Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Szukam dobrej gry mmorpg (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=229996)

DarkSoldius 20-04-2010 17:59

Zobacz RYL 2 lub Dekaron(serwery prywatne) - moim zdaniem biją cabale itp. itd.(inne darmowe gry mmorpg) na głowę...:D

Erverse 20-04-2010 19:17

Grałem i w ryl2 i w dekarona (na globcu) i znudziło mi się po kilku dniach. Po twojej wypowiedzi sądzę, że nawet cabala na oczy nie widziałeś. Cabal ma to coś czego nie ma w innych mmorpg - jest przedstawiony w czasach przyszłości.
Bronie są zrobione z różnych dziwnych plazmopodobnych tworzyw, są deski i motory do "latania" pare cm od ziemi, ale to coś dla bogaczy. Fabuła dzieje się w czasach nowoczesnej technologii a nie średniowieczu czy coś takiego.

Cygan Slejter 20-04-2010 19:26

Może Runescape? :)
fajna klimatyczne gierka:)

Kropaofc 20-04-2010 19:55

Narazie zostane przy cabalu. Jak narazie nie wydaje mi się jakiś wciągający ale wbiłem dopiero 7 lvl więc ciężko powiedzieć cokolwiek :)

Erverse 20-04-2010 20:05

Narazie masz masę questów ciągnących się aż do 99 lvla, ale ogólnie polecam czytac opisy a nie tylko klikac next, bo fabula w tej grze jest bradzo dobrze dopracowana i gra staje sie ciekawsza ;p Jak chcesz to mogę zaraz lognąc sypnąc ci trochu grosza itp tylko podaj swoj nick ;p

RedFOg 20-04-2010 21:15

Runes (Bugz?) of Magic, o ile grafa cię nie odstraszy, bo komiksowa taka troche...
w każdym razie 8 klas, dość rozbudowane PvP z obleganiem zamków włącznie
6 aren/battlegroundów, dojdą kolejne w Chapter III, comming soon :]
2 rasy, skilli ~30-40 na klasę
System 2-klasowy
Zresztą o Bugz of Magic jest osobny temat, poszukaj :]

Vasth 21-04-2010 00:03

i warto dodac iz w/w runes jest gra nieporownywalnie lepsza niz wow privy czy cabale pseudo metiny,knight online czy inne nuzace gierki. Jest to gra w top1 jako darmowe mmo.

DarkSoldius 21-04-2010 00:41

I tu jesteś w błędzie. Grałem w Cabala na priv i znudził mi się po godzinie grania...:P
Mnie takie klimaty nie jarają, już wolę RF Online-chociaż i tak za tym: nie przepadam. Ale jak to się mówi, każdy ma swoje gusta:P
:D:D:D:D
P.S. Jak grałeś na globcu to Ci się nie dziwię xD

Kropaofc 21-04-2010 08:28

Gram na marsie nick Viridis. Ale nie wiem jak długo pogram :) już mam 5 kumpli z rl chętnych do wowa. Ale narazie pogram w cabala

Erverse 21-04-2010 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DarkSoldius (Post 2753230)
I tu jesteś w błędzie. Grałem w Cabala na priv i znudził mi się po godzinie grania...:P
Mnie takie klimaty nie jarają, już wolę RF Online-chociaż i tak za tym: nie przepadam. Ale jak to się mówi, każdy ma swoje gusta:P
:D:D:D:D
P.S. Jak grałeś na globcu to Ci się nie dziwię xD

Dla mnie granie ma sens tylko, gdy się gra na oficjalnym kliencie...

ruszek 21-04-2010 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kropaofc (Post 2753243)
Gram na marsie nick Viridis. Ale nie wiem jak długo pogram :) już mam 5 kumpli z rl chętnych do wowa. Ale narazie pogram w cabala

Jeśli zdecydujesz się na Wowa global, serwer Burning Legion ;D Pomoge ci troche, Invitne cię do RAF'a i będziemy mieli exp x 3 w party ;)

Grue 21-04-2010 16:25

Cicho bo ja tez czekam za sianem i wowa od zera zaczynam ;p ale czy rafa przyjme to oj niewiem niewiem ;p

Erverse 21-04-2010 17:15

Btw, co teraz trzeba zrobic aby grac na globcu w wowa? Na allegro są aukcje do wow classic, osobno do wotlk i tak się zastanawiam... Jakby trzeba było każdy dodatek który wychodzi kupowac na nowo to z deka głupie by to było.
Ahaś, ile dokładnie pre paid na miesiąc kosztuje? Na allegro same aukcje na 60 dni.

ruszek 21-04-2010 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2753306)
Btw, co teraz trzeba zrobic aby grac na globcu w wowa? Na allegro są aukcje do wow classic, osobno do wotlk i tak się zastanawiam... Jakby trzeba było każdy dodatek który wychodzi kupowac na nowo to z deka głupie by to było.
Ahaś, ile dokładnie pre paid na miesiąc kosztuje? Na allegro same aukcje na 60 dni.

