Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Poszukuje dobrego rocka (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=229722)

Thero 06-04-2010 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2749499)
Marna prowokacja.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2749505)
Soad to zespół niesamowicie wtórny, prymitywny, riffy w większości są banalne i bardzo do siebie podobne. Nuda.

Dorośniesz do życia w społeczeństwie. Musisz tylko jeszcze troszkę poczekać.

orogenezakaledonska 06-04-2010 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2749508)

Sęk w tym, że to Lotress ma rację.

Lotress 06-04-2010 23:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2749508)

Damn, zdanie gościa nie posiadającego za grosz wiedzy muzykologicznej i opierającego swe zdanie na zasadzie "bo tak", naprawdę mnie obchodzi.

Vil 06-04-2010 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2749505)
Soad to zespół niesamowicie wtórny, prymitywny, riffy w większości są banalne i bardzo do siebie podobne. Nuda.

I podoba się każdemu poza melomanami, a o to chyba w tym temacie chodzi.

Dr.Unknown 07-04-2010 01:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2749475)
Zespoły, które wymieniłeś też wiele wspólnego z rockiem nie mają.

Prawie wszystkie to prog. rock, więc cytując wielkiego poetę - Ty mi tu nie pierdol. Ale niezły trolling, przyznaję.

Brawa dla Vila i paru innych ludzi, którzy załapali o co chodzi autorowi tematu.

Hakuoh 07-04-2010 02:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2749490)
Pozwólcie, że nie będę się wdawał w dyskusję o klasyfikacji gatunkowej zespołów. Dla mnie rock to Bruce Springsteen i Elvis Presley. King Crimson to metal progresywny, a Yes ssie paukę.

Wiedzę masz zajebistą, oj tak.

Vil 07-04-2010 10:33

+ Hoobastank oraz Skillet/ Thousand Foot Krutch (chyba, że autor ma awersję do christian rocka).

btw macie szczęście że nie mam w zwyczaju czepiać się offtopów.

Erverse 07-04-2010 14:22

Cytuj:

Damn, zdanie gościa nie posiadającego za grosz wiedzy muzykologicznej i opierającego swe zdanie na zasadzie "bo tak", naprawdę mnie obchodzi.
Ty za to jesteś wielkim znawcą muzyki pisząc "bo jest nudna". Nie podoba się to nie słuchaj, jaki w tym problem?

Lotress 07-04-2010 15:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2749579)
Ty za to jesteś wielkim znawcą muzyki pisząc "bo jest nudna". Nie podoba się to nie słuchaj, jaki w tym problem?

Przecież wymieniłem kilka czynników sprawiających, że Soad jest nudny i nieciekawy, więc naprawdę nie mogę zrozumieć twego poruszenia :D albo starasz się na siłę mnie wyprowadzić z równowagi, albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Druga część twojej wypowiedzi to też bzdura, bo mogę czegoś nie słuchać, ale prawo do wyrażenia opinii chyba ciągle posiadam, tak mi się przynajmniej wydawało.

Thero 07-04-2010 15:57

@Topic
Z SOADu lubię może ze trzy piosenki. Spiders, Chop Suey! i Aerials. Nic wybitnego, ale bardzo przyjemnie się słucha.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2749534)
Wiedzę masz zajebistą, oj tak.

Dzienks, mistrzu.

Przepraszam za wszechobecną spinkę. Na tym forum jest tak, że jedna głupota nieuchronnie powoduje bulwers jakiegoś pietnastolatka.

Pozdro.

Lasooch 07-04-2010 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2749382)
tak jak w tytule, tylko zeby bylo z dobrym pierdolnieciem ;> Cos pokroju Linkin Parku, czyli metalo podobne, znacie cos? Tylko nic pokroju behemotha ze tylko darcie ryja xD

Linkin Park nijak się nie ma do dobrego rocka. Tym bardziej do czegokolwiek, cytuję, 'metalo podobnego'. A rzeczy pokroju Behemotha to bynajmniej nie jest 'tylko darcie ryja'.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2749390)
nu-metal (polaczenie hiphopu z metalem)

Nu-metal to nie jest po prostu połączenie hiphopu z metalem.

@edit: Thero, a rapcore to nie jest przypadkiem połączenie rapu z hardcore'm?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2749517)
I podoba się każdemu poza melomanami, a o to chyba w tym temacie chodzi.

Nie uważam się za melomana, a mi się nie podoba ; ) Tzn. jest to znośne, ale nie daje radochy.

@top: skoro podoba Ci się LP, to pewnie pedalstwo pokroju SOAD, Green Day, Blink 181 czy Sum 41 też Ci podejdzie.

Erverse 07-04-2010 16:19

A jak soad ma się do (owszem, pedalskiego) green day czy tez jeszcze gorzej, sum 41?

green day i sum 41 to jakieś emo-punkrock dla nastolatek

@down
no cóż, ja jakoś słyszę w soadzie mocniejsze brzmienie, mocniejsze gitary, tak jak występują w metalu, a nie szybkie brzdąknięcia jakimiś tam gitarkami jak w innych "rockowych" piosenkach. Ogólnie, soad brzmi raczej metalowo niż rockowo, ale to tylko moja opinia.

Lasooch 07-04-2010 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2749613)
A jak soad ma się do green day czy tez jeszcze gorzej, sum 41?

green day i sum 41 to jakieś emo-punkrock dla nastolatek

A SOAD i Linkin Park to taki pseudorockopodobny twór dla nastolatków. Też słuchałem LP jak miałem 12 lat. Systemu nie lubiłem nigdy.

Z czworga złego Green Day już chyba najbardziej... strawny.

Thero 07-04-2010 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2749612)
@edit: Thero, a rapcore to nie jest przypadkiem połączenie rapu z hardcore'm?

Nie wiem i nie będę się więcej bawił w takie rzeczy. :') Do wczoraj nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak rock progresywny, byłem przekonany, że to się zwie metal progresywny.

@Topic
Nie jest ładnie obrażać muzykę za to, że się jej nie lubi. Żeby to zrozumieć musiałem poznać zespoły popowe i raperów, które mnie "oczarowały" i teraz jest mi głupio, że np. nazywałem muzykę LP pedalstwem. Nie cierpię ich, ale wmawiam sobie, że ludzie, którym ich piosenki się podobają słyszą cos zupełnie innego niż ja. : D

Jazonik 07-04-2010 18:57

hmmm... to może Rise Against, Three Days Grace, Drowning Pool, Breaking Benjamin ?

Rayza 07-04-2010 19:22

@Autor
Steel Attack? [Power Metal]
Metallica - Ride the lighting Album ?
Korn?

I pytanie~~
czym dokładnie jest LP?

Erverse 07-04-2010 19:36

Lord'Paulistinha, ale już skasowany.

Gtyk 07-04-2010 20:16

Jak z pierdolnieciem to Metallica, chciales nowsze to niech bedzie ich ostatnia plyta Death Magnetic:
http://www.youtube.com/watch?v=5bL0zroutPU All Nigtmare Long, akurat w wersji z koncertu bo swietnie brzmi

A gdyby interesowalo cie cos spokojniejszego to polecam tworczosc Johna Frusciante, tu przyklad:
http://magik1234.wrzuta.pl/audio/8nE...ante_-_look_on

Juzefek 07-04-2010 20:36

Sabaton.....

milano8 07-04-2010 20:56

OO ale flejma zarzuciliscie, ale dzieki wogole za duzy wybor, po robocie sobie cos powybieram.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:37.