Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   I znowu Metin2 :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=221474)

_WrD_ 24-09-2009 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2653311)
Heh serio to juz wole grac w metina niz w WoWa czy jakis inny shit gdzie jest idz zabij 1 moba potem 1 potem kolejneg potem nastepnego kolejnego i tak w kolko.

Tak, a w metinie są mega oryginalne i klimatyczne questy... Zresztą nie komentuję, Bluray to zrobił za mnie jeśli chodzi o to zdanie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2653320)
Idz na wieze demonow sam , zrob bojowca sam , zrob militara sam good luck =]
Idz na dzikie/bo/cokolwiek bez lura ;o ,wygraj sam wojne gildii sam ;P

A gdzie tu Marchewki napisał o graniu solo? On podkreślił tylko schematyczność Metina. Czytaj ze zrozumieniem plx.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2653320)
Akurat w mmo fabuly nie widac , jest tylko takim tlem

Nie we wszystkich, są wyjątki. Na przykład Guild Wars. Tam są dwa rodzaje questów - zwykłe i takie... niezwykłe xd Z tym że te 'zwykłe' nie są takie zwykłe, bo są one 'łącznikami' pomiędzy tym drugim rodzajem questów. Te drugie zwą się w grze 'misje', wymagają drużyny (4-, 6-, albo 8-osobowej) i są skonstruowane w taki sposób, że graczowi wydaje się, jakby uczestniczył w wydarzeniach fabularnych (filmiki itd).
To chyba jedyna gra, która przychodzi mi do głowy. Ale fakt, w zdecydowanej większości MMO fabuła stanowi tło.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2653419)
Nie chce bo to szajs -.^ (poza tym gdybym chcial w to grac a zalowalbym kasy to bym gral na piratach )

Nie ma to jak bezpodstawne ocenianie gry, w którą się nie grało :D

A, wiecie dlaczego mu się nie podoba WoW? Bo jest po angielsku. Po prostu ;)

Beh0lder 24-09-2009 19:47

Omg po pierwsze w wowa gralem (trial) wylaczylem tak jak kazda inna gre mmo po polgodzinie.
Cytuj:

A, wiecie dlaczego mu się nie podoba WoW? Bo jest po angielsku. Po prostu ;)
Omg tibia tez jest po angielsku , w metina tez wersje us gralem , 90% gier w ktore gram to gry po angielsku (torrenty rox xd)

Cytuj:

Nie dało by się, no chyba, że zamiast poruszania się, wolisz oglądać screeny.
Pewnie ze by sie nie dalo bo dosc sporej liczbie graczy i tak te gry ktore sa sie tna

Cytuj:

Tak, a w metinie są mega oryginalne i klimatyczne questy... Zresztą nie komentuję, Bluray to zrobił za mnie jeśli chodzi o to zdanie.
Tego nie powiedzialem ze sa klimatyczne czy jakos tak -.^ questy - tibia , fajny grind metin reszta to dla mnie badziew , niczym sie od siebie nie roznia praktycznie (f1 , f2 ,f3 drugi mobek)

Cytuj:

Ale widzę, że Amerykanów tak.
Tak tam ogrooooomna ilosc amerykancow gra ;O prawie taka sama jak w America's Army (czytaj : jest ich wiecej nic w innych grach ale i tak duzo obcokrajowcow)

Nie chce mi sie z wami gadac bo moglibysmy tak ciagnac w nieskonczonosc

kołbaś 24-09-2009 20:07

łoooooooooooooooo całe 30 min ? jak ty wytrzymales to ? a moze dobij 80 i sproboj endgamu czyli esencji tej gry ? w 30min zes nie sprobowal niczego co ta gra oferuje wiec co ty pierdolisz ze w nia grales ? ty nawet 6lvl zes nie nabil! najpierw poznaj gre dokladnie a potem sie o niej wypowiadaj... ja sam w metina gralem do 45lvl body warkiem i powiem ci tyle, ta gra to dno! juz tibia była fajniejsza bo tam grind i otoczka fabularna opadla z powodu graczy a w metinie nigdy nie powstala...