Pozwól że ci wyjaśnie ; )

Wpisz na allegro World of warcraft, i poszukaj normalnego (bez dodatkowej nazwy, najczęściej napisane 30/40 dni gry [jest +10 dni z triala])
Na tym zwykłym możesz wbić 60 lvl. Potem kupujesz The burning crusade który NIE DODAJE dodatkowych dni gry, ale pozwala wbić 70 lvl (dodane jest jeszcze pareset fajnych bajerów, ale o tym se poczytaj ;) )
I w końcu Wrath of the Lich King, który też NIE DODAJE dni gry, ale możesz wbić 80 lvl.

Proste ? Jeśli kończy ci się 30 dniowy wow classic, MUSISZ kupić pre-paid, nie możesz już znowu tego 30 dniowego. Dziękuje, dobranoc.

Kropaofc 21-04-2010 20:45

Ja na globa nie ide bo kasy nie mam. Tak to bym chetnie zagral. Moze w wakacje jak zarobie

Erverse 21-04-2010 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2753341)
Pozwól że ci wyjaśnie ; )

Wpisz na allegro World of warcraft, i poszukaj normalnego (bez dodatkowej nazwy, najczęściej napisane 30/40 dni gry [jest +10 dni z triala])
Na tym zwykłym możesz wbić 60 lvl. Potem kupujesz The burning crusade który NIE DODAJE dodatkowych dni gry, ale pozwala wbić 70 lvl (dodane jest jeszcze pareset fajnych bajerów, ale o tym se poczytaj ;) )
I w końcu Wrath of the Lich King, który też NIE DODAJE dni gry, ale możesz wbić 80 lvl.

Proste ? Jeśli kończy ci się 30 dniowy wow classic, MUSISZ kupić pre-paid, nie możesz już znowu tego 30 dniowego. Dziękuje, dobranoc.

Łejezus, czyli na samą grę trzeba wydac grubo ponad stówę nie wliczając pre-paidów... Swoją drogą, bardzo opłaca się kupowac wotlk czy można smigac na tbc?:p

Lord Dreathan 21-04-2010 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2753358)
Łejezus, czyli na samą grę trzeba wydac grubo ponad stówę nie wliczając pre-paidów... Swoją drogą, bardzo opłaca się kupowac wotlk czy można smigac na tbc?:p

To jest cos w stylu. Czy mozna grac w Tibie bez pacca. Mozna, ale wszyscy i tak siedza na expowiskach dla paccow i w miastach dla paccow. I rzadko odwiedza sie facc land.

Erverse 21-04-2010 22:28

Tzn, że wszyscy graja na wotlk, tak?
Może niedługo kupię classic i wbiję 60 lvl przez te 40 dni, szkoda kupowac dalsze części jak się wie prawie nic o grze ;p

btw. jeśli załóżmy, że ja mam tbc a kumpel wotlk to mogę z nim biegac po mapie? I co jest dodanew wotlk? Miejscówki jakieś?

Lord Dreathan 21-04-2010 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2753380)
Tzn, że wszyscy graja na wotlk, tak?
Może niedługo kupię classic i wbiję 60 lvl przez te 40 dni, szkoda kupowac dalsze części jak się wie prawie nic o grze ;p

btw. jeśli załóżmy, że ja mam tbc a kumpel wotlk to mogę z nim biegac po mapie? I co jest dodanew wotlk? Miejscówki jakieś?

Ogolnei chodzi o to, ze TBC daje Ci mozliwosc wbicia 70 poziomu i biegania po kontynencie outland, wotlk daje mozliwosc wbicia 80 poziomu, i biegania po kontynencie northrend.Tak wiec mozesz biegac z kolega, nie zaleznie ile Ty masz dodatkow i on, ale musza sie one "pokrywac"( majac tbc, nie wejdziesz na northrend, majac podstawke nie wejdziesz na outland i northrend) Ale ogolnie zabawa z wowem zaczyna sie od maksymalnego poziomu. ( jak gralem w tibie, to nie rozumialem tego, ale wierz mi, wow sie dopiero zaczyna na 80 poziomie) A sam proces levelowania nie maw zasadzie nic wspolnego z gra na 80 lv. Levelowanie musisz potraktowac jako swoisty rookgard, zeby moc sie zapoznac z mechanika gry i czarami Twojej klasy.

Dupca 22-04-2010 07:23

Czyli ogólnie płacę za podstawkę około 40zł i mogę grać przez miesiąc? I jak to jest liczone te 30 dni, jak w tibii czyli od momentu uruchomienia?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:15.