Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wirus meksykański. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=212428)

Juzefek 26-04-2009 19:29

Czyli ogólnie rzecz biorąc mamy znowu wszyscy umrzec, Przyzwyczaiłem się już do tego...

neopostman 26-04-2009 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2531326)
@neopostman
Tak, ale my żyjemy 90 lat później i jesteśmy (chyba) bardziej zaawansowani technologicznie i mamy media, które, co prawda, ciągle rozsiewają panikę, ale z drugiej strony dowiesz się z nich o podstawowych zasadach "antygrypowych".

Tylko 20 %~ obywateli naszego świata ma takie warunki, żeby pozwolić sobie na spokojne spanie. Reszta, czyli kraje trzeciego świata są bezbronne, ich postęp medyczny w ciągu tych 90 lat tylko lekko dygnął. Co do zasad antygrypowych, powinniśmy o nich się dowiadywać ze szkoły, od lekarza, ale nie z mediów. A że jest tak jak jest to nikt na to nic nie poradzi.
Cytuj:

świat zmierza ku końcowi : <
Świat, a raczej przyroda próbuje się oczyścić z brudu, jakim jest rasa ludzka.

Vasudanin 26-04-2009 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2531403)

A, to jestem bezpieczny. :]
@
Ludzie, koniec swiata ma byc w 2012, nie przesadzajcie.

Partyraiser 26-04-2009 20:34

Ciekawe, media oczywiście wszystko nagłaśniają i koloryzują.
Zapewne będzie tak jak z ptasią grypą.

Nari 26-04-2009 20:58

Może nagłośnione i przejaskrawione przez media, ale ofiary choroby, czy też raczej chorób, były i są- to jest fakt.

kołbaś 26-04-2009 21:36

no w końcu może wymrze większa i słabsza liczba ludzi, zostaną ci najsilniejsi i otaku oraz nerdzi nie wychodzący z domu tylko grający/oglądający anime!! A mówili że bycie nerdem to ZUO a tu proszę życie ratuje xD

semilunaris 27-04-2009 00:26

Hiho, ale się uśmiałem :D

Perełka tego tematu - pierwszy post Litawora, świetna riposta :D

Ten wątek poruszono też na forum onet.pl ktoś zasugerował, że (pozwolę sobie w skrócie przytoczyć):

a) Majowie tak przepowiedzieli, to właśnie jest koniec i nibiru aka x
- Majowie mieli kalendarz cykliczny (któryś z wiarygodniejszych polskich badaczy mówił ładnie w wywiadzie, że kończy się w listopadzie - fail mediów? imho i mediów i społeczeństwa, które łyka baśnie po same kule). a to, co widać z półkuli południowej (coś tam się spikselowało na niebie) to jakaś planeta karłowata, dawno już udokumentowana.

b) new world order - elita testuje wirusy i chce unicestwić 90% społeczeństwa. w sumie to nie wierzę w takie rzeczy, ale jestem za. hihi, dżołk. śmierci nikomu nie mam zamiaru życzyć.
- gdybym był w jakiejś wyimaginowanej, sadystycznej elicie to rozsiałbym ebolę po europie, w moskwie, pekinie, tokio, canberze, montevideo i brasilii i byłoby po sprawie. ale cóż, żyjemy teoriami spiskowymi :D

to nie choroba jest beznadziejna. media są.*

* - parafrazując publicystę Dana Gardnera

Thero 27-04-2009 07:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2531055)
Taa, podobno jakiś brytyjski sekretarz zaimportował grypę. Gah, już widzę brytoli z maskami.

Wiadomo co robił w Meksyku (może jakieś rozmowy nt. problemu narkotykowego)? Bo już mam teorię spiskową: kartele narkotywkowe w Meksyku w zmowie z Rosją rozprzestrzeniają wirusa. Hmmm... : D
Ale serio, na onecie ktoś niektórzy twierdzą, że jest to plan jakiegoś rządu, żeby... zmniejszyć liczbę ludności.

