Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   GaduGadu sux! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2235)

Main Vegeta 12-01-2004 12:14

Znowuz jakies pier....ie o dupie Maryny! Jeju tyle lat jest gg i nagle cos kogoś olśniło zeby z tego kase ciągnąc!Po drugie jak za jeden znak 1 grosz to zapiszesz 3 zdania i za to placisz zeta !!!! To bez sensu nawet nie ma o czym gadac znowuz plotka X(

Jedi 12-01-2004 12:42

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Raynold
No widzę, że rzeczywiście wiadomość o czymś takim to by była w specjanych okienkach a nie w jakimś łańcuszku. Też się przekonałem do tego, że to po prostu jakiś psikus :P. Poza tym z tego, co słyszałem, to ludzie na całym świecie używają ICQ a tylko Polacy wymyślili sobie GG i używają GG. LOL.

PS.
A łańcuszek nieszczęście wysyłam do wszystkich moich znajomych ;)
Nie tylko - jest jeszcze tlen, ale mozna sobie zainstalowac jakiegos jabbera (np. wpkontakt), ktory laczy sie ze wszystkimi komunikatorami (ICQ, GG i tym podobne).

Polinik 12-01-2004 13:13

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Ulrek
Mogą to robić dla przyjemności, tak jak mój własny serwer WWW stoi.
Szybki rzut okiem na strone gg:
http://www.gadu-gadu.pl/producent.htm
"Producent:

* sms-express.com Sp. z o.o.
ul. Biała 4

00-895 Warszawa"

Ilu ludzi zaklada spolke z ograniczona odpowiedzialnoscia dla przyjemnosci, nie dla zyskow?

Nastepnie klikamy w linka 'Reklama' i co widzimy?
"Komunikat reklamowy Okienko (o wymiarach 400x265 pikseli) z komunikatem w HTML otwierające się po uruchomieniu programu.
Ciężar max. 20 kB (rekomendowane 15 kB). 15 000 PLN/dzień (od poniedziałku do piątku) 10 000 PLN/dzień (w sobotę i niedzielę)"

oraz

"Baner w komunikatorze A1 400x50
max. 15 kB 18 000 PLN/dzień (od poniedziałku do piątku)
15 000 PLN/dzień (w sobotę i niedzielę)".

Wiec jak widac, tworcy gg nie robia tego dla przyjemnosci, jest to taka sama spolka jak wszystkie inne na rynku - nastawiona na zysk.

Dr. Omader 12-01-2004 15:06

@Polin: masz całkowitą racje, a ty sie Urlek w głowe puknij to będzie wieksze echo!

@Topic: to jest totalna sciema i ktoś czerpie kase z tych smsow co jacys ludzie wyślą.

A ja tam kożystam z WP Kontakta i mam GG gdzieś tyle że mi je WP emuluje. A Yahoo tez jest gites, sam kiedyś używałem ale mało ludzi to ma(w porównaniu z GG) więc zostałem tylko na WP(on ma też ICQ wbudowane).

Bambuko 13-01-2004 01:27

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Zaglada
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Jedi
Nie a ja mam takie fajne skorki do tibii i nawet jeszcze sie nie zdecydowalem jeszcze na zadna ;(
http://republika.pl/jeditibia/gg.JPG
Wybacz, ale kogo to obchodzi, że masz jakieś skórki do gg? / ściągniete z www.tibia.xx.pl

I zrobione przezemnie:P nawet temat na tym forum jakiś jest ale głęboko

A GG jakoś działa, chociaż poniedziałek 0_O

Dioskas 13-01-2004 03:43

Uffff
Podsumowując:
GG nie było płatne i nie będzie (przynajmniej przez najbliszy czas). Chyba kazdy człowiek który mysli powinien się kapnąć że to jakiś "żarcik"
A sprawa ma sie tak że jakiś "koleś " ulozył taka wiadomośc i puścił w świat... i tacy naiwniacy rozsyłali to co poczęśći powodowało awarie (ostatnie). No bo pomyślcie do 10 osób wyśle w ciagu minuty i tak 3/4 uzytkowników gg :P Nie dziwie sie że admini mieli problemy..
A tak wogóle czy nie warto luknąć na www.gadugadu.pl i sprawdzić ?
Można także luknąc w regulamin jak ktoś już wspomniał (również na stronie )
I jak na końcu pisze , że wyślij , roześlil to to juz wiem że to jest jakiś **** łancuszek , spam etc..
Admini gg nie będą was informowac o zmianach napewno przez gg (przynajmniej przez wiadomośc).
Są jednak wyjątki jak np komunikat na poczatku że jest nowa wersja (ale to nie jest w formie wiadmości gg)
To chyba tyle pozdrowienia to @ll 8)

matecki 14-01-2004 08:13

Ehhhh nie możliwe żeby GG poszło za przykładem gery.... 8)

Zaglada 14-01-2004 14:52

Ok, sprawa rozwiązana. Dziś dostałem to od zespołu GG (i pewnie nie tylko ja).

Cytuj:

Szanowni Użytkownicy Gadu-Gadu!

W związku z informacjami rozpowszechnianymi wśród użytkowników w formie tzw. "łańcuszków" informujemy, iż nie planujemy wprowadzenia odpłatności za używanie Gadu-Gadu. Szczególnie przestrzegamy przed wysyłaniem SMSów o podwyższonej opłacie (w postaci 7....) które rzekomo miałyby być formą opłaty. Serwis Gadu-Gadu jest z powodzeniem utrzymywany z reklam wyświetlanych podczas korzystania z niego, i nie przewidujemy zmiany tego stanu rzeczy.
Wszelkie informacje dotyczące serwisu Gadu-Gadu są umieszczane wyłącznie na stronie www.gadu-gadu.pl lub w komunikatach wyświetlanych w specjalnym okienku programu (tak jak niniejsza wiadomość). W szczególności prosimy o ignorowanie wiadomości podpisywanych przez rzekomych "administratorów Gadu-Gadu" które często służą do wyłudzenia ważnych informacji, np. hasła.

Ponadto informujemy iż przerwa w działaniu serwisu w sobotę 9-10-2003r. była spowodowana prowadzeniem zmian na centralnym serwerze Gadu-Gadu.
Dziękujemy i zapraszamy do korzystania z serwisu Gadu-Gadu,
Polskiego Komunikatora Internetowego

Zespół Gadu-Gadu

Widzicie, wszystko wyjaśnione. Do zobaczenia przy następnych usterkach =P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:32.