Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Banowanie za MC (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218915)

Vasudanin 07-08-2009 00:37

@up
Dopisywanie gamemaster na samym końcu już nie działa.
@
Mowa była o samych botach.

Ameriov 07-08-2009 00:55

Owszem, teraz trzeba posiedzieć przy tym kilkanaście sekund dłużej.

@Mowa była o MC, nawet nie o botach

Shivek 07-08-2009 08:14

Cytuj:

Wiecie jak się robi MC?
Ok, czyli gdy stworzę MC, to będę ivul expert??
Ja mógłbym się założyć, że napewno nie mają takiego clienta, jak ty gadasz...
Cytuj:

Zdezaktywować? Raczej nic z tego
Zapewne dałoby się, w końcu to modyfikacja klienta,a le takie rzeczy rzehój trudne.

shoq 07-08-2009 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2617688)
Wiecie jak się robi MC? Wystarczy w kodzie źródłowym Tibia . e x e zmienić kilka wartości
i mamy klienta, jakiego używają GMowie

Ach, pewnie egzeka dekompilujemy do czyściutkiego c++ i w kodzie zmieniamy wartości?
Jak już, to jest to robione programami do podmiany bitowej, a nie w kodzie źródłowym, do którego nie masz dostępu.

A ja umiem odpalić normalnie dwa niezmodyfikowane klienty, jestem ivul expert?

Artur0 07-08-2009 11:29

@up
Cytuj:

A ja umiem odpalić normalnie dwa niezmodyfikowane klienty, jestem ivul expert?
nie, bo myślisz że cipy wykrywają automatycznie mc. Pozatym sprawdzałem sam pisząc reporta do gma na gracza używającego mc. Gdyby program sam wykrywał mc to by mi gm odpisał, że samo się wyda, a tak napisał, że sprawdzi i zbanował gościa

Shivek 07-08-2009 12:10

Cytuj:

kodzie źródłowym, do którego nie masz dostępu
Heh, można odnaleźć kod źródłowy, ale nie wiem komu by się chciało rozbrajać taką grę ;]
A co do banów jest jeden sposób: wykrywanie ip oraz nazwa użytkownika i kompa i po kłopocie. No, ale i to dal pr0 haxów żaden pr0blem.

shoq 07-08-2009 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artur0 (Post 2617865)
@up

nie, bo myślisz że cipy wykrywają automatycznie mc.

Skąd wiesz co myślę? o.O Napisałem, że to nie jest problem wykrywać automatycznie, a nie że wykrywają czy nie. Nie używam mc ani botów, więc nie interesuje mnie jak to wykrywają.

Cytuj:

Heh, można odnaleźć kod źródłowy, ale nie wiem komu by się chciało rozbrajać taką grę ;]
Dostaniesz ode mnie 500zł w zamian za czysty kod źródłowy Tibii.

Artur0 07-08-2009 13:39

@Shoq
Człowieku wiesz, że sam sobie przeczysz? Uwielbiam takich ludzi xD

Cytuj:

Wykrywa modyfikację klienta. Jeśli wykminisz, jak odpalić 2 klienty bez modyfikacji, to Cię nie złapią.
Da się, rly.
Cytuj:

Skąd wiesz co myślę? o.O Napisałem, że to nie jest problem wykrywać automatycznie, a nie że wykrywają czy nie. Nie używam mc ani botów, więc nie interesuje mnie jak to wykrywają.

Akkorin 07-08-2009 14:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2617840)
Ach, pewnie egzeka dekompilujemy do czyściutkiego c++ i w kodzie zmieniamy wartości?
Jak już, to jest to robione programami do podmiany bitowej, a nie w kodzie źródłowym, do którego nie masz dostępu.

No tak, ale czemu się tak bulwersujesz- przecież on nie pisał nic o C++. Zapewne chodziło mu o kod źródłowy przedstawiony w heksadecymalnym systemie liczbowym. Czyli tak jak mówisz- chodzi o podmianę bitów jakimś hex edytorem, a dla kogoś kto lubi się bawić niskopoziomowymi językami, stworzenie MC nie powinno być problemem.

Shivek 07-08-2009 15:27

Cytuj:

Dostaniesz ode mnie 500zł w zamian za czysty kod źródłowy Tibii.
Za taką kasę się tego nie opłaca robić, już lepiej zrobić nową grę MMO.

shoq 07-08-2009 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artur0 (Post 2617969)
@Shoq
Człowieku wiesz, że sam sobie przeczysz? Uwielbiam takich ludzi xD

Hm, rzeczywiście, może to tak wyglądać.