Exodus 27-04-2009 12:44

Ogolnie jak ktos wyznaje filmy Alexa Jonesa, to w to wierzy. Filmy sa ciekawe, ale jednak trzeba je traktowac z przymruzeniem oka.

Litawor 27-04-2009 12:59

W ogóle ludzie mają niesamowite pomysły, ostatni komentarz, jaki gdzieś widziałem, mówił, że to efekty modyfikowania genetycznego świń przez amerykańskich hodowców.

AzuranskiRookstayerXL 27-04-2009 14:32

No lol, jak to może być prawda, przecież świnie nie istnieją!

Lasooch 27-04-2009 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AzuranskiRookstayerXL (Post 2531822)
No lol, jak to może być prawda, przecież świnie nie istnieją!

Nihilista!

Ashlon 27-04-2009 15:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2531403)
Tylko 20 %~ obywateli naszego świata ma takie warunki, żeby pozwolić sobie na spokojne spanie. Reszta, czyli kraje trzeciego świata są bezbronne, ich postęp medyczny w ciągu tych 90 lat tylko lekko dygnął.

Dlatego najlepszym wyjsciem bedzie socjalistyczne sypniecie kasa dla krajow trzeciego swiata. Nazra sie za nasze, a potem znowu beda sie tluc badz przymierac glodem.

Cytuj:

Ot, to ci nowina - wirus swinskiej grypy nie poradzil sobie z oczyszczeniem ziemskiego brudu, jakim sa swinie (podobnie jak ptasia grypa nie wybila ptakow), dlatego skoncentrowal cale swe sily na wyelimiowaniu tych parszywych ludzi!

Jak dla mnie jest to zwykla medialna nagonka. W pelni rozumiem meksykanska walke z tym wirusem (zamykanie szkol itp miejsc publicznych az do poprawnego rozpoznania zagrozenia), przez co najprawdopodobniej unikniemy wielkiej epidemii, ale to, jak reaguja media, zakrawa na smiesznosc. Z ptasia grypa bylo podobnie - 2 miesiace walkowali temat, a naukowcy i dzialacze spoleczni dzialali w spokoju i to wlasnie dzieki braku paniki z ich strony na ptasia grype umarlo 90 osob - mniej, niz u nas ginie w ciagu tygodnia na drogach.

Epidemie zawsze byly, sa i beda nas meczyly, tak samo jak jakiekolwiek inne gatunki zwierzat. Tyle, ze teraz jestesmy tak rozwinieci, ze mozemy poprawnie rozpoznac co nas atakuje i probowac podjac walke, na co np w sredniowieczu pozwolic sobie nie moglismy.

Lasooch 27-04-2009 16:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2531866)
Jak dla mnie jest to zwykla medialna nagonka. W pelni rozumiem meksykanska walke z tym wirusem (zamykanie szkol itp miejsc publicznych az do poprawnego rozpoznania zagrozenia), przez co najprawdopodobniej unikniemy wielkiej epidemii, ale to, jak reaguja media, zakrawa na smiesznosc. Z ptasia grypa bylo podobnie - 2 miesiace walkowali temat, a naukowcy i dzialacze spoleczni dzialali w spokoju i to wlasnie dzieki braku paniki z ich strony na ptasia grype umarlo 90 osob - mniej, niz u nas ginie w ciagu tygodnia na drogach.

Ale gdyby u nas zamiast na drogach umarli na świńską grypę, mielibyśmy żałobę narodową, zamiast walki z chorobą.

Azzazelz 27-04-2009 17:42

Ten tzw. wirus meksykanski to nic innego jak kolejne narzedzie w rekach bilderbergow. Nie zadzialal na ludzi sztucznie wywolany kryzys gospodarczy to wymyslili kolejna zaraze. Chca zmniejszyc populacje ludzi, bo mniejsza iloscia latwiej manipulowac, zreszta swiat jest juz tak zmanipulowany, ze watpie, ze da sie to powstrzymac. Media sa ich wlasnoscia, wiec moga pchac szaremu ludowi co tylko zechca. Polecam wszystkim zobaczyc wywiwad z Aaronem Russo - przyjacielem jednego z rodziny Rocefellerow. Opowiada on w owym wywiadze o planach bilderbergow na czele z Rockefellerami.

