![]() |
Cytuj:
|
Jak się napiję, to mam komplet ruchów disco - w końcu na coś trzeba wyrwać.
|
Ja tańczę popping, tyle, że nie tak jak na filmach które umieściłem na forum, jestem o nieeeeebo lepszy jak na obecną chwilę :). (jak ktoś chce zobaczyć to pisać na PW)
Jak ktoś nie wie jak to wygląda to macie tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=wzpzvw1O_fU. Polska jest zacofana, bo nazywają to tutaj electric boogie i to jedyny kraj w którym tak to zwą (chyba w Rosji tak na to mówią jeszcze). Electric boogie to coś zupełnie innego, coś jakby zmodyfikowany i ograniczony popping. No i tym tańcem można coś osiągnąć, na całym świecie są organizowane zawody, warsztaty i zakładane szkoły (w polsce jest tylko jedna oficjalna, więcej nie znam), wyjątkiem jest Polska, w tym kraju ciężko cokolwiek zarobić na Poppingu przez nasze zacofanie, ale coraz więcej osób się tym jara i to jest dobre. |
Czyli upraszczajac: potrafisz walnac robota?
popp <3 |
Ja tam wszystkiego po trochu, ale tak ogólnie to staram się "ćwiczyć" Melbourne Shuffle. l;
Jednak kręci mnie też popping, bo to imho bardzo fajny taniec.. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Chodziło mi o to, że c-walk jest błędnie nazywany tańcem. |
Moglbys bardziej rozwinac mysl "c-walk nie jest tancem"? Nie rozumiem, dlaczego tak uwazasz.
|
W sumie zależy o jakim c-walku mówisz.
Crip-Walk to raczej chód, stworzony przez gang Crips. Crown-Walk to już nie tylko chód. Są tu także wykorzystywane ręce i ogólnie jest większy nacisk na styl.To bardziej przypomina taniec. |
Cytuj:
Inna sprawa czy ktoś rozróżnia te dwie rzeczy. |
A czy crip-walk to nie taniec? W pewien sposob na pewno, "taniec zwyciestwa". Jak mozna to inaczej nazwac?
Zapomniales o clown-walku, choc to juz moze byc odlam tego crowna. |
Crip walk na pewno nie jest tańcem. To raczej coś jak skakanie Indian wokół ognia.. Czy można to nazwać tańcem..?
|
Cytuj:
Crip walk nie jest tańcem, sami członkowie gangu to mówią. Oraz Ci, którzy w nim byli i już nie są to powtarzają, że Crip-walk to nie taniec. |
Mozliwe. Nie sadze w tym temacie na tyle, aby dyskutowac : P.
|
Cytuj:
Ja nie tańczę bo nie umiem, nie mam do tego smykałki niestety. I Crip-walk na pewno nie jest tańcem ;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:18. |