Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Lord of the rings-bitwa z orkami w Morii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21271)

Aval'yah 29-12-2004 21:33

Mi to bardziej przypomina szczyt minas tirith.. chociaz te mury tam nie pasują. Ale te pomniki i trawnik kojarzy mi się właśnie ze sceną, gdy ten obłąlany król rzucał się ze szczytów muru.

Slagolash 30-12-2004 13:11

@up- Yahoo, thx za pomysł :). Mi też to jakoś tego Chelmowego Jaru nie przypominało, dlatego zrobiłem scenę o której wspomniałeś-kiedy król rzuca się ze szczytu minas tirith.
----------------------------------------------
W tło jest wrzucona także scena, kiedy Faramir budzi się ze snu na płonącym stosie...enjoy! :evul:
http://img149.exs.cx/img149/367/lotr24ku.png
Comment, plx

Aval'yah 30-12-2004 14:38

Buhahaha, fire elemental jako płonący król, dobre :D
Po za tym całkiem nieźle, ale poprzedni bardziej mi się podobał. Tu za dużo tych ozdobników, śmieci, i ognisk dodałeś. Fajne te zrobione w corelu czy w tym tamś jakby światło-cienie. Ogólnie podoba mi się.

Jacekkk_Amera 30-12-2004 15:32

Bład

Zrobiles jeden wielki blad!!! (Ork zerk atakuje wszystkei potwory zeby dostac sie do tego ktorego sie chce zabic)a ty to niewystapilo tyklo czekal w kolejce :) ;) X( I pamietaj najpierw przecztaj o potwoze ktorego umieszczasz ;) to juz wszystko :P

Thimburd 30-12-2004 15:32

- Obrazek numer 1

1. Gobliny, nie orki ;P
2. Nie ma wszystkich Hobbitów :(

Pomysł: 1/10 (w końcu pomysł tolkiena ;P)
Wykonanie: 8/10

- Obrazek numer 2

1. Mniam.
2. Mlask.

Pomysł: 2/10 (w końcu pomysł tolkiena... ale jak przedstawiony ;P )
Wykonanie: 9/10

Avager 30-12-2004 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jacekkk_Amera
Zrobiles jeden wielki blad!!! (Ork zerk atakuje wszystkei potwory zeby dostac sie do tego ktorego sie chce zabic)a ty to niewystapilo tyklo czekal w kolejce :) ;) X( I pamietaj najpierw przecztaj o potwoze ktorego umieszczasz ;) to juz wszystko :P

FAjne... idź na wojne niech ci gostek artylerią zajedzie droge lub ciężarówką z towarem takim jak "Bomba atomowa" i weź se ją rozwal bo ci blokuje droge...lub innego sojusznika... a jak ci mama blokuje w domu przejscie z pokoju do pokoju tą ją kopiesz bo jest "słabsza"??? (wkońcu kobiety jak to mówią to płeć słabsza ;) )..... jaki z ciebie dziwak ... ja nie moge !!!!!!

Topic:

No no fajne fake :D :D :D ja chce more . Chce sie zapytać jak je dokładnie robiłeś ??? metoda wytnij wklej czy jak ???

Slagolash 30-12-2004 15:39

@up: Wszystko sklejam z pojedynczych sprite'ów; robota cholernie żmudna, ale efekt zajefajny. Wszystko na jednym programie, na corelu photo-paincie. Efekty świetlne tesh.
@down:Fajne wyzwanie :p może i podołam, nawet jush mam pomysł...:]

Avager 30-12-2004 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slagolash
@up: Wszystko sklejam z pojedynczych sprite'ów; robota cholernie żmudna, ale efekt zajefajny. Wszystko na jednym programie, na corelu photo-paincie. Efekty świetlne tesh.

wiem że żmudna ... sam nią robie fake :) .. ale nigdy nie robiłem piętrowych :/ .. ZA dużo pracy (z 2 h by możliwe że by było :D )... A teraz mam prośbe ... zrób coś innego niż z Tolkiena (sam wymyśl coś z LOTR) ale nic co było już użyte :D zobaczymy czy coś ci sie uda (ale nie jakieś denną bitwe gdzie w****u orców na dole a na murze (który jest oblegany przez orci) jakieś tam elfy, hero i takie tam pierdoły, które były używane 50000000000000000000000000000 razy :/ .