_WrD_ 24-09-2009 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2653543)
Omg po pierwsze w wowa gralem (trial) wylaczylem tak jak kazda inna gre mmo po polgodzinie.

Lol, i ty mówisz, że grałeś w WoWa? Nie rozśmieszaj mnie.

Cytuj:

90% gier w ktore gram to gry po angielsku (torrenty rox xd)

Pirat. Złodziej. Żałosne. Nie stać cię/szkoda ci kasy na oryginały, to w ogóle nie graj.

Cytuj:

reszta to dla mnie badziew , niczym sie od siebie nie roznia praktycznie (f1 , f2 ,f3 drugi mobek)

Na tym polega KAŻDE MMO. Jeśli chodzi o levelowanie, ofc. MMO różnią się endgame, czego np. Tibia nie posiada (postać levelujesz bez końca), a w Metinie zanim dojdziesz do maksymalnego lvla, gra zdąży ci się znudzić, więc praktycznie też endgame'u nie ma.

Cytuj:

Nie chce mi sie z wami gadac bo moglibysmy tak ciagnac w nieskonczonosc

Pozdrawiam.

Beh0lder 24-09-2009 20:25

wow to wbij 90 czy iles tam i dopiero sie wypowiadaj ^^ podoba sie polityka wbij max lvl i dopiero sie wypowiadaj o.O wszystkie albo prawie wszystkie gry sa takie same , nie bylo sensu grac dluzej jak wiedzialem ze i tak nie bedzie nic ciekawego , gralem w mase "zrzynek z wowa" i nie wytrzymalem wiecej niz tydzien przy takich grach.Metin na fajny grind i to chyba jedyne co mnie na ciut dluzej przyciagnelo , tibia ma fajne questy dzieki systemu pisania/czytania ksiazek/wskazowek jakby te fajne questy z wowa czy innych szajsow nie byly i tak beda dla mnie badziewne

Cytuj:

hehe ciekawe czemu nie da się wbić :> bo na każdym serwie mieści się 2500 osób i cały czas zajęte :>
bo 3/4 to ponoc boty ? Co z tego ze gra jest zajebioszcza i w ogole WaHoOoOoOo jak sie nie da wbic na server -.-
Cytuj:

A gdzie tu Marchewki napisał o graniu solo? On podkreślił tylko schematyczność Metina. Czytaj ze zrozumieniem plx.
Cytuj:

po co współpraca jak tam wystarczy lvl i napierdzielanie cały dzień w klawisze i tylko to
Napisal ze ze wspolpracy i wystarczy nachrzaniac w klawisze :] no coz nie wystarczy wspolpraca jest bo inaczej mozna sobie jedynie gdzie poexpic to dzikie do 35 lvla orki do 40+ i bo dosc dlugo (dalej nie gralem wiec nie wiem , w kazdym razie pt robia od 40 na bo)
Cytuj:

Pirat. Złodziej. Żałosne. Nie stać cię/szkoda ci kasy na oryginały, to w ogóle nie graj.
Po co ? Predzej czy pozniej i tak to kupie ^^

Cytuj:

Na tym polega KAŻDE MMO. Jeśli chodzi o levelowanie, ofc.
Omg czy musze wbijac max lvl aby wiedziec ze grind jest ok, questy ok ? Metin ma fajny grind bo sie sieka duza ilosc potworow (jak widac nie kazde mmmo polega na zaznaczaniu pojedynczych potworkow) a mi patrzenie jak odpadaja sprawia np. frajde znacznie wieksza niz zaznaczanie pojedynczych mobow i taniec palcami po f1-f12/1-0 kiedy np. w metinie zluruje se ich kilkanascie/kilkadziesiat przejade reka raz po f1-f4 i juz nie zyja -.^

_WrD_ 24-09-2009 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2653571)
Metin na fajny grind i to chyba jedyne co mnie na ciut dluzej przyciagnelo

Grind cię przyciąga do gier? 99% ludzi raczej odpycha, ale ok. Skoro lubisz grind to kup Aiona, tam jest tego nadmiar :]

Beh0lder 24-09-2009 20:40

Yy nie powiedzialem ze lubie grind tylko ze podoba mi sie grind w takiej formie w jakiej jest w metinie .

