Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Filmowe (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=281)
-   -   Filmy, seriale etc. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=224438)

Rybzor 21-11-2009 19:55

Końcowa scena z ostatniego odcinka House'a, ten monolog Cameron = epic win.

Z tego co chcę sobie obejrzeć, to Dread. Dość mało popularny jeszcze film, chociaż wydaje się dobry. Oglądał ktoś? Mam jeszcze w planach skoczyć do kina na 2012. Nie oczekuje akurat po tym filmie jakiegoś mega pozytywnego zdziwienia, ale podobno do obejrzenia się nadaje ;)

Leczekompleksy 21-11-2009 20:09

Ogląda ktoś może Flashforward?

Pacz_knight 21-11-2009 20:16

Prucz anime telewizje ostatnio ogladam sporadycznie, ale jesli juz mam okazje rozsiasc sie na kanapie, to ofc:
- Mam talent
- Na wspolnej (rox! >.<)
- Sedzia Anna Maria Wesolowska
- W11 Wydzial sledzi
- Dedektywi

A tu cos innego, juz nie ze stacji TVN, a Discovery:
- Maiami/LA Ink
- Jak sie nie ubierac o.O
- Duzy swiat malych ludzi
- Brainiac
- Pogromcy mitow
- Krok w przyszlosc (czy jakos tak...)

Morganin 21-11-2009 21:12

Dr House jest moim zdaniem najlepszym serialem

Lotress 21-11-2009 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morganin (Post 2691920)
Dr House jest moim zdaniem najlepszym serialem

Dla mnie natomiast, jest dennym, wyrwanym z rzeczywistości serialikiem. A najlepszym serialem jest imo Dexter.

Morganin 21-11-2009 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2691981)
Dla mnie natomiast, jest dennym, wyrwanym z rzeczywistości serialikiem. A najlepszym serialem jest imo Dexter.

a wg mnie to się nie znasz

Lotress 21-11-2009 23:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morganin (Post 2691991)
a wg mnie to się nie znasz

A według mnie to ty się nie znasz.

Litawor 22-11-2009 02:15

Ja się znam. Co chcecie wiedzieć?

hoomik 22-11-2009 02:30

wlasnie skonczylem ogladac Shredderman Rules i z cala stanowczoscia musze stwierdzic, ze byl to jeden z najgorszych filmow, jakie kiedykolwiek widzialem. No po prostu tak dramatycznie slabego filmu sie nie spodziewalem, zmarnowana godzina i minut dwadziescia trzy. Glupie teen comedies sa malo ambitne, sztuczne i w ogole, ale wiekszosc z nich przynajmniej fajnie sie oglada na bani. Shreddermana nie oglada sie fajnie w jakimkolwiek stanie. -3/10.

Rybzor 22-11-2009 02:46

Lol, co to za argument, że jest oderwany od rzeczywistości? Dexter niby nie jest? Większość dobrych serialów to takie, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, bo nie o to tu chodzi.

Lord Dreathan 22-11-2009 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2692090)
wlasnie skonczylem ogladac Shredderman Rules i z cala stanowczoscia musze stwierdzic, ze byl to jeden z najgorszych filmow, jakie kiedykolwiek widzialem.

To nie widziales dead snow :D

Rybzor 22-11-2009 14:17

Lool hoom. Nie ogląda się filmów z < 6 na filmwebie ;;

hoomik 22-11-2009 14:25

riiiiiiight, jakbym ja faktycznie patrzyl na oceny na filmwebie ; Ktos kiedys mi to przyniosl, lezalo na polce przez dlugi czas, a ze w ramach akcji "ogladamy nieogladniete" padlo akurat na szredermana, to wyszlo jak wyszlo...

A jedynym serwisem, ktorego oceny uznaje, jest imdb.

Pan i Wladca 22-11-2009 22:35

Bękarty wojny obejrzyj jeśli jeszcze nei widziałeś no i Wrogów publicznych z Deepem.

