Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Samolot z prezydentem rozbił się w Smoleńsku (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=229804)

Lotress 10-04-2010 10:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thal (Post 2750358)
Ja mówię że na 80% to zamach. W końcu tam było wiele ważnych osób.

Podejście do lądowania, gęsta mgła, pagórkowaty teren, słabo oznaczone lotnisko, usterki na pokładzie samolotu (słyszałem coś o ryczących silnikach). Chcesz czegoś więcej, spiskowcu?

Albertus 10-04-2010 10:45

ja tez myślę ze to zamach , tylko przez kogo?

Tusk z Putinem przecież rozmawiali na osobności w Katyniu... Możliwe ze chciał się rekami Rosjan pozbyć rywala w zamian za???

Druga opcja to terrorysci...

Ja go zbytnio nie lubiłem , ale jakby nie patrzeć ktoś ubił nam głowę państwa , co jest ciosem w twarz dla nas wszystkich. Zresztą jeszcze potrzeba nam więcej informacji żeby coś ustalić.

PS. podobno bylo tam paru wojskowych ze sztabu generalnego. Wiec wymordowali nam wladze i jeszcze sztab glowny...

Czarna_Mamba 10-04-2010 10:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ok'rzes (Post 2750351)
jak teraz oglądam i słyszę o tym że władze rosyjskie nie pozwalają zbliżać się itp... I że śledztwem zajmą się ww władze... to ja dziękuje...

Dokładnie, nikt nie ma prawda wstępu na teren tragedii, oprócz federalnych z Rosji.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gimli From Kazz (Post 2750352)
Co do ludzi, którzy mówią o jakiejś teori spiskowej...

Za dużo Tibi IDIOCI, lub innych gier fantasy

To byli ostatni, KURWA OSTATNI, którzy naciskali na Rosję i byli jej wrzodem, by wreszcie powiedzieli WPROST "wymordowaliśmy waszą elitę". Bo taka jest prawda. Tusk nie ma jaj, Kwaśniewski? Kwaśniewski się nachlał jak świnia na obchodach. Z Putinem nie ma żartów, było jednak kilka osób, które nie bały się wymagać przyznania oczywistego. I tak się ginie za prawdę. Jestem z nich kurwa dumna.

Oerciak 10-04-2010 10:47

Też myślę o spisku, ale na razie to tylko gdybanie. Nie ma wiarygodnych dowodów...

Myślę, że po paru dniach się więcej dowiemy.

Dr.Unknown 10-04-2010 10:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2750366)

Tusk z Putinem przecież rozmawiali na osobności w Katyniu... Możliwe ze chciał się rekami Rosjan pozbyć rywala w zamian za???

Ja go zbytnio nie lubiłem , ale jakby nie patrzeć ktoś ubił nam głowę państwa , co jest ciosem w twarz dla nas wszystkich. Zresztą jeszcze potrzeba nam więcej informacji żeby coś ustalić.

Albertus, co ty mówisz, przecież to Żydzi...

Cytuj:

jak teraz oglądam i słyszę o tym że władze rosyjskie nie pozwalają zbliżać się itp... I że śledztwem zajmą się ww władze... to ja dziękuje...
Widzieliście tego gościa co się przedarł, a potem go jakiś mundurowy odprowadzał truchcikiem?

Noradin 10-04-2010 10:48

[*]
Z jednej strony wypadek bo podobno samolot był wadliwy,a z drugiej strony,jeśli ktoś wierzy w coś takiego jak karma,to odbiło się to na nim. Nie pozwolił Jaruzelskiemu lecieć tym samym samolotem to "zapłacił za swój czyn".

Tompior 10-04-2010 10:49

Dowiemy się tego, co się stało - przez kiepskie warunki atmosferyczne i przez awarię maszyny / błąd pilota, samolot zahaczył o drzewo i się rozbił.
Żadnego spisku w tym nie było. Tak samo nie wierzę w to, że pilot był przekupionym terrorystą (prezydent ma własnych, zaufanych pilotów).

Vil 10-04-2010 10:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2750370)
Albertus, co ty mówisz, przecież to Żydzi...

Żydowscy terroryści, którzy są zakonspirowani tak mocno, że nikt o nich nie słyszał.

No może poza ludźmi z kręgów ONR i innych organizacji kabare.. pardon, narodowych.

AnonimowyPowrot 10-04-2010 11:00

Zadzwońcie gdzies, telefony wysiadły, to może mieć z tym związek. W całej Polsce nie działają komórki, tylko nieliczni mogą wykonywać połączenia telefoniczne, lol!

@Edit

Nie wiem jak ma się sprawa z telefonami stacjonarnymi, mówię o komórkach.

