![]() |
Cytuj:
Chyba dzisiaj się zaloguję na chwilkę i popatrzę jak nooby na rooku zacieszają się jajkami. :) |
Życze wszystkim głupich, nudnych i smutnych świąt... Do tego życze "deduw", "hakuw", "boteruw", "szareruw" i ogólnie wszystkiego złego...
|
:)
O tak... Wszystkim wesołych, najweselszych, z dala od kompa (na prawde, z rodziną lepiej:) ) świąt zmartwychwstania Chrystusa <<< nie zapomnijcie o tym co najważniejsze, i kto najważniejszy;)
|
@up
popieram popieram głównie dlatego, że mam status niegrający :D |
Cytuj:
|
Propaganda? Wielkanoc to nie święto wolnych dni tylko odrodzenia Chrystusa jakby nie patrzeć. Jak nie wierzysz w odrodzenie Chrystusa to do roboty, ó.
|
Cytuj:
@down Ja nie wiem w jakiej metropolii mieszkasz, ale w Łodzi w święta ludzie raczej nie pracują... |
Cytuj:
|
Hehe... nie miałem na celu wzbudzenia dyskusji, ale jeśli już do tego doszło to proszę żeby była ona na pewnym poziomie kultury:)
Dlaczego Jezus jest najważniejszy? Bo to właśnie jego święta i nie jest to propaganda, chyba jesteś daleki od zrozumienia tego słowa, odsyłam do mądrych ludzi;) Piszesz, żebym nie mowil tego na forum publicznym. A dlaczego? dla mnie takie zarzuty są niezrozumiałe, ponieważ jestem wolnym człowiekiem i mogę pisać co chcę, a mam do tego prawo tym bardziej, że pisze to z kulturą i nie zmuszam nikogo do niczego, tylko przypominam o sensie istnienia tych świąt. Tak, owszem dla Ciebie to dni do spotkania z rodziną, ale to nie są dla Ciebie " Święta Wielkiej Nocy" tylko to są "wolne dni". Rozumiesz różnicę? Nie chce nikogo zmuszać do swojej religii, jestem od tego daleki (choć zachęcam) , ale przede wszystkim chodzi mi o to , aby chrześcijanie nie zamienili Chrystusa z jajecziem i zającem, chyba się ze mną zgodzisz? pozdrawiam;) |
Propaganda-celowe działanie zmierzające do ukształtowania określonych poglądów i zachowań zbiorowości lub jednostki, polegające na perswazji intelektualnej i emocjonalnej
Możliwe, że zareagowałem zbyt ostro. Niemniej, wolność słowa, wolnością słowa, jednak głoszenie swoich poglądów religijnych na forum, zwłaszcza takim, które tematyką nie ma nic wspólnego z religią uważam za.. hm, nieodpowiednie. Twoja uwaga tak czy inaczej była słuszna. Nawet ci "wierzący" zapominaja o co chodzi w tych świętach, chociaż akurat tu winne są media, robiąc z tego gigantyczne, skrajnie komercyjne wydarzenie. Jeśli Cię jakoś uraziłem, przepraszam, zareagowałem zbyt ostro pewnie i nie zrozumiałem o co dokładnie Ci chodziło. Pozdrawiam. |
No, wreszcie widze to co chciałem na tym forum zobaczyć przez długi czas... kulture i uszanowaqnie innych poglądów, koniec z krzykaczami, może wreszcie to oznaka zrozumienia, że kultura ma sens, pozdrawiam;)
|
Cytuj:
|
Napisałem przecież, że jestem ateistą, czyli nie wierzę w Boga/bogów.
Po czym wnioskujesz, że jestem żydem? |
Cytuj:
bez urazy? widze ze nadal troche ograniczeni ludzie tu sie wypowiadaja... ;/ |
:|
Kiedy będą awanse??
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:04. |