![]() |
Cytuj:
Asmodeusz - demon sexu i rzadzy xD |
i był ten no... jak mu tam... noooo Lepper! :] a tak na serio to ile tych diablow jest?
|
Iperator
siedmiu królów dwudziestu trzech książąt trzynastu markizów dziesięciu hrabiów jedenastu prezydentów plus do teg hordy potępionych koszmary i zastępy mniej znanych i dużo słabszych itp. tak że wiele jest djabłów tak samo jak wiele jest aniołów |
nie wiem ale moge palnąć ale tylko gdy zobaczyłem ten temat postanowiłem że coś napisze...
najpierw wypisze diabły z księgi potworów d&d: Lemure Imp Osyluth Kyton Piekielny Kot <raczej nie diabeł...> Barbazu Gulugon Piekielny czart i coś odemnie... : Diabeł tasmański :D Sukkub to chyba demon ale to szczegół Balor też |
nie wiem czy nie zostaly wymienione ale 3 z Decide of Therion bodaj Behemotha a mianowiscie: Apo, Pantoz i Kakaidamonz
|
Diabły:
Lucyfer Belzebub Astarot Asmodeusz Gmory Zagan Murmur Forkas Andras Veper Flarus Agares Feniks Halpas Dantalian Amon Gamygyn Belet Demony: Demogorgon Abraxas Alastor Azazel Bafomet Belial [nie, to nie Bloodrayne -.- ] Holda Iblis Inkub [wersja męska sukuba. Nie, nie gej, tylko uwodzi kobiety] Sukub Lamia [sukub, inna nazwa] Legion ["imię jednego z najpotężniejszych diabłów" koniec opisu -.- ] N'gungndu Nakahed Neregal Pywotar Rubard Silla [demon siedzący w ciele kobiety, żywi się ludzką krwią] Imiona pochodzą z książki "Klucz do Czarnej Magii" Cathbada. Część z imion nie pasuje do diabłów [Feniks np.], ale zaręczam, że wszystkie są oryginalne. Dodałem co ciekawsze demony. Część z diabłów można przyzwać, pod warunkiem, że odpowiada ci kąpiel w wodzie święconej śpiewając psalmy i różne posty. |
@Hedroxx
nie sukub tylko sukkub... :D |
Czy to pytanie ma cos wspolnego z pytaniem na pl.rec.ksiazki? :)
http://groups.google.pl/groups?hl=pl...s.tpi.pl#link1 Tak z ciekawosci pytam. :) |
Hmm jest nawet Zagan :D
|
Heh, wpiszcie sobie w google 'demonologia'. -.-"
|
Cytuj:
|
imiona wypisane z książki Narrenturm
(rozdział12:)) mahazel azazel azrael samael te były na pewno. teraz nie na pewno Agyos Achan siser Dagon Acharon Ehey Homus Athanatos Ischiros Aecodes Almanach Araton Bethor Phaleg Og :) |
Cytuj:
egzorcyzmy demeryta rox! |
Mój chomik :evul: :berserk:
|
o kur.... gostek ty jesteś INNY (ty UP), Odświeżasz tematy ktore maja 1 rok starosci ! = K-R-E-T-Y-N
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:16. |