Powodzenia

Avalanche 30-12-2004 17:06

1 Fake był nawet dobry tylko nie wiem co tam robił cyc i za mało było niziołków (mogłeś dać behemota bo troll to troche nie pasuje, bo jest za mały)
2 Fake był też niezły tylko ze demethor wraz ze swoim synem podpalał się w sali , a nie na moście ale to już szczegół ;)

Slagolash 30-12-2004 21:05

Wedle życzenia Avagera-fake nie-lotrowy, bez rzezi itp.
-----------------------------------------------------
Co prawda książka z której to wziąłem...hmm...nie jest uznawana przez sporą grupę osób (ogólnie), no ale..................who cares?
-----------------------------------------------------
Scena prawie że finałowa HP 4-odrodzenie Voldemorta
http://img159.exs.cx/img159/9331/hp4wf.png
Comment
@down: ciekawe...xD

Nosferatu 30-12-2004 22:01

:p

Very nice harry potter ;p
Jak juz poszedles w ten temat to proponuje zebys zrobil labirynt xD

Aval'yah 30-12-2004 23:28

Lol, przeciez wszyscy wiedzą, że henryk portier to gej :p IMO jak na razie twoja najgorsza praca.

Avager 30-12-2004 23:28

a czy ta armia dookoła (prawie) to Dementorzy ;) ? Bo dokładnie nie pamiętam książki ;) .

Ładne...tło w czym robione ? a ten chłopek to chyba ruchomych nóg niema o ile sie nie myle.... a i jeszcze jedno ską wziołeś np. inne outfity w fotce przedostatniej ??? (Te innego koloru ;) ? )

a teraz inaczej... ZUPEŁNIE nie użyte (w żadnej książce) masz za zadanie (jak chcesz) pomieszać HARRY POTTERA + LOTR :D ... zobaczymy czy coś ci wyjdzie ;) .

Powodzenia.

EDIT:

to z dementorami to nie aktualne.. oni byli w 3 części ;D .

Slagolash 30-12-2004 23:44

@Avager:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slagolash
Wszystko na jednym programie, na corelu photo-paincie.

:P
Outfity wyciąłem z gry na odpowiedniej rozdzielczosci, a cała reszta to sprity.
A co do wyzwania...takie coś chyba w praktyce nie może istnieć...omg...ale spróbowac wolno :P
Aha, ci goscie to smierciożercy
@Aval:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aval'Yah
Lol, przeciez wszyscy wiedzą, że henryk portier to gej

Czyżby aluzja do naszego qmpla z klasy?? :evul:
@down:nie wiem jaka to rozdzielczosc, nie ustawiałem jej w opcjach, ale robiłem to tak:
-minimalizowałem okienko
-ustawiałem okienko z chatem na minimalną szerokość
A potem screen i do corela

Avager 30-12-2004 23:48

aha...a na jakiej rozdzielczości :D :D :D i jak ją ustawić ;) ??? (w programie ? ).

Lord Nikusus 31-12-2004 00:42

Fake bardzo fajne. Praktycznie wszystko do cezgo można było się przyczepić zostało wymienione. A ja chciałem prosić zeby ktoś dał linka strony z której można ściągnąć program(ten w którym zostały zrobione te fake) albo o zamieszczenie linka z wersja insatlacyjna programu. PLX

Aval'yah 31-12-2004 12:12

I po co tak kombinowaź z tą rozdzielczością? Wystarczy ustawić "Don't shrink/strech the map" (czy cos w tym stylu) w "Options"/"Graphics"/"Advanced". Jeżeli juz przy tym jesteśmy to w tym fake z płonącym Denethorem były trochę za duże postacie.

Slagolash 31-12-2004 15:08

A teraz fake wogóle nie związany z lotrem, ani wogóle z fantasy...bardziej z Tibią...Mam prośbe do modków: ten fake nie do końca spełnia normy etyczne i moralne ale no ban plx!
Enjoy!
http://img113.exs.cx/img113/8750/fd4rx.png
:P:P:P:evul:

Lord Czaja 31-12-2004 19:38

w hobbicie były gobliny, w władcy pierścieni orkowie, mieli takie same opisy, więc chyba jest to to samo :)

BTW: czemu na każdym forum jest ta sama kłótnia? :D

Kicek Ilur 31-12-2004 20:47

Lol

No. Dosyć dobrze choć z tym cyckiem. Co to miało być??? Why? :cyclops: :cyclops: LoL??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:02.