Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Życie po śmierci. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=217570)

Duch Niespokojny 14-07-2009 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2597891)
A jak zniszczymy wszystko w kosmosie i zostanie pustka, to co wtedy?

Zgodnie z zasadą zachowania masy/energii, nie da się wszystkiego zniszczyć, chyba że o czymś nie wiem ;)

Kozto$ 14-07-2009 19:54

Nie wierze w takie coś. Umierasz i twój byt na tym świecie się kończy i idziesz po prostu do piachu.:)

Rayza 14-07-2009 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2597894)
Jaki w tym sens? Skoro nie masz pamięci to tak, jakby Cię wcześniej nie było, więc nawet jeśli tak jest, mi to nie robi ; )

Swoją drogą, liczba stworzeń nie jest stała. Co się dzieje, gdy nagle ubędzie stworzeń? Dusze muszą postać w kolejce? A jeśli nagle przybędzie stworzeń? Dusze się pojawiają znikąd?

A jaki sens ma życie? ; )
bo "życie jest dla życia" etc. niema sensu

wtedy występuje paradoks lub "pojawią sie znikąd" podobnie było z Adamem i Ewą ich dusze wzięły sie znikąd

robek 14-07-2009 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kozto$ (Post 2597896)
Nie wierze w takie coś. Umierasz i twój byt na tym świecie się kończy i idziesz po prostu do piachu.:)

Życie miałoby wtedy jakikolwiek sens?

Po co nad tym polemizować, Grubson wyjaśnił wszystko, dowiemy się (prawdopodobnie) jak umrzemy. Istnieje tysiące teorii, a żadna może nie być prawdziwa... Kto wie, czy nie pójdziemy gdzieś do jakiegoś Buddy czy coś w tym stylu ; P

Yoh Asakura 14-07-2009 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2597895)
Zgodnie z zasadą zachowania masy/energii, nie da się wszystkiego zniszczyć, chyba że o czymś nie wiem ;)

Chodzi o żywe stworzenia, w które możemy się wcielić.

Cytuj:

to samo,nie ważne czy to ciało należy do człowieka,insekta,zwierzęcia czy jeszcze innej żywej formy życia
schemat jest taki sam
narodziny[człowiek]->smierc[człowiek]->narodziny[np.kot]->smierc[kot]->(...)
wiec dusza pojawi sie w ciele każdej istoty nawet z innej galaktyki
Aha, no to całkiem sprytne. Jeżeli czegoś nie ma na tym świecie, to na pewno jest w innej galaktyce i tym samym teoria o reinkarnacji jest na pewno prawdziwa! :cup:
Ale bullshit tutaj propagujesz B)

Cytuj:

A pan co, Don Kiszot albo jego giermek, że wszędzie szukasz jakichś ideałów, sensu? Życie ma jedno sens - rzyć. Znaczy, żyć. No chyba że kobieca rzyć, to też może być.

Lasooch 14-07-2009 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2597898)
A jaki sens ma życie? ; )
bo "życie jest dla życia" etc. niema sensu

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2597899)

A kto powiedział, że życie ma mieć jakikolwiek sens?

Thero 14-07-2009 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2597903)
A kto powiedział, że życie ma mieć jakikolwiek sens?

Ci, którzy chcieli władzy. ;)

Rayza 14-07-2009 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2597901)
Aha, no to całkiem sprytne. Jeżeli czegoś nie ma na tym świecie, to na pewno jest w innej galaktyce i tym samym teoria o reinkarnacji jest na pewno prawdziwa! :cup:
Ale bullshit tutaj propagujesz B)

nie propaguje,po prostu takie jest moje zdanie na ten temat,i nie chodzi mi o reinkarnacje tylko po prostu coś z duszą musi sie dziać.
nie mowie ze jest w innej galaktyce to był przykład po prostu.

Yoh Asakura 14-07-2009 20:27

No czyli gadasz głupoty. Bo to mi przypomina rozmowę typu "ja mam 500" "a ja mam zawsze +1 więcej niż ty". Chyba wiesz, o co mi chodzi? ;)

Rayza 14-07-2009 20:32

ta poza tym to jest temat bez wygranego, każdy napisze własną teorie która dla innych będzie głupia....
Ale nigdy nie zaszkodzi przedstawić swoich racji ; )

Rater 14-07-2009 20:39

Co do tych "pojawiających i znikających" dusz. Kto powiedział, że dusza musi wędrować wspólnie z czasem? Może można odrodzić się w przeszłości xd? To by wyjaśniało, skąd są te dusze.

Rayza 14-07-2009 20:44

też Dobrę to by mogło być odpowiedzą dla Lasoocha

Yoh Asakura 14-07-2009 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2597923)
ta poza tym to jest temat bez wygranego, każdy napisze własną teorie która dla innych będzie głupia....
Ale nigdy nie zaszkodzi przedstawić swoich racji ; )

Dla mnie racja jest wtedy, kiedy coś jest prawdziwe, a nie kiedy coś jest niczym nie popartą teorią. ^^"

Cytuj:

Co do tych "pojawiających i znikających" dusz. Kto powiedział, że dusza musi wędrować wspólnie z czasem? Może można odrodzić się w przeszłości xd? To by wyjaśniało, skąd są te dusze.
No dobra, ale skąd się wzięły te wszystkie dusze? Przecież nie zawsze było 6 mld. ludzi i jeszcze więcej zwierząt...

Rayza 14-07-2009 21:00

schodząc z tematu,wiec rozumiem nie wierzysz w Boga : p ?

znikąd,tak samo było w czasie Wielkiego Wybuchu...pojawił sie z zderzenia materii która wzięła się znikąd etc..

Yoh Asakura 14-07-2009 21:02

Nie wiadomo, czy początkiem wszechświata był akurat big bang kamehameha.

I tak, nie wierzę w boga.

Rayza 14-07-2009 21:04

właśnie nie wiadomo,a na tym opiera sie większość teorii,tych uznanych za prawdziwe też

sphinx123 14-07-2009 21:59

Życie nie ma sensu defaultowo. Ludzie sami muszą sobie takowy wyznaczać.

Duch Niespokojny 14-07-2009 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2597901)
Chodzi o żywe stworzenia, w które możemy się wcielić.

Skoro raz już życie powstało, zawsze może powstać znowu ;)

Yoh Asakura 14-07-2009 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2598032)
Skoro raz już życie powstało, zawsze może powstać znowu ;)

Wiesz, to że zapałka raz się zapaliła, nie oznacza, że zapali się po raz drugi :P

kołbaś 14-07-2009 23:31

nie wierze w życie po śmierci ale jednak chciał bym być pochowany w Izraelu bo tam statystycznie jest największa szansa na zmartwychwstanie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:58.