Grocix 27-04-2009 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azzazelz (Post 2531994)
Ten tzw. wirus meksykanski to nic innego jak kolejne narzedzie w rekach bilderbergow. Nie zadzialal na ludzi sztucznie wywolany kryzys gospodarczy to wymyslili kolejna zaraze. Chca zmniejszyc populacje ludzi, bo mniejsza iloscia latwiej manipulowac, zreszta swiat jest juz tak zmanipulowany, ze watpie, ze da sie to powstrzymac. Media sa ich wlasnoscia, wiec moga pchac szaremu ludowi co tylko zechca. Polecam wszystkim zobaczyc wywiwad z Aaronem Russo - przyjacielem jednego z rodziny Rocefellerow. Opowiada on w owym wywiadze o planach bilderbergow na czele z Rockefellerami.

/care

musiałem... ;)

Hovvner 27-04-2009 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2531155)
A nawiasem mówiąc, tylko głupcy mają opinię na każdy temat, nawet jeśli nie mają wiedzy, na podstawie której mogliby ją wyrobić.

+1

I wreszcie dzisiejsze społeczeństwo konsumenckie staje się przerażone z powodu paruset zgonów <3

DodiekPower 27-04-2009 20:21

i po co wydawalismy tyle kasy na pacce? zeby nas teraz zamienilo w jakas swinke? o nie wole sie pociac misiami haribo!!! ludzie tnijmy sie to koniec swiata ale naszczescie jestem tak pomyslowy ze nie wziolem do reki slownika ale pisze liste co zrobisz aby uchronic sie przed wirusem no to tak:
1.zamknij okna dzwi zgas plomienie w kuchenkach zatkaj krany i rury zalep mieszkanie tasma klejaca i schowaj sie pod luzkiem jedzienie maja ci podawac ktoplowka tylko igla ma byc super czysta i kupiona przed afera ma byc szorowana za kazdym razem po uzytkowaniu jej.
2. gdy juz afera minie mozesz wyjsc z pod luzka i zobaczyc jak cie w konia zrobili ;*

dziekuje ze zechciales mnie wysluchac i zmarnowac kilka sekund swojego zycia na przeczytanie tej masy bledow ort. :baby::baby::baby:

ps. sory za bledy ale nie jestem dobry z polaka ;/

Quezacoatl 27-04-2009 21:06

Jak chca umierac to umieraja... zabronic im tego nie mozna no nie?

Nagadaliscie sie o chorobach niszczacych ludzkosc ze as zachcialo mi sie znowu zagrac w to... :p

neopostman 27-04-2009 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2531866)
Ot, to ci nowina - wirus swinskiej grypy nie poradzil sobie z oczyszczeniem ziemskiego brudu, jakim sa swinie (podobnie jak ptasia grypa nie wybila ptakow), dlatego skoncentrowal cale swe sily na wyelimiowaniu tych parszywych ludzi!

Uwierz mi, świńska grypa zabija więcej biednych świnek niż Ci się wydaje ; d! Ptasia grypa też wybiła i nadal wybija niemało ptactwa. Tylko po prostu nie jesteśmy o tym informowani, bo jak mówiłem kto ma informację, ma władzę.

Cytuj:

Naprawdę nie wiem kto jest bardziej zmanipulowany- Ludzie, którzy dadzą sobie żyły podciąć, żeby dowiedzieć się co za 2 lata stanie się w rodzinie Mostowiaków czy ludzie, którzy wzięli sobie filmy o NWO do serducha i tylko sieją niepotrzebną napinkę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:13.