Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knightem walczyc axe czy swordem? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21545)

Ryltar 01-01-2005 21:09

Też mam problem z Knightem.Mało grałem tą profesja i zachcialo mi sie grac.
Axe:
+Dl jest lekki i ma dużo ataku
+F axe ma duzo ataku
+Obydwie bronie sa tanie(wg cen paccery f axe:15k a dl:25k).
+tanie axe ringi(za bp 4k)
+wysoki atak
-Mały def Dlki
(rozpatruje wagy jakie ja widze)

Swordy:
+Duzy def GSa
+duzy def tych broni
+dosc lekkie
+niezly atak
-Maly atak(porownujac do axe)
-Drogie(BS 30k GS 45k a fs 15k)
-Drogie sword ringi(okolo 400gp)
-Ciezki GS(ale dla knighta takiej roznicy nie ma)

Jak myslicie co bedzie lepsze dla mnie?Mimo ze gram w tibie 2 lata to knightem gralem 2 razy(raz sam zrobilem i mial hacka i troche kumpla).

Lord kasztanowiec 06-01-2005 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryltar
Też mam problem z Knightem.Mało grałem tą profesja i zachcialo mi sie grac.
Axe:
+Dl jest lekki i ma dużo ataku
+F axe ma duzo ataku
+Obydwie bronie sa tanie(wg cen paccery f axe:15k a dl:25k).
+tanie axe ringi(za bp 4k)
+wysoki atak
-Mały def Dlki
(rozpatruje wagy jakie ja widze)

Swordy:
+Duzy def GSa
+duzy def tych broni
+dosc lekkie
+niezly atak
-Maly atak(porownujac do axe)
-Drogie(BS 30k GS 45k a fs 15k)
-Drogie sword ringi(okolo 400gp)
-Ciezki GS(ale dla knighta takiej roznicy nie ma)

Jak myslicie co bedzie lepsze dla mnie?Mimo ze gram w tibie 2 lata to knightem gralem 2 razy(raz sam zrobilem i mial hacka i troche kumpla).

ladnie powiedzianie :)

wybiore se axe fajny i tyle :) a szalec d lance to od poczatku moza

Krwawy Damian 06-01-2005 17:42

Chciałem dać male poprawki!!

A więc widzę że nie jestes na czasie (choć nie wiem na jakim grasz serwerze- może drogim), ale na moim czyli calmerze fs można kupić 6-7k spoko, gs 15-18k bez problemu a bs za 25k na luziku!

Xenon 06-01-2005 17:47

Jest jeden także as w rękawie knightów, którzy trenią sword, ponieważ axiarze nie mają broni z atakiem 100, a swordziarz ma Ice rapier 100/1; broń 1 ręczna, daje niezłego kopniaka potworom (najlepsza broń na annihilatora) i w dodatku możesz wziąść shielda do ręki. Tylko 1 wielki MINUS po użyciu znika :(
A wszyscy patrzą na GS i DL i porównują.
Najgorszy błąd popełnia knight jak zmienia club/sword/axe na inny.

Święty Paladyn 07-01-2005 11:14

E tam ja siekier nie lubie,nigdy sobie nie mogę wyobraźić rycka z wielka siekierką w ręku+tarcza -.- dlatego wybrałem swordy :P gram na nowym serverze i fs-kosztuje u mnie 25k ,ale za to spike około.2k wiec mam go ;) i choć mam 23 lvl nadal znim śmigam ;) i rozwalam cyce,ghule,soldy,bez straty Uha(chyba ze mass hunt)

dexterus the knight 07-01-2005 14:13

yo yo :P

zalezy na jakim swiecie...jezeli na starych (SZCZEGOLNIE Antica) oraz Nova,to polecam Giant Sworda(sam go używam :)).Jesli na nowszych,to polecam Guardian Halberda i Dragon Lance.nara :D.

Varmus 07-01-2005 18:16

A ja i tak będę walił axe'ami i nie przekonacie mnie że swordy są lepsze :D
Jestem uparty jak osioł. No, chyba że dacie mi magic longsworda, może wtedy EWENTUALNIE... :D :D

Wujek Samo Zło 07-01-2005 19:51

axy rulez

axy IMHO są zdecydowanie lepsze od swordów, maja wiecej ataku (def i tak sie nie przydaje jak sie ma tarcze, a na wiekszym lvlu pochodzisz troche z d-lance ktura nie dosc ze jest 3 razy lżejszy od gsa to ma więcej ataku a od 100 lvla chodzisz ze stonecutterem który jest o niebo lepszy od magic sworda)
a więc axy nie dość że są tańsze to są na dodatek lepsze :)

Varmus 08-01-2005 20:09

AD up

...a jeśli ktoś nie może się zdecydować, niech używa zarówno axe'ów, jak i swordów. Tak też można, choć nie twierdzę że się opłaca...

