![]() |
Cytuj:
|
ja tez myślę ze to zamach , tylko przez kogo?
Tusk z Putinem przecież rozmawiali na osobności w Katyniu... Możliwe ze chciał się rekami Rosjan pozbyć rywala w zamian za??? Druga opcja to terrorysci... Ja go zbytnio nie lubiłem , ale jakby nie patrzeć ktoś ubił nam głowę państwa , co jest ciosem w twarz dla nas wszystkich. Zresztą jeszcze potrzeba nam więcej informacji żeby coś ustalić. PS. podobno bylo tam paru wojskowych ze sztabu generalnego. Wiec wymordowali nam wladze i jeszcze sztab glowny... |
Cytuj:
Cytuj:
|
Też myślę o spisku, ale na razie to tylko gdybanie. Nie ma wiarygodnych dowodów...
Myślę, że po paru dniach się więcej dowiemy. |
Cytuj:
Cytuj:
|
[*]
Z jednej strony wypadek bo podobno samolot był wadliwy,a z drugiej strony,jeśli ktoś wierzy w coś takiego jak karma,to odbiło się to na nim. Nie pozwolił Jaruzelskiemu lecieć tym samym samolotem to "zapłacił za swój czyn". |
Dowiemy się tego, co się stało - przez kiepskie warunki atmosferyczne i przez awarię maszyny / błąd pilota, samolot zahaczył o drzewo i się rozbił.
Żadnego spisku w tym nie było. Tak samo nie wierzę w to, że pilot był przekupionym terrorystą (prezydent ma własnych, zaufanych pilotów). |
Cytuj:
No może poza ludźmi z kręgów ONR i innych organizacji kabare.. pardon, narodowych. |
Zadzwońcie gdzies, telefony wysiadły, to może mieć z tym związek. W całej Polsce nie działają komórki, tylko nieliczni mogą wykonywać połączenia telefoniczne, lol!
@Edit Nie wiem jak ma się sprawa z telefonami stacjonarnymi, mówię o komórkach. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A sledztwem kim ma sie zajac? Oczywiscie, ze Rosjanie, bo teren jest pod ich jurysdykcja i administracja. Wyobrazasz sobie, zeby sledztwo w Polsce prowadzili np. Niemcy? Co innego, ze Rosjanie zapewne zaprosza nas do wspoludzialu w sledztwie. @topic : szkoda, mieli wymieniac samolot prezydencki za jakis czas... Moze gdyby juz byl nowy, czegos takiego by nie bylo... Wielka tragedia dla narodu. Cytuj:
|
Zginęło chyba 90 osób, a nie 130. Zresztą nie wiem, bo raz mówią tak, raz tak.
Ale wyobraźcie sobie jaki będzie młyn w polskiej polityce. Odbędą się potrójne wybory... |
Dlaczego potrojne? Prezydenckie + samorzadowe, czyli tak, jak mialo byc.
|
A co z wyborem rządu? Ja nie wiem, tak przypuszczam, bo się nie znam na polityce.
|
Cytuj:
PS. Patrzcie ilu tam zginęło oficerów wojskowych , normalnie Katyń II , Ruscy znowu nam oficerów wymordowali... |
Cytuj:
Dodam, że mieszkam w Przemyślu, czyli dość blisko granicy z Ukrainą. |
Cytuj:
Kaczynskiego szanowałem za to że nie bał sie powiedziec prawdy o Katyniu, nie pamietam gdzie dokładnie wypowiedział takie ostre słowa, chyba w rocznice wybuchu II ww na Westerplatte w 2009 ale tak jak juz pisałem,szacun za to mu sie nalezy, bo pod tym względem wyprzedzał Tuska, który tylko delikatnie napominał o Katyniu w momentach gdy trzeba było sie własnie ostro wypowiedziec. |
w wiadomosciach mowia ze samolot byl przekrzywiony
|
Po prostu tragedia, co tu dużo pisać…
Btw. jak ja uwielbiam teorie spiskowe. Ktoś tam wyżej pisał, że Rosjanie nie dopuszczają nikogo do wraku samolotu. To chyba normalne, że w kilka godzin po wypadku nie dopuszcza się cywili na miejsce katastrofy. Podejrzane by było, jakby nie pozwolili w ogóle polskiej komisji zbadać wraku, ale wiem, że taka sytuacja raczej się nie zdarzy ;P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:27. |