![]() |
Cytuj:
|
Nie wierze w takie coś. Umierasz i twój byt na tym świecie się kończy i idziesz po prostu do piachu.:)
|
Cytuj:
bo "życie jest dla życia" etc. niema sensu wtedy występuje paradoks lub "pojawią sie znikąd" podobnie było z Adamem i Ewą ich dusze wzięły sie znikąd |
Cytuj:
Po co nad tym polemizować, Grubson wyjaśnił wszystko, dowiemy się (prawdopodobnie) jak umrzemy. Istnieje tysiące teorii, a żadna może nie być prawdziwa... Kto wie, czy nie pójdziemy gdzieś do jakiegoś Buddy czy coś w tym stylu ; P |
Cytuj:
Cytuj:
Ale bullshit tutaj propagujesz B) Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
nie mowie ze jest w innej galaktyce to był przykład po prostu. |
No czyli gadasz głupoty. Bo to mi przypomina rozmowę typu "ja mam 500" "a ja mam zawsze +1 więcej niż ty". Chyba wiesz, o co mi chodzi? ;)
|
ta poza tym to jest temat bez wygranego, każdy napisze własną teorie która dla innych będzie głupia....
Ale nigdy nie zaszkodzi przedstawić swoich racji ; ) |
Co do tych "pojawiających i znikających" dusz. Kto powiedział, że dusza musi wędrować wspólnie z czasem? Może można odrodzić się w przeszłości xd? To by wyjaśniało, skąd są te dusze.
|
też Dobrę to by mogło być odpowiedzą dla Lasoocha
|
Cytuj:
Cytuj:
|
schodząc z tematu,wiec rozumiem nie wierzysz w Boga : p ?
znikąd,tak samo było w czasie Wielkiego Wybuchu...pojawił sie z zderzenia materii która wzięła się znikąd etc.. |
Nie wiadomo, czy początkiem wszechświata był akurat big bang kamehameha.
I tak, nie wierzę w boga. |
właśnie nie wiadomo,a na tym opiera sie większość teorii,tych uznanych za prawdziwe też
|
Życie nie ma sensu defaultowo. Ludzie sami muszą sobie takowy wyznaczać.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
nie wierze w życie po śmierci ale jednak chciał bym być pochowany w Izraelu bo tam statystycznie jest największa szansa na zmartwychwstanie.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:58. |