo tylko LPR ma takie pomysły. >.>"
|
Tak to jest, jak społeczność wybiera ludzi bez kompetencji na wysokie stanowiska państwowe.
|
Cytuj:
|
Sadz, ze w Polsce raczej nie zabijali za dezercje
|
Cytuj:
No i po czesci prawidlowo, jak ktos mialby sie sprzedac Niemcom czy komus innemu, tym samym wydajac rodakow, to chyba lepiej, ze zginal wczesniej. Oczywiscie byl ulamek osob, ktorym naprawde sytuacja kolidowala udzial w walce, ale to byl naprawde maly odsetek. Kiedys ludzie mieli inna mentalnosc niz teraz, zreszta co mu dalo unikniecie walki? Szybsza przegrana wojny przez wlasny kraj i bardzo prawdopodobna smierc bliskich? |
Cytuj:
|
Omg, a pomyśleć, że zaczęło się od NIEPRZYMUSOWEGO wywieszenia flagi.
Ofc musiał się o to zahaczyć patriotyzm, ale wojna? Ludzie, dajcie spokój. Nie lubicie Polski? Ok. Dacie się zabić na polu walki za kraj w którym rocznie giną tony ludzi tylko przez to, że rząd oszczędza na NFZcie? Jeszcze lepiej. I skończcie już z tym. Co do samego tematu, mi to przypomina akcje ZSRR, kiedy to Polacy mieli sobie wyrobić "nową tradycję" i wysyłać pocztówki 3cio majowe. Sami widzicie, czy takie nakazy się przyjmują. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:58. |