Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia na Linux Ubuntu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=231760)

Vil 14-07-2010 17:36

z całym szacunkiem, ale jeśli nie masz pojęcia o czym napisałem to proponuję wrócić do używania Windowsa.

Thunus 14-07-2010 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zXEnergYXz (Post 2771831)
Gdy chcę odpalić tibie przez wine to wyskakuje mi taki komunikat :

The file '/home/ja/Pobrane/tibia860*****' is not marked as executable. If this was downloaded or copied form an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit.

Co z tym zrobić ? pomóżcie

Mi się zdaje,że odpalasz Linuxowego klienta.Przez wine musisz odpalić windowsowego.Inaczej nie będzie działać.

Cytuj:

Nie mam zainstalowanego roota czy jakoś tak.
Jakbyś mógł to opisz jak zainstalować ten poziom root
Chyba sobie z nas jaja robisz?Chcesz korzystać z Linuxa,a nie czytasz nic w necie o nim?

Root to użytkownik,jak administrator na winie.W Ubuntu można się na niego zalogować chyba przez "sudo su" i hasło,w konsoli ofc.

Herbi_Oxyna 14-07-2010 19:25

Odpalanie Tibii w Winie to zły pomysł, aplikacja jest wtedy niestabilna i ogólnie występuje wtedy dużo błędów. Odpalaj wersję Linuksową i jak ktoś radził, zainstaluj sterowniki.

zXEnergYXz 14-07-2010 22:54

omg... OMG... OMFG...
Masakra,kochani użytkownicy odpowiem wan na te pytania żebyście w końcu pomóc:
1.Próbowałem uruchamiać natywną tibie i się tnie.
2.Wszystkie sterowniki i aktualizacje mam zainstalowane.
2.Ja uruchamiam tibie windowsową przez wine (plik *****)
3.Wiem co to root lecz nie wiem jak go odpalić... czy pierwszego dnia ty też wszystko wiedziałeś ?

Proszę o pomoc,pozdrawiam

Thunus 14-07-2010 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zXEnergYXz (Post 2771923)
3.Wiem co to root lecz nie wiem jak go odpalić... czy pierwszego dnia ty też wszystko wiedziałeś ?

Może nie wszystko,ale jak się zalogować na root, tak ;)

Cytuj:

1.Próbowałem uruchamiać natywną tibie i się tnie.
Pisałem Ci w którymś temacie,że masz stara karte graf. i musisz zainstalować starsze sterowniki i wyłączyć compiza (dałem link do tego,wyłączyłeś?).

Cytuj:

2.Ja uruchamiam tibie windowsową przez wine (plik *****)
Tak na przyszłość.Jeżeli jest natywna wersja gry na Linuxa,to nie odpalaj windowsowej ;)

zXEnergYXz 15-07-2010 10:49

Mam takie pytanko:
1.Gdy wchodzę na stronę nividii i chcę pograć sterownik to wyskakuje mi jakiś długi tekst ale nie włącza się pobieranie.Nie wiem co zrobić czy trzeba to wkleić w terminal czy co,doradzcie.

--- zXEnergYXz dodał 22 minut i 45 sekund później ---

Pomocy.......

Legerg94 15-07-2010 11:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zXEnergYXz (Post 2771923)
omg... OMG... OMFG...

Jedyny sposob na Twoj problem to:
Wkladasz plytke windowsa do napedu > poczekasz az sie zaladuja pliki > w menedzerze partycji usuwasz Ubuntu.

Przykro mi, ale taka jest prawda. Jesli bardzo zalezy Ci na tym systemie to czekaja Cie dlugie dni siedzenia na kompie i czytania artykulow. :)

zXEnergYXz 15-07-2010 11:57

Kolego Legerg94 pomyśl trochę,czy gdybym miał płytkę z windows to bym się pieprzył z ubuntu ? omfg jacy ci ludzie potrafią być bezmyślni... zresztą już w paru tematach pisałem że nie mam płytki.

W dalszym ciągu proszę o odpowiedz na moje pytanie.
Pozdrawiam

Vil 15-07-2010 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zXEnergYXz (Post 2771997)
Mam takie pytanko:
1.Gdy wchodzę na stronę nividii i chcę pograć sterownik to wyskakuje mi jakiś długi tekst ale nie włącza się pobieranie.Nie wiem co zrobić czy trzeba to wkleić w terminal czy co,doradzcie.

rób screeny i wklejaj.

ewentualnie zainstaluj windowsa i ciesz się życiem.

zXEnergYXz 15-07-2010 12:38

Vil następny niepełno sprytny ?
Mówię ciągle że nie mam windowsa...

Temat do zamknięcia wszystkie potrzebne informacje dostałem na forum Ubuntu.

CLOSE

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:15.