![]() |
Cytuj:
Też tak kiedyś tez mialem cos takiego, po obejrzeniu horroru poprostu posiedz z 20 minut zanim pojdziesz spa cpowinno pomoc :) @Albertus Co do twojego opisu, wiekszego klamstwa nie slyszalem ; > |
Cytuj:
Cytuj:
|
Z tym się idzie do lekarza a nie na takie forum...
|
Ja osobiście jak miałem ~10 lat strasznie bałem się ciemności, jak spałem to wsadzałem głowe pod kołdrę prawie dusząc się z braku powietrza, ale strasznie się bałem, że jakaś zjawa mi wyskoczy i nie wiem co zrobi, nawet jak miałem tę głowę pod tą kołdrą to bałem się, że ten duch czy tam zjawa przeniknie przez nią, ale było minęło. Próbowałem się tego pozbyć, wstawałem np. o 1-2 w nocy i chodziłem po tej ciemności, najpierw z zamkniętymi, a później z otwartymi oczami, udało mi się to pokonać. Teraz się już zupełnie ciemności nie boję, tak na prawdę uwielbiam się przejść samemu gdzieś w lesie (jak jestem na działce) Gdzie jest prawie nieprzenikniona ciemność;) Jak to co mówisz to wszystko prawda to poważnie możesz być opętany (te sińce i niemożliwość wybudzenia albo to, że znasz treść Biblii choć jej nie czytałeś) albo coś w tym stylu. Porozmawiaj z psychiatrą, a jak to nic nie da to jedyne co ci zostanie to poprosić w jakiejś parafii o wygonienie duchów, bo innego sposobu nie widzę.
|
Cytuj:
ale śmiech z niego był... ;D |
po co wychodzisz z takim problemem na forum o tibii:|
wejdź sobie na jakieś forum o problemach albo podobnych sprawach i tam poszukaj odpowiedzi na swój problem (który imo jest zmyślony)... |
Cytuj:
Zamiast doradzic albo zignorowac to wjezdzacie na niego bez sensu. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
@topic Tak jak już powiedzieli, do psychologa szkolnego, potem do psychiatry (w sumie teraz możesz odrazu poszukać psychiatry, bo do września troche czasu. |
FUCK OFF DIZENX ZA ODPOWIEDZ CI CO SOBIE ZASLUZYLI!
reszta zlamasy ! |
Ja jak obejrzałem film REC to przez tydzien mialem z zasypianiem klopoty xd.
No jeżeli to wogle nie przechodzi to radze ci tak jak ktoś już napisał, pediatrę;) |
Nawróć się na metal, to będziesz z szatanem i jego duchami za pan brat, a Boga wal- podobno dał nam wolną wolę, więc nie będzie próbował cię nawrócić na swe ścieżki.
a tak troszkę poważniej: Kiedyś też bałem się ciemności, ponieważ święcie <iście szatańsko> wierzyłem, że nawiedza mnie poltergeist (czasami w nocy słyszałem dziwne dźwięki, coś ciągnęło moją kołdrę, nie powiem nic o żadnej "zjawie" bo bałem się otworzyć oczy ^^). Później te "nawiedzenia" ustały i po pewnym czasie stwierdziłem, że to były sny, wyobraźnia. A nawet jakiś czas temu obejrzałem w TV (prawdopodobnie Discovery Channel) ciekawy program, który opowiadał o tym, że gdy zostanie się nagle zbudzonym (np. przez jakieś nocne zwierzątko hałasujące za oknem) w jakiejś-tam fazie snu to można mieć swego rodzaju sny na jawie, podczas których z otwartymi oczami, wiedząc że jesteśmy w swoim łóżku możemy widzieć niewyobrażalne [a może i wyobrażalne- bo stworzone przez naszą wyobraźnię] rzeczy. A nawet jeżeli jakaś tam maleńka, ukryta cząstka mnie nadal wierzy, że to co mi się przydarzało było prawdą Ukryty tekst:
to było-minęło, teraz nie mam lęku przed robieniem nocek przy kompie xd. A skoro i Tobie nic się nie dzieje, prócz tego że boisz się jakichś rzeczy, które kilka lat temu prawdopodobnie miały miejsce, to zostaw je te w tej przeszłości i ciesz się teraźniejszością, a jak zobaczysz jakąś marę "kątem oka", to kurwa obróć się w jej stronę i zrozum że stworzyła ją twoja wyobraźnia. Cytuj:
|
Autor tematu naczytal sie jakis rzeczy na wikipedii, paranormalnych i takich tam stronach, a teraz uwaza, ze wszystko co zle jest w nim.
Sam mam ledwo co 13 lat, jeszcze pare miesiecy temu nie wyszedlbym na dwor po 22. Teraz spokojnie wstaje z lozka pozno w nocy, kiedy musze sie napic. To mija z czasem. |
Idz do kosciola :O
|
Lek jest jeden - idź do lekarza psychiatry lub psychologa, zależy, który zajmuje się takimi sprawami. (Wiadomo jak działa teraz Służba Zdrowia, ale nie przejmuj się szczegółami. :))
Tylko on Ci może pomóc. Ew. możesz stać się satanistą i żyć w przyjaźni z duchami lub stać się nadgorliwym katolikiem i modlić się, żeby Bóg pomógł Ci przezwyciężyć złe duchy, ale obie te propozycje Ci odradzam. @offtopic Ja osobiście lubię się bać. To jest podniecające i podnoszące adrenalinę, co lubię :p. Kiedy jestem sam w domu i idę wieczorem korytarzem, jakaś cząstka mnie mówi mi "Uważaj! Zaraz na Ciebie coś wyskoczy!", ale zaraz pojawia się druga, która mówi: "Coś wyskoczy? To zaj...!" :p |
@top
Być może cierpisz na nyktofobię (zaczerpnięte z WP). Najprostsza rada - udaj się do psychiatry i powiedz o swoim problemie. |
Paranoja połączona z nyktofobią i wmawianiem sobie różnych rzeczy... Poza tym nie wierzę, że autor ma 17 lat. Dałbym mu z 5 mniej.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:54. |