Na Tibia.com pisało coś w deseń: "Today, we punished XXX accounts for modifying the client."
Czyli wnioskuję, że automat wykrył XXX modyfikacji klienta i zbanował wszystkich, używających zmodyfikowanych klientów.
Następnie, biorąc pod uwagę fakt, że MC jest modyfikacją klienta, wysuwam wniosek, że automat to wykryje.
Więc wnioskuję, że mc może być wykrywane przez automat, ale na dobrą sprawę nie wiem tego na pewno.
Dziękuję.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shivek (Post 2618053)
Za taką kasę się tego nie opłaca robić, już lepiej zrobić nową grę MMO.

A masz pomysł JAK to zrobić?

Shivek 07-08-2009 21:30

Cytuj:

A masz pomysł JAK to zrobić?
Ucząc się, bądź używając MMFa dwójki. Polecam to pierwsze, bo bardziej wydajniejsze i współgrające oraz niezawodne.

shoq 07-08-2009 23:13

Nie wiem co to MMF2 i chyba się nie zrozumieliśmy - pytam, czy masz pomysł, jak wyciągnąć kod źródłowy Tibii.

Ameriov 08-08-2009 01:29

Kod źródłowy Tibii czy klienta? Nawet nuby wiedzą, że to 2 zupełnie inne rzeczy.
Kod klienta krążył po necie od niemal początków tej gry...
A kod źródłowy Tibii w historii gry był wykradziony tylko raz i wątpię, że kiedykolwiek ktoś zrobi to ponownie.
Nie chodziło mi o C++ jak to już ktoś wyżej napisał, zwykłym Delphi czy WinHexem zmieniając 1 wartość tworzymy MC i WIEM, że GM/CM używają identycznego.
Nie jestem tylko w stanie powiedzieć, czy CipSoft również.

Owszem, MC MOŻE być wykrywalne przez system, jednak byłoby to IDIOCTWO, gdyż wtedy GM/CM
złapany na przewinieniu nie mógłby udowodnić, iż w tym samym czasie NIE UŻYWAŁ żadnego lewego softu, jedynie MC.
A niestety CS nie wierzą swoim wolontariuszom po tym, jak 1 przyznał się do używania Unofficial softa, a 2giego złapano na używaniu owego.
Wniosek? Pewną odpowiedź poznamy dopiero, gdy rozkminimy system, jednak co do MC
można być w 95% pewnym, że jest nie do wykrycia. A najlepszym tego dowodem jest to, że tak naprawdę
jeszcze nikogo nie złapano za MC. Mało tego, niektórzy ludzie używający MC i bota dostali ban na 1 char, a na 2gi już nie.

~A/.

shoq 08-08-2009 02:29

Kod źródłowy klienta chodzi po necie od początku? Chciałbym to zobaczyć.
Kod źródłowy Tibii (silnik serwera) chyba nie został wykradziony, jedynie mapa i skrypty npc.

Vasudanin 08-08-2009 02:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2618666)
Kod źródłowy Tibii (silnik serwera) chyba nie został wykradziony, jedynie mapa i skrypty npc.

Sama mapa. Bez akcji i NPC. ;]

shoq 08-08-2009 09:58

To dziwne, bo sam mam skrypty npc :)

Esprit 08-08-2009 10:31

napisane przez graczy

Shivek 08-08-2009 11:35

http://pl.wikipedia.org/wiki/OpenTibia_Server
To dla tych, co myślą, że noobki włamały się po serv0ry cipów.
Cytuj:

że GM/CM używają identycznego.
Nie muszą... Zapewne pracowałeś tam?
Dobra, ja postanawiam spytać się o to CipSoftu.
Kod źródłowy da się odzyskać. Nie wiem jak to zrobić, bo aż tak zaawansowany informatycznie nie jestem (jak porządnego programu ni umiem zrobić). No ale komu się chce spędzać tyle czasu dla durnej gry która jest tworzona od 10 lat (odnalezienie kodu zajmie więcej, a do tego nowe aktualizacje?)

shoq 08-08-2009 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Esprit (Post 2618754)
napisane przez graczy

To znaczy, że ten evul haxior parę lat temu nie wykradł skryptów npc, tylko są one sfingowane? o.O

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shivek (Post 2618793)
Kod źródłowy da się odzyskać. Nie wiem jak to zrobić

To skąd wiesz, że się da?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:14.