Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kolejne Bany ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208207)

M@tthew 05-03-2009 11:10

Mnie i kolegi jeszcze nie zbanowali <3

Mudbloods 05-03-2009 12:30

Mówicie, że banują to mniej kasy z pacc itd... Może i racja, ale jest też możliwość, że po kilku takich masowych banach ludzie przestaną w pewnym stopniu bocic na tych NG, BlackD, ElfBotach etc. bo się przestraszą. Wtedy CIPy zrobią swojego bota (oczywiscie nieoficjalnie), który będzie kosztował powiedzmy 100 zł będzie on "niewykrywalny" i znowu botterzy zaczna bocić, tyle ze CIP na tym będzie jeszcze wiecej zarabiał :)

Moja teoria.
Chev~

Tr0k 05-03-2009 12:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ziomkow (Post 2486367)
Bany dla boterow=mniej kasy z Pacc dla CIPS
Chyba im sie to nie oplaci.
Pozdro

Właśnie dlatego banują seriami.
Nie chodzi o to by zbanować boterów (moim zdaniem dobrze by było ale nie dla cipsoftu) tylko o to, żeby sami przestali bocić.
Może po pierwszym mass banie wiele się nie zmieniło ale teraz już poważniej zaczną się bać.

I nie mówcie, że cipsoft straci wszystkich klientów bo botterzy to ludzie uzależnieni i z botem czy bez - za pacc będą płacić.

Regeusz 05-03-2009 13:16

Jak mniej kasy ? A kto przestanie niby grać ? Z tego co wiem co ci dostali bana w 1 fali graja dalej tylko że bez botów, przestańcie pierdolic bzdury

Eteral 05-03-2009 13:49

sporo ludzi co kupiło Pacc'a marnuje go ;p
Gdzieś słyszałem że jak wykryją cie to w miejscu gdzie np pisze... "Sorry, not possible." można zobaczyć komunikat że wykryli u ciebie bota ;p.
czy to prawda?

Vipciu 05-03-2009 14:07

na non-pvp najwiecej zniemić non-pvp w pvp na pvp ubijało się tych botterów na goblinach :P

Dwarfik 05-03-2009 14:09

Jakie h4xy[boty] polecacie do tibii ;p

Evil Maul 05-03-2009 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mudbloods (Post 2486537)
Wtedy CIPy zrobią swojego bota (oczywiscie nieoficjalnie), który będzie kosztował powiedzmy 100 zł będzie on "niewykrywalny" i znowu botterzy zaczna bocić, tyle ze CIP na tym będzie jeszcze wiecej zarabiał :)

Moja teoria.
Chev~

bardziej prawdopodobne jest to że w przyszłym update wprowadzi swoje macro do klienta coś na podobiznę w WoW'ie :>

Eborcik 05-03-2009 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez b-boyandziaocb (Post 2486479)
wedlug mnie ten system nie istnieje moj rl ziomek boci non stop napieprza bez staminy bot nawet po ss sam sie loguje a bana nie dostal a ja kikla trazy wlaczylme bota zeby poskakac gora dol i bana dostalem wiec to jest raczej nie prawda
hail candia i grzejcie vifona

Pomysl... przecierz nie zbanuja wszystkich od razu

Dwarfik 05-03-2009 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Maul (Post 2486574)
bardziej prawdopodobne jest to że w przyszłym update wprowadzi swoje macro do klienta coś na podobiznę w WoW'ie :>

wtf co to jest macro bo nie wszyscy są tutaj nałogowymi tibijczykami ;d

qq2 05-03-2009 14:32

Cipsoft samymi PACC'ami nie żyje, więc zwracam się do większości aby nie pieprzyli głupot, że wytną w pień 90% populacji tibijskiej (a tak na marginesie, czy to w ogóle jest poparte jakimiś badaniami)? Bo nie sądzę... Gdyby tak im zależało na kasie "s pakuff" to nie podejmowali by tak ryzykownej decyzji, o masowych banach... Więc pomyślcie zanim coś napiszecie... ; [

ZapodajMuze 05-03-2009 15:06

Na ratowanie tibi jest juz zapozno bo kogo nie pytam z tych co dostali bana mowia "minie ban i moze juz cip nie zrobi czyszczenia".

caveki 05-03-2009 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eteral (Post 2486559)
sporo ludzi co kupiło Pacc'a marnuje go ;p
Gdzieś słyszałem że jak wykryją cie to w miejscu gdzie np pisze... "Sorry, not possible." można zobaczyć komunikat że wykryli u ciebie bota ;p.
czy to prawda?

