Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czarna Mafia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=221369)

Vil 21-09-2009 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2651777)
A tak to pozostają grą hormonów, które człowiek może w większym i mniejszym stopniu kontrolować poprzez modlitwę i medytacje.

I post, nie zapomnij o poście.

Yoh Asakura 21-09-2009 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2651738)
Jest zboczony z Twojego punktu widzenia, bo uważasz, że człowiek jest zwierzęciem. Z punktu widzenia osoby wierzącej jest to świadomy i uświęcający wybór, bo się ma duszę, która pozwala decydować o swoim życiu.

Lol, Nari, czy tego chcesz czy nie, facet żyje po to, żeby kisić ogóra.

CytrynowySorbet 21-09-2009 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2651777)
A tak to pozostają grą hormonów, które człowiek może w większym i mniejszym stopniu kontrolować poprzez modlitwę i medytacje, o czym zapewne nie słyszałeś, bo nie chciałeś słyszeć.

Hah. Niektóre tezy prokatoli wywołują na mojej twarzy ogromnego banana :D

To co powiesz, o znawco, o tym, że Watykański rząd zaczyna wierzyć w UFO? Ciekawe co znajdą w Biblii na ten temat :D Pewnie coś ominęli czy coś...

Hakuje_palte_sety 21-09-2009 17:24

Tak btw. Do wszystkich rodziców, nie jeździjcie z dziećmi na zarobek do irlandi. Bo wrócicie z gejami które potem zostaną heretykami ;(

#Edit: A 12-latki narzekają że ich w domu nie kochają bo mamusia z tatusiem nie chcą kupić fajnej komureczki i nie pozwalają wracać do domu po 21 ;(

#Gelt : Czy ja kiedykolwiek się myliłem ?
Odpowiedź w hide.

Beh0lder 21-09-2009 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2651754)

I nie tłumacz tej duszy wiarą, bo ja nazwę tę wiarę głupotą - na tej zasadzie ja mogę wymyślić cokolwiek, i powiedzieć, że "tak jest i już".

Latajace wjewjurki istniejom 111!!1!! I nikt minie wmufi rze tak nie ijest !tak jest i jusz

@top
Dobry ksiadz to martwy ksiadz i tyle w tym temacie.

Cytuj:

Życiowym celem każdego człowieka jest rozmnażanie się. Tak zostaliśmy stworzeni.
Hhuashuas to tylko dowod na to ze Bug nie istnieje , nie popelnilby takiego straszliwego bledu.

(Bląd w slowie Bóg zamierzony)

Gelt 21-09-2009 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2651738)
Jest zboczony z Twojego punktu widzenia, bo uważasz, że człowiek jest zwierzęciem. Z punktu widzenia osoby wierzącej jest to świadomy i uświęcający wybór, bo się ma duszę, która pozwala decydować o swoim życiu.

Życiowym celem każdego człowieka jest rozmnażanie się. Tak zostaliśmy stworzeni.

@Hakuje_palte_sety

Mash racjęĘę.

Gagerr 21-09-2009 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erhion (Post 2651716)
Widzisz tu coś fajnego?:confused:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2651727)
I co to za określenie 'artykuł bardzo fajny'? Ten artykuł jest straszny i szokujący...

Nie miałem na myśli fajny w sensie że fajnie się tam działo, tylko ogólnie interesujący i ciekawy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2651727)
Skoro nie pierwszy raz, to może jednak nie generalizuje za bardzo? Facet, który dobrowolnie rezygnuje z seksu na całe życie jest zboczony - to przecież wyrzekanie się podstawowej biologicznej funkcji, jaką ma do spełnienia. A jeśli przecenia siłę swojej wstrzemięźliwości, to potem gwałci dzieci.

Dlatego księżmi powinni zostawać osoby na prawdę mocne psychicznie, które by w takim celibacie wytrzymały.

Vil 21-09-2009 18:21

albo powinno się znieść celibat.

Voon 21-09-2009 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2651745)
Dlaczego nie mówi się o, dajmy na to, księżach-złodziejach?

Ale mówimy o 'wchodzę-i-zabieram' czy o kradzieży poprzez przekręty?
Jeśli tak to można polecić np to, jeśli nie to polecam Komisję majątkową.

A co do 'czarnej mafii' to chyba można rzucić ten link.

Beh0lder 21-09-2009 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2651834)

To by ksieza na rodzine przepisywali majatek >.>

Litawor 21-09-2009 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gagerr (Post 2651833)
Dlatego księżmi powinni zostawać osoby na prawdę mocne psychicznie, które by w takim celibacie wytrzymały.