Vasth 24-09-2009 20:51

Jezeli grind oznacza masowe zabijanie mobow to wg mnie diablo rzadzi : P Co do Metina jakis rok temu ugralem pare godzin wbijajac 20 lvl. Pare dni temu sciagnalem zeby zobaczyc co sie zmienilo i czy bym ugral. Gralem cale 5 minut. : P

Erverse 24-09-2009 21:18

W d2 w sumie nie ma grindu ;d jedynie początek męczysz do 25~~ lvlu, potem baalruny, taxi, baalruny i tak do usranej 80+tki

kołbaś 24-09-2009 21:53

tos ty chyba nie wiedzial o instytucji jak trist run, potmem tomb run, cow run, dia run a dopiero okolo 24-25 jedzie sie baalruny.

Liper 24-09-2009 22:09

spamujecie w chuj tutaj :), jak ktoś chce grać to gra i pewnie ma wyjebane co inni mówią ;)

Erverse 24-09-2009 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2653658)
tos ty chyba nie wiedzial o instytucji jak trist run, potmem tomb run, cow run, dia run a dopiero okolo 24-25 jedzie sie baalruny.

O tym nie wspominam, bo to robi się w godzinę. Max dwie.

Tibijczyk222 25-09-2009 15:23

Metin jest grą w skrócie żałosną.

Żadnego skilla , a pvp jest tak beznadziejne że lepiej nic nie mówić( szczególnie wojny gildi polegające na biciu się 5 kolesi tak długo ,że aż się wszystkim nudzi). Ta gra najbardziej odpowiada ludziom głupi , wystarczy pogadać z losowym graczem w metinie i już się odechciewa grać "som" "rzal" "nob"(każdego kto ma niższy lvl wyzywają od noobów) i typowy początek rozmowy "lvl?" Gra w ogóle się nie zmienia , nie ulepsza ,wręcz pogarsza się bo grają co raz to głupsi. Żałosna grafika, nie chodzi mi o samą bo dla mnie ona nie ma większego znaczenia ale takie bugi graficzne jakie oni tam mają to jest poprostu nie do opisania. Podchodzisz do konia i widzisz jego przekrój.

No i oczywiście najlepsza rzecz w metinie to spam zdaniami typu "SZUKAM DZIEWCZYNY LVL 25+ SZAMANKA ALBO NINJA!"

Beh0lder 25-09-2009 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2653895)
Ta gra najbardziej odpowiada ludziom głupi , wystarczy pogadać z losowym graczem w metinie i już się odechciewa grać "som" "rzal" "nob"(każdego kto ma niższy lvl wyzywają od noobów) i typowy początek rozmowy "lvl?" Gra w ogóle się nie zmienia , nie ulepsza ,wręcz pogarsza się bo grają co raz to głupsi. Żałosna grafika, nie chodzi mi o samą bo dla mnie ona nie ma większego znaczenia ale takie bugi graficzne jakie oni tam mają to jest poprostu nie do opisania. Podchodzisz do konia i widzisz jego przekrój.

Jakby nie patrzec to tez opis tibii ,ludzie graja coraz glupsi z tym , że metin rozni sie o tyle ze go spieprzyc sie bardziej nie da a tibie jak pokazuje nam Cipsoft - jaknajbardziej :)

Tibijczyk222 25-09-2009 15:48

Jeszcze pół roku temu gdy grałem w tibię nic takiego nie widziałem. Byłem w angielskiej gildii , na silverze. Jest tam mało polaków a jak jakiegoś widziałem z tekstem "pl?" odpowiadałem ,że tak a ten zaraz zaczynał "dasz coś"? Oczywiście taki osobnik za chwile leżał ale nie o to chodzi. Spójrz sobie na fabułe metina: jest zawarta w 5 zdaniach. Sam nie gram już w obie gry jednak uważam że tibia bije metina na głowę.
Ogólnie to każdy mmorpg ma swoje wady , jednak w niektórych grach społeczeństwo jest o wiele lepsze. Wystarczy wejść sobie na takie maple story. Większość tych głupich ludzi mówi "jaka grafika" lub "gra dla dzieci" i tyle takich ludzi jest na szczęście mało.

