Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka
(Post 2746264)
Oczywiście, najlepiej jest krzyczeć o tym, co się dzieje w kraju odległym od nas o tysiące kilometrów, podpisywać jakieś śmieszne petycje i udawać, że walczy się o prawa zwierząt.
|
To dość naturalny odruch, czekaj jak to się nazywa gdy widzisz krzywdę i jest ci źle... hmmm... Współczucie? Wkurw? Skoro już taki temat powstał to pozwolisz jednak by ludzie dzielili się swoimi opiniami, czy nie pozwolisz? Jakaś cenzura? To co dalej, w kierunku "w pizdu" = olać?
Cytuj:
(Post 2746264)
Czy wam się wydaje, że tylko w Chinach nie przestrzega się zasad humanitarnego zabijania zwierząt? Przypuszczam, że nigdy nie byliście w jakiejkolwiek ubojni, chociażby świń, w naszym kraju. Zwierzęta te często są wrzucane po kilka naraz do kotła z wrzącą wodą i żywcem gotowane, nie brakuje też zostawiania ich na wykrwawienie się..
|
O co ci chodzi dzikusie? Weź się ogarnij, to jest akurat temat o zwierzętach w chinach, a ty wbijasz się w tłum i tłuczesz nas metalowym prętem bo nie rozprawiamy o niehumanitarnym traktowaniu zwierząt na całym świecie. Np. U nas gęsie które są boleśnie przekarmiane przez rurkę w gardle w celu pozyskiwania większych ilości wątróbki nie są w stanie wytrzymać, i niektóre z nich popełniają samobójstwo tłucząc głową o klatkę, bo więdzą że jutro znów to samo ich czeka. Albo transport koni z polski, gdzie połowa żywa nie dociera do celu. Jestem fajny już? Mogę być twoim kolegą żylec?
Cytuj:
(Post 2746264)
Jak zwykle hipokryzja i sztuczne współczucie, podobne zjawisko można zaobserwować przy jakiejkolwiek tragedii mającej miejsce gdzieś w odległych rejonach Ziemi. Do tego pochylanie się nad głodującymi Murzynami z Afryki, kiedy w Polsce również wiele osób głoduje, nie ma gdzie mieszkać i żyje na skraju śmierci.To wszystko was nie obchodzi, przecież to nudne, lepiej robić to, co akurat w modzie i ma ogólne poparcie otoczenia.
|
Pierdolisz aż głowa mała, banan ci do tego nad kim ja się pochylam, mogę nawet qrwa wybudować sieć hoteli dla dżdżownic zamiast dla ludzi, czy to też jest akurat w modzie i ma poparcie? bo ja nie trendy. Zresztą śmieszy mnie twoje podejście, piszesz jakbyśmy byli źródłem zła (forumowicze) jakbyśmy mogli zmienić wszystko w mgnieniu oka gdybyśmy chcieli. Zejdź na ziemie.
Cytuj:
(Post 2746264)
Waszych komentarzy na temat samych Chińczyków komentował nie będę. Wystarczy powiedzieć, że wasza chęć ratowania psów kosztem ludobójstwa jest czymś absurdalnym.
|
Cry me a river hipisie. Krzykacz się znalazł, uważaj żyłka bo ci żyłka pęknie. O kurwa, to mi się udało. Przytoczę tutaj cytat pewnego skromnego poety z północy: "Hippies.They're everywhere. They wanna save the earth, but all they do is smoke pot and smell bad."
Cytuj:
(Post 2746264)
Nie, ty jesteś po prostu bezgranicznie głupi.
|
A ty śmierdzisz kupą i masz piasek w poch... kaburze.
Cytuj:
(Post 2746264)
Po co więc "wcinać" się w zupełnie obcą kulturę, jeżeli nie ma się o niej pojęcia? Typowe podejście ludzi twojego pokroju - hipokryzja pełną gębą.
|
Rzeczywiśćie, masz rację... Wróć. Zatem, torturowanie zwierząt przez światły lud chiński jest zaprawdę tradycją czcigodną, która musi być kontynuowana.
|