Sorry, not possible piszę gdy np chcesz wejść w ścianę więc cię za to nie zbanują xd

--Cienius-- 05-03-2009 15:31

smieje sie wam w twarz bo botuje codziennie 12h na 6 mckach i od 2 miechow nie mam ani jedengo bana

CesarzRoxy 05-03-2009 15:45

Mój 113 ek poszedl na urlop xD
Co do tych banów to mysle ze banuja tylko h-levele
Zawsze na bocie miałem 4 postacie na oddzielnych kontach.
-113 ek (banned)
-74 rp (banned)
-60 ek (free)
-28 druid (free)
Można dojść do wniosku ze tylko h-levele banuja.

Inferno3031 05-03-2009 15:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mudbloods (Post 2486537)
Mówicie, że banują to mniej kasy z pacc itd... Może i racja, ale jest też możliwość, że po kilku takich masowych banach ludzie przestaną w pewnym stopniu bocic na tych NG, BlackD, ElfBotach etc. bo się przestraszą. Wtedy CIPy zrobią swojego bota (oczywiscie nieoficjalnie), który będzie kosztował powiedzmy 100 zł będzie on "niewykrywalny" i znowu botterzy zaczna bocić, tyle ze CIP na tym będzie jeszcze wiecej zarabiał :)

Moja teoria.
Chev~

To najgłupsza teoria jaką kiedykolwiek widziałem. Brawa dla tej fanki piłki nożnej!

Widze, że jest tu masa fanów stwierdzenia "Cip leci na kase"... A macie może dowód takiego zachowania z ich strony? Starają się jak mogą usuwając oszustów a niektórzy jeszcze próbują przedstawiać ich w złym świetle ;] To jest dopiero debilizm...

suchy89 05-03-2009 16:08

Smiesza mnie ludzie co pierdola ze jak cipsoft usunie botterow to nie bedzie ludzi do kupienia PACCa napewno jakis tam % ludzi odejdzie (i dobrze) ale dam sobie palca uciac ze wiecej ludzi wroci do gry i tych lepszych:)
A poza tym ile jest ludzi uzaleznionych co graja z botem i bez bota nawet jak im postac skasuje zrobia nowa postac i beda grac dalej tylko ze bez bota i tyle:)
Zreszta gdyby Cipsoft wiedzial ze niby straci na botterach to by ich nie kasowal wiec pewnie jest na odwrot.

Arka_Sath_Wielki 05-03-2009 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Endderx Druid (Post 2486433)
To tylko 1% boterów ...
zbanowali tylko 10% wszystkich graczy online przy godzinach 20~ (50000 osób online)
I nie powinnien być ban na konto tylko ban ni IP na 30dni.
Bo i tak więszka większośc większości ma już założone konta nowe.
Dlatego nie gram tibie :)

Kiedyś 40-50 lv sorc/druid mógł tylko expić na rotach, bez zbędnego waste.

Ale zauważ, że zrobią sobie nowe konto, wbiją 50 na bocie i znowu ban i znowu nowe konto :) myslisz ze po ilu razach im sie to znudzi?

Tjolek 05-03-2009 16:30

Coś z forum tibia.com

* 5163 accounts was the total number of accounts that got punished
* 3048 of them had premium time
* 141 accounts were deleted
* 37 accounts of the punished accounts had tutor status.

Explorer of Hell 05-03-2009 16:39

Widac, ze ponad polowa zbanowanych to posiadacze pacc. Niektorzy pisza, ze ktos, kto dostanie bana/delete itak bedzie gral. Wiele znanych mi ludzi po otrzymaniu bana sprzedaje chara i konczy gre. Cipki przestana banowac jak dochody im sie zmniejsza... teraz jeszcze euro drozeje, to mniej ludzi kupuje pacca.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:06.