Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wesołego Alleluja! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=211120)

GargoinX 12-04-2009 08:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bananowy_Korniszon (Post 2520349)
Nawet nie wiecie jakie to święto jest upokarzające dla szatana.

"Zwycięzca śmierci, piekła i szatana!" ;D

Chyba dzisiaj się zaloguję na chwilkę i popatrzę jak nooby na rooku zacieszają się jajkami. :)

juran_se_spychowa 12-04-2009 10:56

Życze wszystkim głupich, nudnych i smutnych świąt... Do tego życze "deduw", "hakuw", "boteruw", "szareruw" i ogólnie wszystkiego złego...

Aevolana 13-04-2009 01:37

:)

O tak... Wszystkim wesołych, najweselszych, z dala od kompa (na prawde, z rodziną lepiej:) ) świąt zmartwychwstania Chrystusa <<< nie zapomnijcie o tym co najważniejsze, i kto najważniejszy;)

Mr.Bloody 13-04-2009 14:53

@up
popieram popieram
głównie dlatego, że mam status niegrający :D

Virlan 13-04-2009 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aevolana (Post 2521498)
O tak... Wszystkim wesołych, najweselszych, z dala od kompa (na prawde, z rodziną lepiej:) ) świąt zmartwychwstania Chrystusa <<< nie zapomnijcie o tym co najważniejsze, i kto najważniejszy;)

Może bez takiej propagandy na publicznym forum ok? Bo ja np. jestem ateistą,a święta to dla mnie okazja do spędzenia czasu z rodzina, zwłaszcza ta dalszą, która widuje raz-dwa razy w roku.

Bananowy_Korniszon 13-04-2009 15:23

Propaganda? Wielkanoc to nie święto wolnych dni tylko odrodzenia Chrystusa jakby nie patrzeć. Jak nie wierzysz w odrodzenie Chrystusa to do roboty, ó.

Virlan 13-04-2009 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bananowy_Korniszon (Post 2521826)
Propaganda? Wielkanoc to nie święto wolnych dni tylko odrodzenia Chrystusa jakby nie patrzeć. Jak nie wierzysz w odrodzenie Chrystusa to do roboty, ó.

Tzn. gdzie mam do tej roboty iść? W Wielkanoc wszystko jest zamknięte, szkoły są nieczynne. Jak napisałem, dla mnie to okazja do spotkania się z rodziną, zwłaszcza tą, którą rzadko widuję. A propaganda, bo pisanie "nie zapominajcie o tym co najważniejsze, czyli o Chrystusie" na publicznym forum jest dla mnie właśnie propagandą, od której chociaż w internecie chciałbym uciec. Ja swojej ideologii nie szerze, a tym bardziej publicznie. Nigdzie nie napisałem, że Wielkanoc to dla mnie "święto wolnych dni".

@down
Ja nie wiem w jakiej metropolii mieszkasz, ale w Łodzi w święta ludzie raczej nie pracują...

Etoric 13-04-2009 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virlan (Post 2521855)
Tzn. gdzie mam do tej roboty iść? W Wielkanoc wszystko jest zamknięte

chyba w twojej wsiopipidówie jest wszystko pozamykane:)

Aevolana 13-04-2009 20:09

Hehe... nie miałem na celu wzbudzenia dyskusji, ale jeśli już do tego doszło to proszę żeby była ona na pewnym poziomie kultury:)
Dlaczego Jezus jest najważniejszy? Bo to właśnie jego święta i nie jest to propaganda, chyba jesteś daleki od zrozumienia tego słowa, odsyłam do mądrych ludzi;) Piszesz, żebym nie mowil tego na forum publicznym. A dlaczego? dla mnie takie zarzuty są niezrozumiałe, ponieważ jestem wolnym człowiekiem i mogę pisać co chcę, a mam do tego prawo tym bardziej, że pisze to z kulturą i nie zmuszam nikogo do niczego, tylko przypominam o sensie istnienia tych świąt. Tak, owszem dla Ciebie to dni do spotkania z rodziną, ale to nie są dla Ciebie " Święta Wielkiej Nocy" tylko to są "wolne dni". Rozumiesz różnicę? Nie chce nikogo zmuszać do swojej religii, jestem od tego daleki (choć zachęcam) , ale przede wszystkim chodzi mi o to , aby chrześcijanie nie zamienili Chrystusa z jajecziem i zającem, chyba się ze mną zgodzisz? pozdrawiam;)

Virlan 13-04-2009 21:25

Propaganda-celowe działanie zmierzające do ukształtowania określonych poglądów i zachowań zbiorowości lub jednostki, polegające na perswazji intelektualnej i emocjonalnej

Możliwe, że zareagowałem zbyt ostro. Niemniej, wolność słowa, wolnością słowa, jednak głoszenie swoich poglądów religijnych na forum, zwłaszcza takim, które tematyką nie ma nic wspólnego z religią uważam za.. hm, nieodpowiednie.

Twoja uwaga tak czy inaczej była słuszna. Nawet ci "wierzący" zapominaja o co chodzi w tych świętach, chociaż akurat tu winne są media, robiąc z tego gigantyczne, skrajnie komercyjne wydarzenie.

Jeśli Cię jakoś uraziłem, przepraszam, zareagowałem zbyt ostro pewnie i nie zrozumiałem o co dokładnie Ci chodziło.

Pozdrawiam.

Aevolana 13-04-2009 22:16

No, wreszcie widze to co chciałem na tym forum zobaczyć przez długi czas... kulture i uszanowaqnie innych poglądów, koniec z krzykaczami, może wreszcie to oznaka zrozumienia, że kultura ma sens, pozdrawiam;)

Giorio 15-04-2009 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virlan (Post 2521855)
Tzn. gdzie mam do tej roboty iść? W Wielkanoc wszystko jest zamknięte, szkoły są nieczynne. Jak napisałem, dla mnie to okazja do spotkania się z rodziną, zwłaszcza tą, którą rzadko widuję. A propaganda, bo pisanie "nie zapominajcie o tym co najważniejsze, czyli o Chrystusie" na publicznym forum jest dla mnie właśnie propagandą, od której chociaż w internecie chciałbym uciec. Ja swojej ideologii nie szerze, a tym bardziej publicznie. Nigdzie nie napisałem, że Wielkanoc to dla mnie "święto wolnych dni".

@down
Ja nie wiem w jakiej metropolii mieszkasz, ale w Łodzi w święta ludzie raczej nie pracują...

jesteś żydem? (bez urazy)

Virlan 15-04-2009 17:14

Napisałem przecież, że jestem ateistą, czyli nie wierzę w Boga/bogów.

Po czym wnioskujesz, że jestem żydem?

Aevolana 15-04-2009 18:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Giorio (Post 2523295)
jesteś żydem? (bez urazy)

napisał że jest ateistą;/
bez urazy? widze ze nadal troche ograniczeni ludzie tu sie wypowiadaja... ;/

picia633 16-04-2009 19:34

:|

Kiedy będą awanse??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:04.