Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Filmowe (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=281)
-   -   Dragon ball ewolucje (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=211865)

Grocix 17-04-2009 21:49

Gehehehe, no i przyszedłem...
Tak więc Mazur, uwierz mi, że są anime znacznie ambitniejsze i inteligentniejsze od Twojego Requiem, czy Godfathera. A to, że Twoja wiedza o tym gatunku FILMU skończyła się na Pokemonach, to tylko pokazuje Twoją wspomnianą już wyżej ignorancję. Także, jeśli Twoja wiedza nie wychodzi poza tą uczniów podstawówki, to bądź łaskaw i nie wypowiadaj się na dany temat, bo tylko robisz z siebie pośmiewisko.
Flis, a ja nie lubię szpinaku, i co w związku z tym?:<

A odnośnie filmu, obejrzałem 5 min fragmentów, usunąłem - kicz. Na pocieszenie starczy Kai ;)

Colo_2006 17-04-2009 22:37

Jak dla mnie to ten film jest porażką :P Szkoda bo zapowiadało się dobrze.

Ashlon 17-04-2009 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2524595)
Nie zrobia z 300 odcinkow 100.
DB Kai to dragon ball Z konczace sie na sadze Frezera. Takie bylo oryginalne zamierzenie autora i tak tez teraz zrobia :)

Z punktu widzenia fabuly - cala historia Goku zaczynalaby sie od wyslania go z Vegety, konczyla na pokonaniu wroga. Jednak szkoda, gdyby to byl koniec, bo wg mnie wlasnie saga Frezera byla "najslabsza" czescia serii Z, a dalej akcja i pomysly byly bardzo dobre.

Cytuj:

@Edit: A co do filmu, to widzialem trailery i nawet jako fan DB nie zamierzam na ten kicz isc do kina.
Szkoda, ze wyszlo, jak wyszlo - mogli po prostu zrobic cos w kanonie DB (nawet historie alternatywna, wazne, zeby byli "prawdziwi" bohaterowie i prawdziwa podstawa fabularna), opierajac sie na technice komputerowej, korzystajac z chociazby podobnych aktorow - wg mnie sukces gwarantowany nie tylko w USA :)

Ostatecznie - zawsze mozna zyc nadziejami o tym, ze kiedys powstanie kolejna seria DB...:)

Mazur199 18-04-2009 09:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2524752)
A to, że Twoja wiedza o tym gatunku FILMU skończyła się na Pokemonach, to tylko pokazuje Twoją wspomnianą już wyżej ignorancję.

skończcie juz z ta wasza ignorancja bo widziałem pare filmow mangi( tez mam paru zapalencow na rl) i tak jak pisaliscie styl tworzenia animacji mi sie zupełnie nie podoba, a fabuła/scenariusz nie dorasta do piet wyzej wymienionych przeze mnie filmów,a wymieniłem tylko 3 : P

koniec dyskusji,kazdy ma swoje zdanie,manga mi nigdy nie przypasi i tyle,a nie chce tu zrobic flame war'a

@down

w/e

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2525044)
Niezły agent z ciebie. Najpierw wyskakujesz z obraźliwymi tekstami uwłaszczającymi M&A, a następnie mówisz, że nie chcesz flame wara.

Wyraziłem swoja opinie,jedni lubia czarne drudzy białe. Gówno widziałem? byc moze, bo moda na sukces jest bardziej wciagajaca

Arashel 18-04-2009 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2525011)
(...)pare filmow mangi(...)

Te, inteligent...
Manga to taki głupie czarno-białe komiksowate coś...
A to co się porusza na ekranie i nazywasz to bajeczkami "fachowo" zwie się Anime/kreskówka...

Dark Sven 18-04-2009 10:06

The Godfather film? Niah... Tylko i wyłącznie książka Maria Puzo ^_^...

eerion 18-04-2009 10:13

Cytuj:

koniec dyskusji,kazdy ma swoje zdanie,manga mi nigdy nie przypasi i tyle,a nie chce tu zrobic flame war'a
Niezły agent z ciebie. Najpierw wyskakujesz z obraźliwymi tekstami uwłaszczającymi M&A, a następnie mówisz, że nie chcesz flame wara.

Cytuj:

widziałem pare filmow mangi( tez mam paru zapalencow na rl) i tak jak pisaliscie styl tworzenia animacji mi sie zupełnie nie podoba, a fabuła/scenariusz nie dorasta do piet wyzej wymienionych przeze mnie filmów,a wymieniłem tylko 3 : P
Bądźmy szczerzy.
Gówno widziałeś.
kkthxgetlost

Exodus 18-04-2009 11:43

Ja sie zgadzam z Mazurem, dla mnie to tylko cukierkowe bajeczki. Swoja droga przez jedna negatywna opinie jaki sie wytworzyl bum.

