Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Lootowanie - gdzie? jak? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=22225)

Thero 06-01-2005 13:50

Mam jedno miejsce gdzie można jeszcze lootbagi wyciągać inawet roche kasy za to zebrać, mianowicie ghostland, blisko miasta, w 10 minut mojemu rycowi(około 800oz wolnego) brakowało oz. Loot to przede wszystkim brass helmety i praktycznie wszystko co tam jest... Można też dużo kasy zebrać z ghouli których jest tam dużo...

malypl 07-01-2005 07:58

gidzie lootowac w thais

mam 17 lvl paladyn 52/42 i nie wiem gidze mam lootwac w thais pls fast opd podajcie pare mijscuwek

a lootowa nie polaga na targaniu baga z itemkami ? przeciez go jest latwo zabrac ;/ cos tu nie gra :)

Peter The Blacksmith 07-01-2005 22:17

Ja uważam, że lootowanie "prawdziwe", honorowe, bez PK-owania, jest kompletnie bez sensu.
Na rooku dochodziło do takich sytuacji, że zabiłem rata, podchodził jakiś noob, zabierał loota, a gdy krzyczałeś "mine !", rzucał ci jedną monetę i jakąś wiązankę typu "please, it's your prize". To jest po prostu CHAMSTWO 1st klasy :P, zaś na mainlandzie osobiście zabijam każdego (no, prawie każdego :evul: ) kto zabiera mi loota i jeszcze piszczy "nothing!" X( X( X(
I NIC mnie nie obchodzi jakiś skull, honor jest ważniejszy. :miecz:

Radzę tak robić każdemu ! Niech te n00bki wreszcie się opamiętają.

Daren Darkhammer 07-01-2005 22:25

Więc tak wdł. mnie dobrym miejscem do Lootowania jest pod AB a dokładniej tam gdzie Ghoule (Drogi nie muszę opisywać bo łatwo się dowiedzieć) :) na samym dole są Skeletony , Ghoule , Rotwormy, (Slimów nie liczę)... w 30 min. nawet 8 lvl może nabić i exp , skille i zrobić lootbaga :2handed:. :p a loota sprzedajemy praktycznie na miejscu ponieważ ,,Sklepikarz" jest koło wejścia do Trolls Cave... Na oko w 1h można zrobić do 2-3 K ponieważ resp jest bardzo szybko. (zalecane miejsce na Infernie).:wiking:

Kammillo 08-01-2005 16:24

A zna ktoś może jakąś miejscuwke z dużym lotem koło Thais??

Galahard 08-01-2005 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Daren Darkhammer
Więc tak wdł. mnie (...)

Jest jednak jeden ogromny minus... tam jest zawsze cały tłum ludzi... (dzięki czemu można tam znaleźć trupa gracza koło slima :D i po to tam zaglądam)

Calmo 09-01-2005 14:37

Niezły poradnik

Poradnik bardzo mi się podoba. Mam jedną prośbe: czy mugłbyś dopisać jeszcze gdzie- w jakim mieście najlepiej sprzedawać poszczególne przedmioty ?
Byłbym bardzo wdzięczny . . .

Komdom 10-01-2005 07:17

Mam pytanko jak zbieram lootbag na foldzie to jak go mam wyslac do carlin do siebie p[rzeciez na foldzie nie ma mailbox'u a jesli jest to powiedzcie . Hyba ze robi sie to innym sposobem to mi powiedzcie . PlX

Kammillo 10-01-2005 12:09

Czy mogli byście podać mi miejsca gdzie najlepiej lotować (gdzie można dużo znależć tych żeczy i żeby nie było to miejsce z dragonami czy coś w tym stylu)

K-ostry 10-01-2005 12:50

Gratuluje pomyslu na poradnik! ( i jego wykonania)

BTW: Duzo ostatnio robi się tematówGdzie robic loota? teraz bedzie ich nielicznie malo :P

Nosfe Draconis 10-01-2005 14:21

A gdzie jakas wzmianka o daramie?? przeceiz tam jest chyba najlatwiej robic jakikolwiek lootbag liczac sie z tym ze cie nie okradna i ze go doniesiesz do depo. A to dlaczego??