SandMan 08-01-2005 23:38

Heh, znowu odzywaja sie w ogromnej wiekszasci ci, ktorzy popatrza na cyferki i juz mowia co lepsze, co gorsze, przy czym mniej/wiecej uhow schodzi.
NIGDY nie przekroczylem knightem 9 lvla :D. Wole magow ;).
Ale powtorze po raz kolejny, co powtarzam w kazdym temacie tego typu: BIJ TYM, CZYM CHCESZ. Nie przejmuj sie statami. Siekiera i Mlot OWN! :P

Lord kasztanowiec 09-01-2005 11:44

@up 8)

niezagdzam sie z końcowymi wyrazami:
z hatchetem (siekierą) niepujdziesz i nierozwalisz draga m.in.
albo clubem
trzeba cos mocniejszego jak D hammer lub Skul staff

bartek-pila 09-01-2005 16:44

NAJLEPIEJ BEDZIE JAK BEDZIE WALCZYL AXE-M ALE PIERW UPEWNIJ SIE ILE NA TWOIM SWIECIE STOI fire axe :p

-Res- 09-01-2005 17:10

Axe rlz
Mocne i tanie

Florek 09-01-2005 18:23

czesc wszytkim

Ja bym ci radzil walic axem nie dosc ze tansze to d lance ma o wiele wiecej ataku a jak zalozysz ringa to wymiatasz :) Nie martw sie ze stracisz wiecej uhow bo jak masz dobry shield to i tak jest cool pozdro

Lord kasztanowiec 09-01-2005 18:48

juz dawno o tym wiem
juz se wszystko kupilem razem ze swoim ulubionym mastermid shield
mamm juz:
d lance
f axe
som
boh

Hellraider 11-01-2005 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wujek Samo Zło
a od 100 lvla chodzisz ze stonecutterem który jest o niebo lepszy od magic sworda

Lolz, jedyna przewaga stonecuttera jest taka, że ma o 2 więcej ataku, a magic sword ma o 5 więcej defa i waży ponad 50 oz. mniej

Ryltar 12-01-2005 00:06

Noo racja knight na 100 lv ma ledwie 2770 capa te 50 cap to tyle ze lepiej wziasc blue robe.Def sie przy tarczy i tak nie licz a taka bardziej sie przyda wiec stonecutter jest lepszy ale to i tak kwestia gustu.

Master Of Devastation 15-01-2005 11:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord kasztanowiec
mam pytanie takie bardzo drobne:
Knightem walczyc axe czy swordem?
axe sa tańsze od sworda
m.in.
d lance - ok 12K
G sword - ok 40K

chociarz i tak nie wiem co wybrać
używalem zlotej opcji SZUKAJ jednak znalazlem sword vs. club

bardzo wasz prosze o pomoc ;( ;(

P.S. proszę nie usuwać tego tematu B)

Coś ci się pomyliło bo gs i dragon lance kosztują tyle samo ,czasami gs troszke droższy jest ,ja proponuje dragon lance ,ponieważ ma więcej ataku jest lżejsza i wogóle axe roX!!!:P

Adi--PL 15-01-2005 12:11

Ja jestem knightem na Titani i walcze swordem od samego rooka.
Teraz walcze serpent (Atk:26 Def:15). Mam niski lvl. ;( .Ale nie patrz na to co inni maja bo kazdy woli co innego.Sam poproboj i zdecyduj.

Profesja: Knight
Level: 11 :baby:
Magic Level: 3
Sword Fighting: 31
Shielding: 28
Axe Fighting: 11
Club Fighting: 11
Fist Fighting: 11
Distance Fighting; 15

Pitagora 15-01-2005 14:37

heh ...
Ja w tej chwili zaluje ze jak zaczynalem gre moim knightem, wybralem swordy, a nie axy. Na zmiane juz niestety troche za pozno - nie chce mi sie czasu tracic na trening ... (non pvp ownz... xD)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:43.