Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Lagi podczas chodzenia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=212441)

Rybzor 26-04-2009 22:52

@Filush

Hahahah, śmiechowy chłopak z ciebie, wesołe posty : D

@galux
Lagi spowodowane są graniem na serwerze zlokalizowanym w USA. Zmień serwer na niemiecki, będziesz miał szybszy kontakt z serwerem : P

lamp999 27-04-2009 00:11

Options>Graphics>Advanced>DirectX5 lub DirectX9 zależy jaki masz zaznaczony ,ale zakładam ,że ~X9 masz. Czasem proste kliknięcie dużo zmienia. Nie znam się na takich rzeczach ,ale możliwe ,że taka skromna rada coś pomoże.
Pozdrawiam.
(:

Satanik 27-04-2009 00:38

poprostu grasz na serverze zlokalizowanym w USA i tyle, nawet przy robieniu postaci pisze aby gracze zlokalizowani w europie wybierali niemieckie servery... następną sprawą jest to że map klikiem zawsze się szybciej biegło i zawsze tak będzie... klikając na mapke wydajesz jedno polecenie ze swojego komputera, a droga jest obierana automatycznie więc nie ma lagów... gdy biegasz strzałkami po każdej kratce wysyłane są twoje ruchy więc się nie dziw że strzałkami biegasz wolniej

dawidfrelian 27-04-2009 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filush (Post 2531311)
Mam 32 lata, i od 5 lat pracuje jako informatyk. I to o czym mowisz to system IPS, ktory jest w 100% uzalezniony od twojego komputera. IPS - Internal Packet Switching. Radze poczytać zanim się coś palnie głupiego, a 18 lat do profilu kazdy moze sobie wpisac.

Jezeli nie chcesz sobie zmarnowac tygodnia na studiowaniu tego to idz do serwisu, placisz 20 zl a kompa masz w ten sam dzien.

Człowieku, czemu jeszcze siedzisz na tym forum i się z nimi spierasz. Przecież i tak masz rację z tym biosem. Gram na Dolera i nie ma żadnych lagów teraz, wielkie dzięki stary.

galux 27-04-2009 15:21

Ile ten adapter kosztuje i skąd go wezmę?
Czy to może być spowodowane routerem bezprzewodowym lub antivirusem ze pakiety wolniej dochodzą do komputera?

galux 27-04-2009 16:03

adapter SYNERIOS 34F

Rozenix 27-04-2009 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filush (Post 2531068)
Jak najbardziej bylo by to na miejscu, jak wiadomo kable w szerokopasmowym internecie sa 5 zylowe, a typowy abonent wykorzystuje tylko 3 z nich. Polecam zakup adaptera SYNERIOS 34F ktory rozdziela całe pasmo równomiernie po wszystkich zylach lini telekomunikacyjnej. Dostepny w kazdym dobrym serwisie.

FILUSH a o czym pisałeś że pytasz o jaki adapter chodzi ?

Ya2Pa2Cze 27-04-2009 23:28

eee chyba ten koleś co założył temat napisał że kupił takowy adapter i wszystko mu działa...

golonkamatu 27-04-2009 23:40

To jest spowodowane tym, że serwery są daleko... Tak samo jak gram w cod 4 to na polskim serwie mam ping 30-40, a na jakichś serwach USA nieraz grubo ponad 200...

galux 01-05-2009 14:59

Nie kupiłem adaptera ,mam szybki komp i dowiedziałem się że te lagi są u wielu ludzi na serwerach amerykańskich.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:09.