1. Pacc staraja sie nie byc zlodziejami tak wiec latwo jest wniesc do depo baga
2. do depo jest blisko a po pustynie malo osób chodzi takze na 99% doniesiecie bag do depo
3. w kopalniach rotów jest w hu.j i jeszcze troche rotów które daja mace (23-30 gp) i swordy(13-23gp) i mozna tam tego sporo nazbierac
4. od depo do sklepu jest bardzo blisko, mozna isc z lootbagiem
5. ludzi z pacc jest mniej niz facc, szczególnie na daramie takze nastepny +, ze doniesiemy lootbag

To chyba tyle, a sporo mozna kasy wyniesc z tych kopaln tylko ze trzeba sobie ropnac 1-2 razy bag, ale paccom to chyba nie stwarza problemu :P

Hellraider 10-01-2005 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Komdom
Mam pytanko jak zbieram lootbag na foldzie to jak go mam wyslac do carlin do siebie p[rzeciez na foldzie nie ma mailbox'u a jesli jest to powiedzcie . Hyba ze robi sie to innym sposobem to mi powiedzcie . PlX

Mailbox na foldzie jest na najwyższym poziomie.

MayGyver 10-01-2005 14:54

@nosfe
Cytuj:

5. ludzi z pacc jest mniej niz facc, szczególnie na daramie takze nastepny +, ze doniesiemy lootbag
a wydawalo mi sie ze darama jest tylko dla pacc

@pciom
Cytuj:

Za to ja wiem jak rzucać bagiem przez dwie długości ekranu jednym machem
chyba miales na mysli jedna dlugosc ekranu - normalnie rzuca sie pol dlugosci

Galahard 10-01-2005 16:24

Re. MayGyver

Bardzo słuszna uwaga...

1337.voW 10-01-2005 19:10

Looty to ogólnie średnio dobra rzecz lepiej iśc na mass expa a loot to jedynie żeby se średni EQ kupić i potem mass exp i wysoki lvl + dobre skille i idziemy na dobre potworki :] z lootem jest duzo zabawy i nieprzyjemnosci :[

Admiral Wizard 12-01-2005 21:32

cwaniaczek... no dalej :] spróbuj coś zlootbagować na securze :]
poproś kogo kolwiek o pomoc... to ci niepomorze ale zabierze :D.

Zapewapu 13-01-2005 12:39

A po ile w outlavie idzie sprzedac solider helmet?
Tak ,tak ,wiem "powinienes isc sam i sprawdzic"ale do outlava luruja mino magi
i sa tam huntery.A smierc dla kilku(nie wiem ilu)gp nie sprawi mi przyjemnisci :p
Pytalem sie na helpie ale nikt nic nie wie:/

Gollum 13-01-2005 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MayGyver
@nosfe

a wydawalo mi sie ze darama jest tylko dla pacc

Mała uwaga: Nosfe wspomniał, że jest mniej graczy z pacc niż z facc. Czyli na daramie(dla pacc)łatwiej donieść lootbag. A np. w thais są gracze facc, jak i dla pacc, czyli trudniej donieść lootbag ;)

iglarf 13-01-2005 14:44

Nie wiem moze ja cos zle robie ale zdaje mi sie ze fibuli nie da sie ropnaclootbaga ze studni probowalem i nic!!!
Jak to zrobic???

Wild Staler 13-01-2005 18:05

@iglarf
można wsadzić rzeczy z lootbaga do bp i iść na gure wynieść rzeczy z bp na ziemie i tak w kółko aż wszystko przeniesiesz ;)
@Topic
Fajny poradnik, ja ciągle robię lootbagi pod thais tam gdzie resp ds'a , parenaśćie ghouli, minosuw(guard, archer) i szkieletów a loot w 1h to powiedzmy 3-4k noi czasem się trafi life ring tak jak mi dzisiaj ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:09.