![]() |
Nie uznaje czegos takiego jak prawa autorskie. Jesli kupuje np. film na dvd to ta plyta staje sie moja wlasnoscia i moge z nia zrobic co zechce. Jednorazowe obejrzenie filmu kupuje idac do kina, a nabywajac plyte mam pelne moralne prawo do jej kopiowania i udostepniania poniewaz plyta i jej zawartosc w momencie zakupu staja sie moja wlasnoscia.
Jedynym rozsadnym wyjsciem bedzie obnizenie cen. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja PC używam jedynie do grania w Warcrafta 3. (Tak, mam oryginała)
Czasami tylko pooglądam jakieś koncerty na YT. Tak więc mnie się to chyba nie tyczy :] |
Czy to "moja" wina, że wszytko jest w internecie? Zdecydowanie łatwiej jest ściągnąć coś z internetu nas interesującego niż lecieć do sklepu i to kupić. Za łamanie prawa np. przekraczając prędkość dostajesz kare(mandat+punkty karne), ale gdzie ja złamałem prawo ściągając coś z internetu? Przecież ściągam to tylko i wyłącznie dla siebie. Co innego z tymi którzy to do internetu wrzucają, tych powinno karać się jak przestępców.
|
Cytuj:
Wystarczy ze sie ktos pochwali, ze cos ma, i juz istnieje 100 sposobow na podzielenie sie zbiorami, bez fizycznego umieszczania tego "w internecie". W ten sposob wilk jest syty - bo mozna sciagac - i owca cala, bo nikt nie ponosi odpowiedzialnosci za 'rozpowszechnianie' ( bo wszystko robi sie pokątnie ). Piractwo jest i bedzie, mozna jedynie zmienic do niego podejscie. |
Cytuj:
@down xD |
A ja żem myślał że rząd Francji w końcu zajął się walka z morskimi piratami..
|
Jak nie patrzec piractwo to duzy problem, dla was takie "cenzurowanie" internetu jest złe ale gdybyscie tracili dzesiatki a nawet setki tysiecy złotych rocznie bo wasza praca na ktora ciezko pracowaliscie jest za darmo do sciagniecia w internecie to juz byscie nie byli tacy przeciwni.
Ja bym to rozwiazal w ten sposob ze kazdy kto cos sciaga z internetu doklada sie np. 10zł miesiecznie wliczajac to w koszty dostepu do internetu i w ten sposob zebrala by sie niezla sumka ktora moznaby obdzielic autorow klipow, piosenek, gier itd. ktore sa nielegalnie do sciagania w internecie, a gdyby kazdy kraj cos takiego wprowadzil to z pewnoscia dochody bylby ogromne. |
po raz kolejny powtorze: piractwo nie przeklada sie na straty, tylko na brak zyskow, ktorych potencjalnie i tak by nie bylo.
|
Wlasnie jak najbardziej przeklada sie na straty gdyz z braku mozliwosci sciagania swoich ulubionych piosenek, filmow czy gier ludzie byliby zmuszeni do kupowania ich w sklepach, mozliwe ze nie wszyscy by to zrobili lecz napewno czesc osob ktore na to stac by to zrobila.
|
http://stopcenzurze.wikidot.com/
Ostatnio głosowano nad podzieleniem internetu na pakiety w całej Europie! To jest chore. Dobrze, że na razie nie przeszło. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Swoja droga, ciezko mowic o walce z piractwem w przypadku plikow mp3 - tylko nieznaczna czesc uzytkownikow interesuje sie strona praktyczna plyt - mowie mianowicie o pudelku, okladce i takie tam. Ale prawda jest taka, ze najlepszym sposobem walki z piractwem jest...obnizenie cen. Oczywiscie trzeba byc swiadomym, ze nie pomoze to w walce z "zatwardzialymi" piratami (ktorzy sciagna wszystko, nawet jesli w kiosku kosztowaloby to 1zl), ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze takie cos skutkuje - ot, swego czasu Battlefield 2 kosztowal 100zl (drugie tyle dodatek), wiec gralem na piracie, co bylo dosyc uciazliwe (brak patchy, dodatkow itd) i traktowalem to jako swoista wersje demonstracyjna. Obecnie jestem posiadaczem oryginalnej wersji deluxe - podstawka + dodatek do BF2 kosztowaly mnie cale 49zl :) |
Cytuj:
Jeśli chodzi o topic to jak najbardziej jestem za. Ściąganie plików (głównie chodzi mi tu o muzyke) to kradzież, czysta kradzież i okradasz nikogo innego jak artyste/ów, którzy bardzo często nie mają z czego żyć (już nie mam tu na myśli wielkich mtv'owskich gwiazd), a których Ty najczęściej uwielbiasz. Wprowadzenie czegos takiego pomogło by artystom. Ludzie, którzy boją się, że źle wybiorą płyta polecam myspace (i inne), oraz strony artystów (najczęsciej sa tam poumieszczane dema badz cale piosenki) gdzie można sie zdecydowac czy kupic płyte czy nie. Nie badzmy smieszni, jest taka mozliwosc. |
Cytuj:
@topic ciekawe w sumie jak tak wszystko wykryją... zmienią nie wiem np. klienty torrentow albo na jakims btjunkie zrobią cos takiego, że jak sciągniesz tylko plik torrent to ci nagle wyskakuje OHOHO ty piracie odlaczamy cie od neta? : D |
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:48. |