Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   NOP - Narodowe Odrodzenie Polski. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=216849)

spider-bialystok 03-07-2009 11:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2587201)
Jest to nacjonalistyczno-konserwatywna partia polityczna, głównie zrzeszająca ludzi, którzy są przeciwko liberalizmowi.

Masz w podpisie logo partii, ktora zrzesza ludzi, ktorzy sa przeciwko liberalizmowi.

Dan the Automator 03-07-2009 12:07

O, zwolennik dogorywającej lewackiej popierdówki będzie obrzucał gównem nic nieznaczącą zbieraninę sfrustrowanych prawiczków. Zapowiada się fascynujący temat.

Gonzo 03-07-2009 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2587432)
Masz w podpisie logo partii, ktora zrzesza ludzi, ktorzy sa przeciwko liberalizmowi.

O proszę, coś nowego! :o

Dr.Unknown 03-07-2009 13:56

http://img195.imageshack.us/img195/3...5919348525.jpg
Do tej pory pamiętam jak jechałem w tramwaju z gościem, który stojąc przy zaparowanych drzwiach i patrząc tępo w przestrzeń, malował na nich palcem loga NOPu. Albertus, jak Ci nie przejdzie po okresie dojrzewania, to proponuję wychodzić ze swojej alienacji przy pomocy konstruktywnych grup wsparcia.

Wielkimanitu 03-07-2009 15:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2587273)
Nie za bardzo lubię prawicowe bandy fanatyków-patriotów. Niech sobie będą, ale mi to obojętne.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2587348)
Prawicowe bojówki, ta...

Przecież NOP to skrajna lewica.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2587411)
Odkad utworzono WE, II i III filar, zamiast wspolpraca gospodarcza zaczeto sie interesowac wprowadzaniem chorego socjalu.

... który to socjal jest mniejszy niż w Polsce. Wolisz więcej czy mniej socjalu?

Wylansowany 03-07-2009 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2587432)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2587588)

Od kiedy lewica jest przeciwko liberalizmowi? Lewica składa się przecież głównie z liberałów.
A poza tym NOP to stowarzyszenie chrześcijańsko-nacjonalistyczne, więc typowa prawica.

Rybzor 03-07-2009 16:29

Rofl, teraz rodzi się pytanie o czym wy tu chcecie dyskutować, jeżeli gubicie się u podstawy.

zoliax 03-07-2009 16:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2587642)
Lewica

Cytuj:

liberałów.

Ja chyba o czymś nie wiem. :O

Wielkimanitu 03-07-2009 16:38

Cytuj:

Od kiedy lewica jest przeciwko liberalizmowi? Lewica składa się przecież głównie z liberałów.
A poza tym NOP to stowarzyszenie chrześcijańsko-nacjonalistyczne, więc typowa prawica.

Nacjonalizm to jeden z atrybutów lewicy. Hołdowanie jakimś abstrakcyjnym wartościom jak "rasa", "naród", "równość", "sprawiedliwość społeczna", socjalistyczna gospodarka - to są cech lewicy. NSDAP (Narodowosocjalistyczna Niemiecka Partia Robotników) też była lewicą.

Ashlon 03-07-2009 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2587588)

Gospodarczo tak, swiatopogladowo jest to skrajna prawica.

Cytuj:

... który to socjal jest mniejszy niż w Polsce. Wolisz więcej czy mniej socjalu?
Czesto prawo europejskie wprowadzane do prawa krajow czlonkowskich ustanawia nowe zapomogi socjalne, a nie zastepuje krajowe. Badz co badz, wydaje mi sie, ze sprawy socjalne powinny byc regulowane osobno przez kazde z panstw, a nie odgornie przez KE.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany

<gleba>

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo
Rozwiń.

Co tu rozwijac? Mowisz, ze NOP ogranicza swobode czlowieka, a politycy SLD co robia? Walcza z socjalem, podatkami i proponuja model wolnej gospodarki? :)

Cytuj:

Ta wolność słowa w którymś momencie powinna się kończyć jeśli zmierza ku złemu.
? Haslo "nie lubie ciawarów" "zmierza ku zlemu"? Dlaczego? Zawsze wydawalo mi sie, ze moge kogos nie lubic, niezaleznie czy mam "dobry" powod, czy nie.

Wylansowany 03-07-2009 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2587658)
Nacjonalizm to jeden z atrybutów lewicy. Hołdowanie jakimś abstrakcyjnym wartościom jak "rasa", "naród", "równość", "sprawiedliwość społeczna", socjalistyczna gospodarka - to są cech lewicy. NSDAP (Narodowosocjalistyczna Niemiecka Partia Robotników) też była lewicą.

