![]() |
Cytuj:
|
Książka! Lubię oglądać filmy, ale czytanie książek to zupełnie co innego. Sam wytężasz mózgownicę. Trwa to dłużej niż te 1,5h~.
|
Książki są ogólnie lepsze od filmów na ich podstawie, ale ja i tak wole filmy oglądać, na czytanie jestem zbyt leniwy i za dużo czasu to mnie kosztuje :p
|
..
Film,poniewaz nie lubie czytac i raczej wole slyszec widziec tresc ktorej sie oddaje :P
|
Ja i tak wolę przeczytac książkę- zawszę jak dorwę nowy tomik z moich ulubionych serii to potrafię spędzic nad nią cały dzień, żeby ją jak najszybciej przeczytac :P.
Cytuj:
|
Cytuj:
Czytanie całych książek w godzine nie ma sensu. |
Jeśli ktoś chce obejrzeć świetną adaptacje książki na 'kasety filmowe', zachęcam do odpalenia Polsatu o 22.30, film "Podziemny Krąg".
|
@up
FIGHT CLUB. To jest FIGHT CLUB. |
Cytuj:
Ehh ten Je*any lektor, pieprzy połowe dialogów. |
Ogólnie: Książka > Film
Dexter: Serial > Książka W tej chwili czekam na "Anioły i demony" Browna, jestem ciekaw jak to zekranizują ; > |
Generalnie to SERIALE.
A tak na serio, to książki, bez najmniejszego wahania. Wystarczy zrobić odpowiedni klimat, gdy mgła za oknem i taki Holmes jak znalazł. Wyobraźnia podczas czytania wyczynia najróżniejsze cuda, zmusza nas do stworzenia własnej wizji świata przedstawionego, a to jest naprawdę piękne. Adaptacje filmowe zawężają przekaz tylko do wizji reżysera/scenarzysty, co sprawia, że oglądając film tylko czerpiemy informacje co do treści i nie ma miejsca na własne interpretacje, które indywidualnie budują klimat każdego utworu. Muszę jednak przyznać, że znacznej części lektur szkolnych nie przeczytałam, tylko poszłam na łatwiznę i obejrzałam adaptacje. Co jak co, ale wolę kryminały i fantastykę. : ) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:43. |