Glacial 18-04-2009 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2525120)
Ja sie zgadzam z Mazurem, dla mnie to tylko cukierkowe bajeczki. Swoja droga przez jedna negatywna opinie jaki sie wytworzyl bum.

Być może nazwanie anime bajką/kreskówką uraziło czyjeś ego ;p

Dr.Unknown 18-04-2009 14:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2524497)
Wlasnie obejrzalem ten "film" i jedno co moge stwierdzic to strata pieniedzy... Nie polecam nikomu ten film a szczegolnie nie daj boze jakiemus fanowi sagi Dragon ball... Wyszly Jaja smoka.

Musiałeś pójść na film, żeby stwierdzić że jest do dupy? Jak dla mnie to było wiadomo od zapowiedzi produkcji. ;d

A propos filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=4kHW8...e=channel_page

Dla tych, co nie wierzą, że się da:
http://www.youtube.com/watch?v=8KTHAy9L24g

Gelt 18-04-2009 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2524835)
Ostatecznie - zawsze mozna zyc nadziejami o tym, ze kiedys powstanie kolejna seria DB...:)

Gdzieś czytałem,że Mistrz Torima raczej się za to nie zabiera..: (

Thero 18-04-2009 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2525011)

Słuchaj, ja chcę tylko osiągnąć jedną rzecz. Nie interesuje mnie czy lubisz mangę/cokolwiek innego, to nikogo tutaj nie obchodzi. Chcę tylko żebyś zdał sobie sprawę, że obrażając dziedzinę sztuki, o ktorej nie masz pojęcia wyszedłeś na ignoranta. I w przyszłości powinieneś uważać, na jakie tematy się wypowiadasz, bo te z którymi nie masz w ogóle do czynienia powinny być wolne od twoich domysłów.

EoT, koniec offtopu z mojej strony.

Lechista 18-04-2009 19:10

A ja nie wiem jak można oglądać tą całą mangę ?? Przecież to takie bezmyślne bajki, że szok

Erverse 18-04-2009 19:27

UP.
To siedź cicho albo najlepiej wyjdź stąd ;)

Arashel 18-04-2009 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2525477)
A ja nie wiem jak można oglądać tą całą mangę ?? Przecież to takie bezmyślne bajki, że szok

Nie jestem żadnym fanatykiem m&a tak jak ci od tematu na naszym forum, ale wierz mi...
Niektóre z tych bezmyślych bajek mają więcej "głębi" niz większość tych seriali(nawet tych prO uber)...

@Mods
Zamknijcie to!
Robic się zacznie flamewaro to czy manga7anime ssie czy nie...

Xendriel 18-04-2009 19:35

Cytuj:

Mangę się czyta, a ogląda anime. Zaraz zobaczysz jak po tobie pojadą, bo robisz dokładnie to samo co Mazur;)

@topic Jak większość po obejrzeniu trailera daruje sobie ten film.

Rav 18-04-2009 19:38

Cytuj:

za czasow kiedy chodzilem do podstawowki bylem wielkim fanem tych anim mang czy jak kolwiek to nazwac, w szkole zawsze z chlopakami sie ocenialo i przewidywalo nastepny odcinek xd, teraz jakies pol roku temu znowu wlaczylem sobie zeby poogladac dragonballa ale to juz nie to samo

btw, wie ktos kiedy bedzie premiera tego evolution w multikinie?

wasili 18-04-2009 20:50

@up
premiera juz była 17 kwietnia.

@ nie rozumiem ludzi gadających o tym ze ogląda się "bajeczki" jak to nazywacie a nie pomyśleliście ze taka tibia to tez "bajeczka" ??

@top

co do filmu kiepsski i tyle nie chodzi tu nawet o to ze nie jest podobny do anime tylko o samo wykonanie postaci gdzie są sterczące włosy Goku a poza tym on i szkoła ?? a nie mówię już tu o dziewczynach HAHA. a najbardziej to chyba mnie rozwaliła ta przemiana w Ozaru krwawy księżyc?? no i oczywiście ta wielkość powinien być z 30 razy większy le dobra. Ogolnie nie polecam tego filmu bo tylko psuje w bani. pozdrawiam

Pacz_knight 18-04-2009 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2524585)
cała manga dragon balle i japonskie bajeczki robione jedna na drugiej z magicznymi własciwosciami nienaturalnie wygladajacych ludzi to kicz

Nonsens. Zaloze sie ze w calym swoim zyciu widziales tylko Dragon Ball'a i Pokemony o.O Wiec co wiecej mozesz stwierdzic o anime i mandze?
Pozatym rozrozniaj bajki od kreskowek i anime. Bajka to utwor literacki, a przyslowiowa "bajka", zwana prawidlowo kreskowka, to ta ktora leci w TV na kanalach dla dzieci...

@topic
Jak dla mnie dno, chodz moze komus sie podoba. Obejzalem i nie polecam...

Luka$ek 18-04-2009 21:23

Film po prostu zniszczył całe piękno tego anime...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:54.