Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   eRepublik - wspomóż Polskę i skop tyłki Niemcom! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=213929)

Gollumek 11-06-2009 18:11

Co otrzymuje się z walki i jaka jest różnica między resistance war a zwykła wojną??

Rater 11-06-2009 18:31

Za walkę dostajesz exp i rangi militarne. Do tego jeśli w rejonie, w którym mieszkasz jest szpital, możesz dostać sporo Wellnesa.

Resistance war, to powstanie. Kraj, który jest okupowany, może próbować odzyskać swoje tereny.

Gollumek 11-06-2009 18:48

Ale... dlaczego jak widzę Saksonię to po obydwu stronach walczą Polacy? O.o Czy nie powinni po jednej stronie walczyć Niemcy??

Rater 11-06-2009 18:52

Ale to powstanie zostało wywołane przez Polaków :P Mieliśmy oddać ten rejon ze względów taktycznych. Polacy walczą po obu stronach, bo nie czytają rozkazów. Początkowo mieli walczyć tylko po stronie "resistance". Teraz mamy w ogóle nie walczyć xP

Etemen 11-06-2009 19:05

E...

Cześć, jestem nowy i mam pytanie - gdzie można znaleźć tą pracę na początek i jak się tu wyrabia skille?

X-Zero 11-06-2009 19:09

@up:
Market -> Job market i tam szukasz pracy ( na początek z wymaganym skillem 0, podczas roboty sobie wyrobisz większy )
Natomiast w My places -> Army trenujesz walkę ;

Voon 11-06-2009 20:51

Nawet mnie to wciągnęło, pomimo tego, że to tekstówa.

Tak swoją drogą: poradnik, który chyba dostaje się zaraz po rejestracji. Przyda się osobą które jeszcze się nie zarejestrowały lub nie znalazły tego w wiadomościach.

Aravras 11-06-2009 23:46

Zaczęła się wojna z Włochami, zaatakowali Baden-Wurttemberg i głównie dzięki tankom PEACE zbili nam mur do -34k (chociaż parę minut temu było jeszcze -40k). Ostatnio jestem zmuszony sięgać do swoich rezerw golda żeby kupować broń, jakiś miesiąc temu nikt by nie pomyślał, że będziemy mieli w ePolsce tyle bitew.
Moja prośba do wszystkich grających w eRepublik - zaproście swoich znajomych do gry (najlepiej wysyłając zaproszenie z gry na maila - gdy znajomy wbije 6lvl dostaniecie 5 gold), może dajcie link do podpisu. Tutaj naprawdę liczy się liczebność narodu - wystarczy spojrzeć na eWęgry, niby w realu jest ich mniej niż Polaków, jednak w grze to oni rozdają karty - akcje promocyjne gry na popularnych węgierskich stronach przyniosły im prawie 14k graczy. Przypomnijmy im więc, że to Polacy są liczniejszym narodem ;)

http://www.wykop.pl/link/196011/polska-vs-niemcy-erepublik
Proszę o wykopanie linka, nawet jeśli nie jesteście zainteresowani eRep. Dzisiaj w ePolsce pojawiło się prawie 600 nowych graczy - zwykle jest to ok. 100 na dzień, a tu proszę bardzo, 6 razy więcej, a dzień się jeszcze nie skończył :D

http://www.erepublik.com/en/article/...a--827172/1/20 - artykuł w mojej eRepowej gazetce, głównie o "baby boomie" w ePolsce.

Ziemniax 14-06-2009 11:14

No cóż, zacząłem w to grać - nick Ziemniax :D
Nareszcie coś, co nie denerwuje ludzi...

BTW ePolska awansowała na 6 miejsce w rankingu najbardziej ludnych narodów (z liczbą prawie 7 tysięcy obywateli :))

I jeszcze pytanko: czy mój bohater może zjeść więcej niz jeden posiłek dziennie? Bo praca i treningi odbierają mu więcej wagi, niż wynosi jej przyrost, a nie chciałbym sobie odpuszczać przyjemności rozwoju :p

Hovvner 14-06-2009 11:49

W połowie drogi do 16 lvla - nick identyczny jak tu na forum ;)

Niegłupia gra.

Rater 14-06-2009 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ziemniax (Post 2567543)
I jeszcze pytanko: czy mój bohater może zjeść więcej niz jeden posiłek dziennie? Bo praca i treningi odbierają mu więcej wagi, niż wynosi jej przyrost, a nie chciałbym sobie odpuszczać przyjemności rozwoju :p

Nie, nie może :p Musisz po prostu kupować lepsze jedzenie np. q2.
Btw. dodajcie mnie do friendsów xD nick: Ratero

Tharion 14-06-2009 19:07

A też sobie pogram, nick Mariosh

Arka_Sath_Wielki 14-06-2009 19:10

4 lvl, dram 3ci dzień. Czas poprosić o zapomogę, bo mniej zarabiam niz na food wydaje :(

Hovvner 14-06-2009 21:56

Dobra, jakby ktoś chciał darmowego golda niech wyśle mi maila na priva, tyczy sie to jedynie tych co nie założyli jeszcze kont.

Po wbiciu 6 lvla samemu dostajesz 5 golda i ewentualnie 5 golda jeszcze osoba która Cię zaprosiła, więc odpalam 40% stawki za darmochę ;)

Chętni?

Argen 14-06-2009 22:14

Nick Argennus, dodawajcie do friends jak chcecie : D Ja dopiero zaczynam i mam 4 lvl :S Właśnie mam prośbę do kogoś, kto ma konto na www.erepublik.com.pl - mogłby ktoś wstawić mój profil w temacie z pośbą o zapomoge (10 pln)? Bo ja mam problem z założeniem konta (a właściwie z zalogowaniem się). Bardzo proszę : D oto adres mojego profilu:
http://www.erepublik.com./en/citizen/profile/1540175 NIE AKTUALNE, DZIĘKI X-ZERO

Z góry dzięki!

@hovvner

Widze, że jesteś h-lvl. Weź napisz na gg 9073293, zadam Ci kilka pytań od nooba xD

Robson235 14-06-2009 22:30

ja tam Niemców w mene~ame leje :P chociaż teraz gram na Polskiej werrsji

X-Zero 14-06-2009 22:41

@Argen:
Napisałem, 50% dla mnie ( ironia ofc. ).

Hovvner 14-06-2009 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2568166)
@hovvner

Widze, że jesteś h-lvl. Weź napisz na gg 9073293, zadam Ci kilka pytań od nooba xD

Masz tam prezencik, pogadamy jutro ;)

X-Zero 15-06-2009 18:00

Też nie możecie się zalogować?

Aravras 15-06-2009 22:25

W razie jakichś problemów/pytań pisać w grze (na nick Callesson) albo w tym temacie. Dodajcie mnie do znajomych, trzeba jakoś się organizować :] Być może niedługo otworzę własną firmę z pracą dla nowych graczy, postaram się nie zapomnieć was poinformować.
@Ziemniax: Jeśli wellness schodzi ci za szybko, być może pracujesz w firmie o Q (quality) większym niż 1? Quality to te gwiazdki przy firmie, im więcej gwiazdek, tym większa jakość produktów, ale też więcej wellnessa zjada przy pracy. Dla początkujących zdecydowanie polecam pracę w firmie Q1 i jedzenie Q1. W takim trybie wellness powinien schodzić powoli, jak tylko wbijecie 6lvl będziecie mogli walczyć w bitwach, a co za tym idzie korzystać ze szpitala - Q5 w regionie Mazovia dodaje 50 wellness po walce, dlatego polecam właśnie ten region do grania.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:21.