@liper

Nie o to chodzi, bo zabijałem tych co byli natarczywi , chodzili za mną i "kumple?" 50 x razy z rzędu. Lub "daj coś" ale tacy ludzie na tym serverze daleko nie pociągną tak czy siak. Polaków tam mało i przez 5~~ miesięcy gry spotkałem polaków naprawdę fajnych i "normalnych" może z 3? Ogólnie prawda , np. na takiej guardi jest prawie to co na metinie , jednak nie aż tak bo żaden z tych "metinowyh fannuf" nie gra w tibię. Ogólnie gier które mają przyzwoitych ludzi mogę wymienić(z tych w które grałem) 3? Wow , maple story , może runes of magic choć w te długo nie grałem.

Beh0lder 25-09-2009 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2653917)
Sam nie gram już w obie gry jednak uważam że tibia bije metina na głowę.

Nie twierdze ze tak nie jest acz jednak na serverach zdominowanych przez polakow jest tak samo jak na polskim metinie.

Liper 25-09-2009 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2653917)
Jeszcze pół roku temu gdy grałem w tibię nic takiego nie widziałem. Byłem w angielskiej gildii , na silverze. Jest tam mało polaków a jak jakiegoś widziałem z tekstem "pl?" odpowiadałem ,że tak a ten zaraz zaczynał "dasz coś"? Oczywiście taki osobnik za chwile leżał ale nie o to chodzi.

ale z ciebie cosa nostra, dobrze że nie grasz bo wszyscy co mówią pl by ładnie popadali

/ metin to gówno racja, ale tibia to jeszcze większe, porycie takie samo

Marchewki 26-09-2009 08:17

Polacy z tibi kojarzą mi się prawie że tylko z tego ej cześć dasz coś?
albo wypier!!! ja tu expie...:> albo też :) jak mu zabiłeś rota :) koleś 60 lvl na rotach LoL i wyskakuje pay or die:> nie no ubaw po pachy :D jeżeli grasz w jakąś grę mmo NIE POLSKĄ to najlepiej nie poznawaj Polaków :) lub idź do jakieś porządnej Gildi Polskiej :) a tak to lepiej nie mieszać się z nimi :) i rozbrajają mnie ten nicki TomekPL :> PioPL KUrgoPL:> powiem serio nie widziałem innego Kraju żeby robił nicki ze skrótem Państwa :> ( ale tu się tworzy offtopic ) hehehe :D

_WrD_ 26-09-2009 11:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki (Post 2654259)
Polacy z tibi kojarzą mi się prawie że tylko z tego ej cześć dasz coś?
albo wypier!!! ja tu expie...:> albo też :) jak mu zabiłeś rota :) koleś 60 lvl na rotach LoL i wyskakuje pay or die:> nie no ubaw po pachy :D jeżeli grasz w jakąś grę mmo NIE POLSKĄ to najlepiej nie poznawaj Polaków :) lub idź do jakieś porządnej Gildi Polskiej :) a tak to lepiej nie mieszać się z nimi :) i rozbrajają mnie ten nicki TomekPL :> PioPL KUrgoPL:> powiem serio nie widziałem innego Kraju żeby robił nicki ze skrótem Państwa :> ( ale tu się tworzy offtopic ) hehehe :D

Więcej emotek się nie dało wcisnąć? Pisz normalnie, bo w tym momencie robisz to jak 7-latek.

sphinx123 26-09-2009 13:20

@up

kozak, szacun

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:11.