2012 tyko efekty i żarty o ruskich dobre :>

Litawor 22-11-2009 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2692385)
Lool hoom. Nie ogląda się filmów z < 6 na filmwebie ;;

Ranking flimwebu może być pomocny w znalezieniu ciekawych filmów, ale jednak tamtejszymi ocenami nie należy się tak bardzo kierować. Widziałem przyzwoite filmy, które miały średnią ok. 6, a były takie filmy, które miały 8+, a ja nie byłem w stanie obejrzeć ich do końca.

hoomik 23-11-2009 02:09

po zadziwiajaco dlugm streaku nieudanych wieczornych seansow, WRESZCIE trafil sie film, ktory z czystym sumieniem moge polecic.

8 części prawdy / Vantage Point

Cytuj:

Thomas i Kent to agenci wyznaczeni do ochrony prezydenta. Podczas wizyty w Hiszpanii dochodzi do zamachu na jego życie. Jednym ze świadków zdarzenia jest Howard Lewis. Wśród tłumu jest również producentka wiadomości Rex Brooks, która przekazuje na żywo bieżące wydarzenia milionom telewidzom na całym świecie. Ich relacje pozwalają ułożyć elementy łamigłówki w całość i odkryć przerażającą prawdę.
dobra obsada, akcja nonstop (film jest krotki - nie liczac napisow koncowych trwa 1h24m), nie daje nawet chwili na to, zeby sie nudzic. Sa strzelaniny, sa poscigi, sa zwroty akcji... no generalnie jest wszystko, czego film z tego gatunku potrzebuje. Zeby nie bylo zbyt cukierkowo, to jednak jest kilka rzeczy, ktore ocieraja sie o granice absurdu:
Ukryty tekst:
dla przykladu podajmy scene poscigu samochodowego. Ulice zaludnione jak ja pierdole, gosc nie bylby w stanie przejechac nawet na rowerze, a ten nie dosc ze za*******a na full speed, to jeszcze spokojnie wyjmuje telefon, wykreca numer i pruje przed siebie kierujac jedna reka. Albo Forest Whitaker... dwoch agentow goni podejrzanego, zapieprzaja prawie jak Usain Bolt, a za nimi biegnie gosc z wyrazna nadwaga, w dodatku nagrywajac wszystko kamera cyfrowa. Oczywiscie bez klopotu jest w stanie dotrzymac im tempa i nawet sie przy tym nie zmachac. Albo fragment, gdzie glowny bad boy podchodzi do Foresta na placu i pyta go, co robi. 20 sekund pozniej opowiadaja sobie historie swojego zycia. Yea right. A juz totalnie rozjebala mnie scena, gdzie przy przejeciu prezydenta prawie-glowna zla i hired gun (w windzie) gadaja do siebie po angielsku, gdzie oboje sa hiszpanami. Niby film amerykanski wiec whatever, ale jakos nie przeszkadzalo to w dialogu hiszpanskojezycznym kilka minut wczesniej...

no, ale mimo wszystko. Film imo dobry, solidne 8/10, i wreszcie moge isc w kime po seansie, ktorego nie bede uwazal za stracony.

Luka$ek 23-11-2009 15:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2691981)

Dexter <3 najlepszy serial

Rybzor 23-11-2009 16:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2692810)
po zadziwiajaco dlugm streaku nieudanych wieczornych seansow, WRESZCIE trafil sie film, ktory z czystym sumieniem moge polecic.

Wacznałem, dobry film, chociaż akcja mogła się trochę szybciej rozkręcić : p

GargoinX 23-11-2009 17:27

A poleci mi ktoś jakieś dobre komedie?

Litawor 23-11-2009 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2692810)

Fajnie, wreszcie będzie co ściągnąć. Tylko widzę, że gra Forest Whitaker - to na minus, jak dla mnie. Ma bardzo charakterystyczną twarz, która mi się jakoś źle kojarzy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:51.