Lotress 10-04-2010 11:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2750378)
@Topic:
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

Bez przesady, zginęło zbyt wiele ważnych osób. Na jakiś czas niewątpliwie zapanuje chaos.

Yoh Asakura 10-04-2010 11:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2750379)
Zadzwońcie gdzies, telefony wysiadły, to może mieć z tym związek. W całej Polsce nie działają komórki, tylko nieliczni mogą wykonywać połączenia telefoniczne, lol!

A mój tata normalnie dzwoni!

Ashlon 10-04-2010 11:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ok'rzes (Post 2750351)

Czy ty wyobrazasz sobie, zeby jakiekolwiek wladze jakiegokolwiek kraju zezwalaly na miejscu NOWEJ katastrofy biegac roznej masci dziennikarzom? Bo ja nie. Jak u nas rozbil sie samolot wojskowy su-30 na pokazach lotniczych, to tez nikt nie mogl podchodzic. Rozbil sie samolot wojskowy CASA z samymi Polakami, to tez nikogo nie dopuszczali.

A sledztwem kim ma sie zajac? Oczywiscie, ze Rosjanie, bo teren jest pod ich jurysdykcja i administracja. Wyobrazasz sobie, zeby sledztwo w Polsce prowadzili np. Niemcy? Co innego, ze Rosjanie zapewne zaprosza nas do wspoludzialu w sledztwie.

@topic : szkoda, mieli wymieniac samolot prezydencki za jakis czas... Moze gdyby juz byl nowy, czegos takiego by nie bylo... Wielka tragedia dla narodu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus

Kazdy przywodca rozmawia z innym na osobnosci... Ciebie inaczej niz durniem i pajacem niestety nazwac nie mozna :|

Zuy Czuowiek 10-04-2010 11:04

Zginęło chyba 90 osób, a nie 130. Zresztą nie wiem, bo raz mówią tak, raz tak.
Ale wyobraźcie sobie jaki będzie młyn w polskiej polityce. Odbędą się potrójne wybory...

Ashlon 10-04-2010 11:06

Dlaczego potrojne? Prezydenckie + samorzadowe, czyli tak, jak mialo byc.

Zuy Czuowiek 10-04-2010 11:08

A co z wyborem rządu? Ja nie wiem, tak przypuszczam, bo się nie znam na polityce.

Albertus 10-04-2010 11:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2750382)
Kazdy przywodca rozmawia z innym na osobnosci... Ciebie inaczej niz durniem i pajacem niestety nazwac nie mozna :|

Wiem o tym , ale jakoś dziwny zbieg okoliczności , ze rozmawiali tak a tu nagle pierdykną samolot z ludźmi niewygodnymi dla jednego i drugiego.

PS. Patrzcie ilu tam zginęło oficerów wojskowych , normalnie Katyń II , Ruscy znowu nam oficerów wymordowali...

AnonimowyPowrot 10-04-2010 11:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2750381)
A mój tata normalnie dzwoni!

A swój telefon sprawdzałeś? Mój nie działa, kolegów i rodziny też nie...

Dodam, że mieszkam w Przemyślu, czyli dość blisko granicy z Ukrainą.

Mazur199 10-04-2010 11:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2750366)

Tusk deklarował sie że nie bedzie startował w wyborach prezydenckich więc bez wystarczajacej wiedzy nie wypowiadaj sie bo w obliczu takiej tragedii wywołałes banana na twarzy. Jeśli nawet byłby to zamach terrorystyczny przygotowany przez Rosje to nawet nie wiesz jaki dym zrobiłby się na świecie gdyż Polska nalezy i do NATO i do UE.

Kaczynskiego szanowałem za to że nie bał sie powiedziec prawdy o Katyniu, nie pamietam gdzie dokładnie wypowiedział takie ostre słowa, chyba w rocznice wybuchu II ww na Westerplatte w 2009 ale tak jak juz pisałem,szacun za to mu sie nalezy, bo pod tym względem wyprzedzał Tuska, który tylko delikatnie napominał o Katyniu w momentach gdy trzeba było sie własnie ostro wypowiedziec.

toudi96 10-04-2010 11:11

w wiadomosciach mowia ze samolot byl przekrzywiony

Seeleesee1992 10-04-2010 11:11

Po prostu tragedia, co tu dużo pisać…

Btw. jak ja uwielbiam teorie spiskowe.
Ktoś tam wyżej pisał, że Rosjanie nie dopuszczają nikogo do wraku samolotu. To chyba normalne, że w kilka godzin po wypadku nie dopuszcza się cywili na miejsce katastrofy. Podejrzane by było, jakby nie pozwolili w ogóle polskiej komisji zbadać wraku, ale wiem, że taka sytuacja raczej się nie zdarzy ;P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:27.