Była lewicą, bo wszystkie partie faszystowskie, komunistyczne, socjalistyczne były i są lewicowe. Natomiast NOP jest organizacją nacjonalistyczną, antykomunistyczną, poniekąd chrześcijańską, czyli prawicową. Co też jest wspomniane w tekście NOP walczy z demoliberalizmem, a on jest lewicowy.

spider-bialystok 03-07-2009 17:02

Cytuj:

Od kiedy lewica jest przeciwko liberalizmowi?

Od zawsze. Ingerencja w wolnosc gospodarcza, w wolnosc slowa (wszystko musi byc poprawne pollitycznie), w wolnosci obywatelskie - oto cechy lewicy.
Cytuj:

Lewica składa się przecież głównie z liberałów.
:D
Cytuj:

Skrajna prawica to monarchisci, a ich trudno laczyc z nacjonalizmem, skoro w historii Polski monarchami czesto byli obcokrajowcy, a Rzeczpospolita panstwem narodowym nie byla.

Ja nie jestem ani prawicowcem, ani lewicowcem, ale z SLD to sie nawet true lewicowcy smieja:D

Dragon-Fly 03-07-2009 17:03

Może Wylansowanemu chodziło o "amerykańskich liberałów"? Wtedy by się wszystko zgadzało :).

Serious Sam 03-07-2009 17:06

Cytuj:

Jak można być dumnym z tego, że przypadkowo urodziło się w takim czy takim kraju?
Nie wiem. Ja jestem dumny przede wszystkim za historię.

PS Szanuję ś.p. G. Carlina, ale w tej kwestii się z nim nie zgadzam.

Voon 03-07-2009 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2587648)
Rofl, teraz rodzi się pytanie o czym wy tu chcecie dyskutować, jeżeli gubicie się u podstawy.

Po prostu nikt nie chce tego ścierwa u siebie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2587684)
true lewicowcy smieja:D

Mają racje, bo taka z nich lewica jak ze mnie, dobra, nieważne.

W Polsce nie ma lewicy, mamy wysyp partii prawicowych + pseudolewicowe SLD.

A z tym, że lewica to liberałowie to tak jak Ashlon napisał (jak widać niewielu zauważyło) - to liberałowie ale w kwestiach społecznych.

Dragon-Fly 03-07-2009 17:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2587701)

W Polsce mamy wysyp partyj centrowych + centro-lewicowych jak SLD.

spider-bialystok 03-07-2009 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2587701)

Nie zgodze sie. W Polsce okreslanie sie 'umiarkawana prawica' jest oplacalne, bo ludzie na to leca. Rzecz w tym, ze zarowno PO jak i PiS sa mocno na lewo. Prawicowa retoryka + lewicowe dzialania. Zamiast slowa socjalizm uzywa sie okreslenia ' Polska solidarna ', ot co.
SLD to juz kompletnie inna bajka, calkowicie skompromitowana partia kolesiostwa i lewych biznesow.

Voon 03-07-2009 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2587707)
Nie zgodze sie. W Polsce okreslanie sie 'umiarkawana prawica' jest oplacalne, bo ludzie na to leca. Rzecz w tym, ze zarowno PO jak i PiS sa mocno na lewo. Prawicowa retoryka + lewicowe dzialania. Zamiast slowa socjalizm uzywa sie okreslenia ' Polska solidarna ', ot co.

PO i PiS może i są mocno na lewo ale jednak społecznie reprezentują prawicę. To jest właśnie problem, w Polsce - kraju emerytur i zasiłków, gdyby teraz partie prawicowe zaczęły realizować się gospodarczo nikomu by się to nie spodobało bo każdy emeryturkę i zasiłek chce. Dlatego prawica jest socjalna. Niby jest lewica, można wybrać lewicę która robiłaby to samo co dzisiejsza prawica, ale ludzie nie wybiorą lewicy bo lewica to ludzie bez moralności i komuniści. I tak dalej będziemy paplać się w gównie ludzi którzy chcą rozbudowanego socjalu a jednocześnie konserwatyzmu.

gavreonien 03-07-2009 22:54

Z tego co widzę to tylko niektórzy mają tu jakąkolwiek znajomość polityki...

Gordorczyk 08-07-2009 13:39

Czytajac wypowiedzi co niektórych widze ze macie blade pojecie o NOPie.
Osobiscie znam pare osob ktore sa tej organizacji i moge o nich powiedziec ze sa swoje chlopaki.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:57.