A tam, niech sobie nawet nie wytrzymują, tylko niech go łamią z dorosłymi mężczyznami bądź kobietami. Chętnymi. A na pewno się tacy/takie znajdą.

Wielkimanitu 21-09-2009 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2651835)
Ale mówimy o 'wchodzę-i-zabieram' czy o kradzieży poprzez przekręty?

Chodzi mi np. o kradzieże w supermarketach. Księży-złodziei jest jakieś 126 razy więcej niż księży-pedofilów. Dlaczego się o nich nie mówi?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2651835)
A co do 'czarnej mafii' to chyba można rzucić ten link.

Ho, ho, prawie jak kolumbijski kartel narkotykowy:

Cytuj:

Zyski z inwestycji budowlanych typu Roma Office Center w Warszawie. W tym przykładzie inwestorem jest archidiecezja warszawska, która włożyła w to 24 miliony dolarów amerykańskich.
To jest skandal, żeby ktoś kto zainwestował własne pieniądze, miał z tego zyski. Księża na Księżyc!11

Litawor 21-09-2009 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2651864)
To jest skandal, żeby ktoś kto zainwestował własne pieniądze, miał z tego zyski. Księża na Księżyc!11

Skandalem jest, że na takie inwestycje pozwala sobie organizacja, która jest niemal całkowicie zwolniona z płacenia podatków.

Vil 21-09-2009 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2651869)
Skandalem jest, że na takie inwestycje pozwala sobie organizacja, która jest niemal całkowicie zwolniona z płacenia podatków.

skandalem jest, ze zostala w takim stopniu zwolniona z placenia podatków.

Litawor 21-09-2009 19:12

No tak, to przede wszystkim :)

Beh0lder 21-09-2009 19:15

Skandalem jest to ze do dzisiaj istnieje.

Nari 21-09-2009 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2651794)
Hah. Niektóre tezy prokatoli wywołują na mojej twarzy ogromnego banana :D

Naukowo dowiedziono, że rekreacja, modlitwa i medytacja zwiększają trwale ilość opiatów we krwi. To dlatego ci "święci" mogli się śmiać i modlić podczas obdzierania ich ze skóry.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2651829)

Twierdzisz to na podstawie większości? Ograniczasz samego siebie, każdy człowiek w coś wierzy, a ludzie wierzą w to, w co chcą wierzyć

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2651834)

Moim zdaniem prawdziwy kapłan powinien być oddany tylko i wyłącznie swojej religii, a nie żonie i dzieciom. Ale to tylko gdybania.

Voon 21-09-2009 19:29

Cytuj:

Chodzi mi np. o kradzieże w supermarketach. Księży-złodziei jest jakieś 126 razy więcej niż księży-pedofilów. Dlaczego się o nich nie mówi?

A dlaczego nie mówi się o pijanych rowerzystach? Może dlatego, że to nie wzbudza sensacji? Może dlatego, że bycie rowerzystą nie zobowiązuje cię do niepicia alkoholu?
Być może, że księża-pedofile są bardziej nagłaśniani bo pedofilia w przekonaniu dużej ilości osób jest gorsza od kradzieży w supermarkecie.

Cytuj:

Ho, ho, prawie jak kolumbijski kartel narkotykowy:

Ja tylko dałem link : ) A nuż kogoś to zainteresuje.
Choć i lekko gorszącym widokiem jest, gdy instytucja, której jedna z zasad głosi, żeby porzucić bogactwo i rozwijać się duchowo, robi sporych rozmiarów biznes.

CytrynowySorbet 21-09-2009 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2651882)
Naukowo dowiedziono, że rekreacja, modlitwa i medytacja zwiększają trwale ilość opiatów we krwi. To dlatego ci "święci" mogli się śmiać i modlić podczas obdzierania ich ze skóry.

Ciekawe, że niektóre naukowo udowodnione rzeczy Kościół przyjmuje, a innych nie. Krótko mówiąc, Kościół uznaje to co jest dla niego wygodne. GG.

Glamri 21-09-2009 19:40

Pedofilia owszem, jest gorsza od kradzieży w supermarkecie ; ] A tych księży powinni zesłać do ciężkich więzień na dożywocie i tyle. To proste. A co do słuszności instytucji kościoła. Kościół być musi z tej prostej przyczyny, że wiara katolicka jest bardzo popularna, mnie nic do tego. Szkoda tylko, że tak często, tak nieodpowiednie osoby zajmują się tą działalnością duszpasterską.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:40.